Zapalanie diesla na pychu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SIARAN
    Classic
    • 2004
    • 17

Dzięki za informacje dot. typu silnika. Postaram się jutro sprawdzić.

Co do amorków to jestem w tej sytuacji troszkę zaniepokojony. Podejrzewałem, że zawieszenie w kombi powinno być mocniejsze i to nawet na obu osiach, a tu jednak jest standard. No cóż, czeka mnie przy najbliższym przeglądzie ponowne badanie zawieszenia i chyba konieczność wymiany elementów.

Jak na razie czeka mnię wydatek związany z zakupem kompletu opon letnich. Zdecydowałem się na Goodyear Excellence 195/65/15. Podobno opony kierunkowe nie sprawdzają się za dobrze w turbodieslach i nadowoziach typu kombi (duży moment obrotowy powoduje ząbkowanie opony, czymkolwiek to jest), dlatego właśnie Excellence, który jest asymetryczny. Oprócz tego gumka ta jest ponoć bardzo cicha (w dieslu każdy dB się liczy). Muszę sprawdzić ich cenę w polecanym przez klubowiczów zakładzie w Regułach, zwłaszcza, że to sąsiednia miejscowość
    Dzięki jeszcze raz za wskazówki i pozdrawiam.
    S H A R A N T D I
  • Marker26
    Ambiente
    • 2004
    • 133

Tak jak w temacie. Nie mogę zapalić mojej niuni, jak daję na rozruch rozrusznik się nie kręci(coś tam się kręci ale nie ma rozruchu). Jestem jutro umówiony rano w ASO i nie wiem czy mogę zapalić z popychu .

Drugie pytanko mam takie. Jakie warunki muszę spełnić żeby przyjechało ASISTANCE zacholowało mnie do Aso i żebym nic nie płacił. Samochód serwisaowałem w aso co 15 tysięcy (mam w książce potwierdzenie) na ich materiałach a ostatni przegląd robiłem również w aso tylko na swoich materiałach. Czy to wystarczy by mieć holowanie za darmo.

Jak najlepiej załatwić tą sprawę z holowaniem tzn ile się na nich czeka kiedy zazwonić, poradźcie coś na pewno niektórzy z Was juz korzystali z ich usług.

Dzięki
    Pozdrówki
    1.9TDI "AHF"
    Master's Tuning

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Marker26, z pychu nie zapalaj :!:

Jak bedziesz naprawial w ASO, do ktorego Cie zholuja, to za lawete nie placisz.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Marker26
        Ambiente
        • 2004
        • 133

Dzwoniłem do ASO w Zakrecie i podali mi 2 numery, rozumiem ze jak zadzwonię to przyjada CI którzy mnie odholuja do Zakrętu.
        1.9TDI "AHF"
        Master's Tuning

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

Zamieszczone przez Marker26
          Dzwoniłem do ASO w Zakrecie i podali mi 2 numery, rozumiem ze jak zadzwonię to przyjada CI którzy mnie odholuja do Zakrętu.
          Zalezy z ktorego ASO wyslą lawete. Zaznacz przez tel, ze koniecznie chcesz do Zakrętu.
          Rozumiem, ze masz podbitą Gwarancje Dozywotniej Mobilnosci?

Z pychu nie zapalaj. Raz, ze komp moze w ogole nie zalapac, ze silnik chodzi i bedzie sobie normalnie pracowal na wolnych obrotach, ale nie bedzie reagowal ani na gaz, ani na cokolwiek innego...
          Po drugie istnieje ryzyko zerwania paska rozarzadu.

Oczywiscie wszystko moze sie udac, ale lepiej imho nie ryzykowac.
          TDI 205PS

Komentarz

• Perfee
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2005
            • 179

Teoretycznie na tym polega ta gwarancja dożywotniej mobilności. Jeśli wszystkie przeglądy robi się w aso, to nawet po ukończeniu gwarancji holowanie do aso powinno być gratis. Tak mi to przedstawił kiedyś pracownik serwisu chcąc zachęcić do korzystania z aso po gwarancji. :szeroki_usmiech
            Perfee
            149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Zamieszczone przez Perfee
              Teoretycznie na tym polega ta gwarancja dożywotniej mobilności. Jeśli wszystkie przeglądy robi się w aso, to nawet po ukończeniu gwarancji holowanie do aso powinno być gratis. Tak mi to przedstawił kiedyś pracownik serwisu chcąc zachęcić do korzystania z aso po gwarancji. :szeroki_usmiech
              I dziala - sprawdzilem na wlasnej skorze.
              Trzeba tylko pamietac o podbijaniu (przedluzaniu) tej gwarancji przy kazdym przegladzie.
              TDI 205PS

Komentarz

• Marker26
                Ambiente
                • 2004
                • 133

Chodzi o pieczątkę po każdym przglądzie czy jeszcze musi być dodatkowa??
                1.9TDI "AHF"
                Master's Tuning

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Taka karteczka z hologramami. Ale jak masz wszystkie pieczatki to nie beda robic problemu, bo ja po przegladzie zapomnialem to podbic i bylem miesiac pozniej po ten hologram, to koles mowil ze oni i tak sprawdzaja w komputerze czy auto bylo serwisowane i tyle
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Marker26
                    Ambiente
                    • 2004
                    • 133

Właśnie wróciłem z parkingu, zapala za każdym razem bez problemu.

Nie mam pojęcia co jest grane ale i tak pojede do ASO.
                    1.9TDI "AHF"
                    Master's Tuning

Komentarz

Pracuję...