wewnetrzny obieg powietrza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MACIEKKK
    Classic
    • 2005
    • 21

Filtr przeciwpyłkowy jest za schowkiem (strona pasażera) . Aby sie do niego dostać , musisz trochę się pogimnastykować . Jak zajżysz pod schowek , zobaczysz czarną piankową osłonę , przytkręconą na dwie plastikowe śruby . Odkręcasz je i wyciągasz
    delikatnie tą osłonę . Aby wyciągnąć filtr trzeba tylko przesunąć w prawo pokrywę filtra .
  • jelcyn1967
    Classic
    • 2005
    • 22

naprawde szukalem na forum i nic nie znalazlem na interesujacy mnie temat( jezeli zle szukalem to sorrrry).mam climatronik i jest tam taka zakrecona strzalka od obiegu powietrza wewnatrz auta.przyciskam to i nic. jadac za jakims mniej ekologicznym pojazdem lzy cisna sie do oczu. wydaje mi sie ze to nie dziala. bralem to na sluch. poprzednio jezdzilem seatem i po wcisnieciu takiego ustrojstwa slychac bylo zmiane w nawiewie. a tu nie slychac ale za to strasznie czuc.
    moze ktos mi pomoze. z gory dziekuje

Komentarz

• Lechul
      Classic
      • 2005
      • 15

Witam !! Nie jestem pewien jak jest w Climatronicu ale przy klimie manualnej obieg wewnętrzny nie działa w położeniu kierunku nawiewu "na szybę". Zmien nawiew na "w pysk" lub " na nogi" i sprawdź. Oby to było to. Pozdrawiam.

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Jak jest ustawione AUTO to po nacisnieniu obiegu wewnetrznego wylacza sie AUTO i zaswieca sie ikona obiegu wewnetrzenego.

Odglos chyba, tez powinna sie zmieniac w momencie gdy naciskamy obieg wewnetrzny
        Spritmonitor.de

Komentarz

• paf
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3140

dla upewnienia wypowiedzi Maicrofta, tak - po włączeniu obiegu zamkniętego - odgłos się zmienia i delikatnie wzmaga się nawiew - a z pewnością nie powinno być czyć syfu z zewnątrz

również słychać jak coś w ustawieniach nawiewu się przestawia - czyli pewnie jakaś zaślepka odcinająca dopływ powietrza z zewnątrz - na moje oko leć do jakiegoś lekarza autkowego
          Jednak ten climatronic to skomplikowane ustrojstwo i się ma prawo czasem zawiesić (choć nie powinno)

Komentarz

• greszczyn
            Elegance
            • 2005
            • 893
            • Nissan

Trochę uciążliwym objawem działania obiegu zamknietego , to zaparowywanie szyb. Jeżeli po kilku minutach , jazdy z włączonym obiegiem , szyby masz nadal "czyste" , to faktycznie cóś nie bangla .

Komentarz

• Irek999
              Classic
              • 2005
              • 27

Proponuję załączyć stacyjkę (nie uruchamiając silnika) zmien nawiew na "w pysk" lub " na nogi" i załącz przycisk z tą strzałką powinno słychać cichą pracę silniczka który zamyka dopływ powietrza z zewnątrz i otwiera kanał który jest po stronie pasażera na środkowym tunelu, powinna tam być taka mała kratka. Jeżeli nic nie słychć prawdopodobie awaria tego silniczka sterującego tą klapką.

Komentarz

• jelcyn1967
                Classic
                • 2005
                • 22

dzieki za wskazowki. dzis bede grzebal przy tym ustrojstwie

Komentarz

• Antek_amb
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 127

Dodam że w climatronicu obieg wewnętrzny działa w położeniu kierunku nawiewu "na szybę".

Komentarz

Pracuję...