Zamieszczone przez phoneman
ops:
ops:
To było moje pierwsze auto. Silnik benzyna 1.8 AAM czyli 75KM. Mimo że mój staruszek w przeciwieństwie do poldka nie poszedł na złom nadszedł czas na zmianę auta. Oczywiście coś z grupy VW wybór padł na Skodę. Wydawało mi się że 1.9TDI 90KM będzie optymalnym rozwiązaniem. Pojeździłem przez niecałe 2 lata (w między czasie też 1.9 TDI 105KM) i teraz właśnie mam dylemat czy robić sam program na 118KM czy dokładać wtryski od wersji 110KM i robić ok 130KM
)
Moim pierwszym samochodem był mercedes W124 200 D czyli 75KM... Samochód do bólu prosty w obsłudze, praktycznie nie ma się co zepsuć (podobnie jak w sdi) Zmieniłem na octavie 1,9 tdi 90KM i pierwsze wrażenie- normalnie RAKIETA :szeroki_usmiech No ale... Jak troche pojeździłem, to jednak nie jest rakieta... Kilka razy jechałem w 5 osób i z bagażem no i niestety jest ciężko, też głównie jeżdże po mieście ale jednak przydało by się kilka KM więcej... Jeśli chodzi o tdi to moim zdaniem koszty obsługi nie są wysokie pod warunkiem że nie kupisz zajeżdżonego egzemplarza, nie ma się co bać turbiny, nawet jak się wysra to po zrobieniu masz spokój na dłuższy czas... Jeśli jeździsz nieraz w trasy to ja wziąłbym tylko i wyłącznie jakiegoś mocniejszego tdi'ka. No ale oczywiście wybór należy do Ciebie, najlepiej jak byś pojeździł poszczególnymi egzemplarzami i wybrał coś odpowiedniego dla Ciebie :wink: Pozdrawiam i życze udanego zakupu
Komentarz