[O2 FL] Wyciszenie - ale nie tylko silnika + zawieszenie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ali7
    Ambiente
    • 2008
    • 179

[O2 FL] Wyciszenie - ale nie tylko silnika + zawieszenie.

Z własnych doswiadczen polegajacych na tym, ze wczesniej jezdzilem tym co w opisie w el, a obecnie identycznym po FL. W FL jest ciszej, przekonuje sie o tym caly czas. Musieli sie przylozyc, lub zmienic materialy na bardziej skuteczne. Przy wiekszych predkosciach rzedu 160-200 slychac lusterka, ktore gabarytowo sa znacznie wieksze niz przed FL.
    pzdr.
    @200KM

Komentarz

• RS
      Ambiente
      • 2009
      • 238

Zamieszczone przez voltar
      Zamieszczone przez ukuk

....... ale podejrzewam ze czesc tego co wczesniej czytalem tyczyla sie O1 i O2 przed FL.

Nie ma przeciez roznicy w wycieszeniu 02 i 02FL ...
      Jest
      Są inne uszczelki - bardziej miękkie - przeczytaj posty o wycieraniu się lakieru

Komentarz

• TiaR
        Classic
        • 2010
        • 5

Zamieszczone przez ukuk
        Czyli mowisz ze jest b.twarda? Bo stosunkowo czesto bede sie poruszal po polnych drogach i nie za dobrych asfaltach, nawet myslalem o wzieciu pakietu na bezdroża ze zwiekszonym przeswitem i oslona bo zdarza mi sie 406-ka zawadzic o cos, a niski to on nie jest.
        No i musze powiedziec ze lubie to peugeotowe plyniecie, jak musialem jakis czas jezdzic astra II ktora tez byla twarda jak woz drabiniasty mialem pozniej straszny uraz do tego samochodu
        To na jeżdżenie po polnych drogach i nie za dobrych asfaltach bierz 4x4 jak sie zmiescisz w budżecie i nawet się nie zastanawiaj Octavia jest z założenia o 2-3 cm wyżej zawieszona od konkurencji , dodatkowe 2 centymetry w wersji 4x4 pomagaja. Jest dość sztywno ale dzieki temu wiesz po czym jedziesz. co ważne sztywnośc zawieszenia umożliwia Ci nieprzycieranie o podłoże przy szybszej (40-80km/h ) jezdzie po szutrówkach.
        Z racji pracy zawodowej czesto pałętam sie po drogach mocno guntowych i szczerze polecam 4x4
        this device has no brain, use your own.

Komentarz

• martinex
          Drive
          • 2009
          • 87

Powiem tak - przesiadłem się z japońskiej kosiarki - dla mnie wyciszenie O2FL to bajka.

I generalnie charakterystyka 1.4 TSI też mi bardzo odpowiada - to, że nie jest to silnik wysoko obrotowy.

Może ktoś ze starego typu dieslem może ma jakieś podstawy do narzekania - ale ja osobiście jestem bardzo, bardzo zadowolony.

Natomiast poza tymi wszystkimi pochwałami zastanawiam się właśnie nad tematem rzuconym wyżej - wygłuszeniem matami.

Bo owszem silnik jest cichy, zawieszenie ok i generalnie wytłumienie też.
          Ale przy słuchaniu muzyki drzwi brzęczą, tapicerka drży - zastanawiam się zatem nad wytłumieniem - na pewno drzwi i myślałem też o podłodze w bagażniku (bo to łatwo zrobić).

Natomiast też powstrzymuje mnie kwestia gwarancji.

Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie? Traci się gwarancję?

Komentarz

• winni77
            RS
            • 2009
            • 2183
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez martinex
            Ale przy słuchaniu muzyki drzwi brzęczą,
            Mnie zaczęły brzęczeć dopiero po 6kkm. Podłożyłem małe papierowe podkładki między kieszeniami a drzwiami i popiardywanie ustało. Wolałem to w ten sposób załatwić niż biec do ASO z krzykiem, żeby mi rozbierali połowe auta - nie dziękuję
            Mój "Batmobil"

Komentarz

• RS
              Ambiente
              • 2009
              • 238

Zamieszczone przez winni77
              Mnie zaczęły brzęczeć dopiero po 6kkm. Podłożyłem małe papierowe podkładki między kieszeniami a drzwiami i popiardywanie ustało. Wolałem to w ten sposób załatwić niż biec do ASO z krzykiem, żeby mi rozbierali połowe auta - nie dziękuję
              Mogę prosić o fotę . U mnie też popierdują i mam zamiar cos z tym zrobić
              Dzieki

Komentarz

• winni77
                RS
                • 2009
                • 2183
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

RS, spoko jak tylko znajdę 5 minut to zrobię i wrzucę

[ Dodano: Czw 03 Cze, 10 09:27 ]
                Zamieszczone przez RS
                Zamieszczone przez winni77
                Mogę prosić o fotę . U mnie też popierdują i mam zamiar cos z tym zrobić
                Dzieki
                Proszzzz:
                Przednie drzwi:

Tylne drzwi:

Dodam tylko, że drzwi tylko wibrowały z prawej strony.
                Mój "Batmobil"

Komentarz

Pracuję...