[O2 FL] - demontaż listew progowych.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mikee28
    Classic
    • 2010
    • 24

Czołem koledzy, no widzę że coś się zaczyna dziać w Szczecinie... No to może jakieś małe spotkanko w sobotę ... Wały Chrobrego godz. 15.00??? Są chętni... Ciągle mam wlepę dla chętnego...
  • golibroda
    Rider
    • 2009
    • 530

Witam

Chciałbym poprowadzić przewód anteny CB od tylnej klapy bagażnika w okolice nóg kierowcy.

Wybrałem dwie drogi:
    1. od komory bagażnika wzdłuż lewej krawędzi samochodu pod listwami drzwiowymi
    2. od komory bagażnika przez tunel środkowy

Niektórzy przeciągają lewą częścią podsufitki ale to jest niezalecane ze względu na przewody czujników ultradzwiękowych.

Najbardziej pasowałby mi przeciągnąć przwwód antenowy wzdłuż progów. I tutaj mam pytanie: jak te plastikowe listwy przy przednich i tylnych drzwiach zdejmuje się ?
    Dodatkowo chciałbym podać zasilanie z centralki bezpieczników (po lewej stronie kokpitu).
    Widziałem gdzieś wątek z których styków można podciągnąć bezpiecznie stałe zasilanie bez względu na stan samochodu. Podrzuci ktoś linkę :P
    Pozdrawiam
    Piotr

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

golibroda, nic nie musisz zdejmowac!!!!!! Podepchniesz kabelek spokojnie pod listwy progowe.
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• golibroda
        Rider
        • 2009
        • 530

Chciałbym zrobić instalację porządnie a nie "aby,aby". A co ze słupkiem środkowym ?

Kto zna przepis na demontaż ?
        Pozdrawiam
        Piotr

Komentarz

• ciuk15
          Rider
          • 2009
          • 406

golibroda, mam zamiar w ciągu tyg ciągnąc przewody głośnikowe na tył wiec jak poczekasz to ci wyśle zdjęcia z rozbiórki ale tam jest mało kołków te części same dociskają się ( są pod kontem ) i trzyma je uszczelka . Górna cześć ma po obu stronach plastiki które się zahaczają za blaszki w słupku więc jak odchylisz lekko boczki to same wyskakują a część pod kierownica wystarczy odkręcić tam są chyba 4 albo 6 torxów. Cześć progowa jest na kołki wiec ciągnij a wyciągniesz ,uważaj na rączkę ok otwierania maski tam pod nią jest mały wkręt.

Pozdrawiam
          1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
          2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
          3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
          4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez golibroda
            Chciałbym zrobić instalację porządnie a nie "aby,aby".
            :roll: - przeciez chodzi o to zeby kabel był schowany!!!! Narozbierasz sie a wyjdzie na to samo. Albo jeszcze gorzej jak plastiki poźniej będą odstawac itd. Ale Twój wybór :szeroki_usmiech
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• miguello
              RS
              • 2008
              • 1849

golibroda, posłuchaj kolegi piotrek_os :!:

Listwa dociśnie kabel i będzie ładnie i na stałe siedział... A demontaż listew, słupka bocznego to nie jest takie pyk pyk :wink:

Ale skoro się upierasz masz pełne info z rysunkami:

Komentarz

• miron75
                Ambiente
                • 2008
                • 157

Re: [O2 FL] - demontaż listew progowych.

Zamieszczone przez golibroda
                Witam

Chciałbym poprowadzić przewód anteny CB od tylnej klapy bagażnika w okolice nóg kierowcy.

Wybrałem dwie drogi:
                1. od komory bagażnika wzdłuż lewej krawędzi samochodu pod listwami drzwiowymi
                2. od komory bagażnika przez tunel środkowy

Niektórzy przeciągają lewą częścią podsufitki ale to jest niezalecane ze względu na przewody czujników ultradzwiękowych.

Najbardziej pasowałby mi przeciągnąć przwwód antenowy wzdłuż progów. I tutaj mam pytanie: jak te plastikowe listwy przy przednich i tylnych drzwiach zdejmuje się ?
                Dodatkowo chciałbym podać zasilanie z centralki bezpieczników (po lewej stronie kokpitu).
                Widziałem gdzieś wątek z których styków można podciągnąć bezpiecznie stałe zasilanie bez względu na stan samochodu. Podrzuci ktoś linkę :P

tu masz linka do instrukcji serwisowych demontażu platików, dopiero co przerabiałem ten temat u siebie...

generalnie idzie łatwo, tylko trzeba do tematu podejść spokojnie i nienerwowo
                Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
                było: 111KM / 275NM
                jest: 143KM / 310NM

Komentarz

• golibroda
                  Rider
                  • 2009
                  • 530

Dzięki Panowie za podpowiedzi.

miron75, link nie działa - przekroczony limit.

ciuk15, z chęcią poczekam ... chyba,że nie wytrzymam :P

[ Dodano: Pon 10 Maj, 10 14:23 ]
                  ciuk15, rozbierałeś progi ?, czekam na relację :P
                  Pozdrawiam
                  Piotr

Komentarz

Pracuję...