Ziomal napisał/a:
Bo według mnie bez sensu jest kupowanie Tłumika tylko dla pokazu a dym ma lecieć do dołu :| Ale Misiek ma inny niż Arek chyba
sadzac po kierunku wydobywania sie dymu to chyba troche inny :wink: to sa niestety tylko koncowki, natomiast zastepujace orygnalne, ktore w wiekszej czesci zostaly przy montazu obciete (prawie przy samym tlumiku). Jak bede robil wydech, a te koncowki beda sie jeszcze do czegos nadawaly (na razie po roku sa w bardzo przyzwoitym stanie k ) to zaloze je rowniez do nowego wydechu
szkoda mi ciac org. wiec zostawiłem power rurki :szeroki_usmiech ,a moze jak bedzie przypływ zlotówek to zrobie cos innego.Troche lipa z tym ze spaliny lecą pod auto ale trudno,wazne ze mi sie podoba
a :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
koledzy z O2, moze przy okazji rzucicie okiem jak to wyglada u was, bo ja zauwazylem, zwlaszcza teraz jak jest naprawde mokro, ze na progach zbiera mi sie calkiem sporo wody, nie wiem czy tak to powinno wygladac, ale wydaje mi sie, ze nie, tym bardziej, ze jest tam niby jakas uszczelka (widocznie u mnie "nie dziala")
tak jak na zdjeciu - u mnie woda jest tam gdzie ta listwa z napisem "octavia" i na tym wyzszym "schodku" rowniez.
jak to jest u was i w razie czego co, chciec wymiany uszczelki?
pzdr!
Też zwróciłem na to uwagę. Ale z moich obserwacji wynika, że mimo prób oczyszczenia obuwia zawsze coś skapnie(mam pecha i mam kopytko 49,5) na jeden jak i drugi prożek - a w czasie jazdy sie ewentualnie roztopi. Woda raczej tam nie stoi. Samochód noce spędza w garażu i schnie.
Też zwróciłem na to uwagę. Ale z moich obserwacji wynika, że mimo prób oczyszczenia obuwia zawsze coś skapnie(mam pecha i mam kopytko 49,5) na jeden jak i drugi prożek - a w czasie jazdy sie ewentualnie roztopi. Woda raczej tam nie stoi. Samochód noce spędza w garażu i schnie.
PZDR
no ja wprawdzie tylko 47, ale na pewno to nie woda z obuwia tam u mnie stoi
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
no wiec z tylu woda jest rowniez, ale zdecydowanie mniej, natomiast z przodu jest jej calkiem sporo, rowniez na tym wyzszym stopniu i to nawet nie po jezdzie - dzisiaj niezle pada deszcz i juz samo to powoduje obecnosc tej cholernej wody - sprawdzane rano po nocnym postoju :evil:
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Czołem!
Przepraszam, że ogrzewam temat ale nie zauważyłem odpowiedzi przeszukując forum co jest z tą wodą po deszczu na progach w O2.
U mnie też się pojawia woda na progach po raczej większym deszczu.
Czy to kwestia uszczelek czy założonych ochronnych plastikowych nakładek na progi? Sprawa nadaje się do serwisu w ramach gwarancji?
Może to choroba wieku dziecięcego? Moja jest z tych pierwszych, a że poznaliśmy się osobiście po 9 m-cach ;-) to nie wiem czy coś robione było z uszczelkami w drzwiach.
Zapyta ktoś czemu nie wcześniej? Oczywiście trochę sprawę zbagatelizowałem a dodatkowo przez ostatnie niemal 1,5 roku widziałem się z autem tylko w weekendy i zapomniałem o tym felerze.
Prośba o info bo gwarancja mi się kończy za niecały tydzień.
Pozdr.
O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
mozesz probowac, ale ja uznalem, po obserwacji uznalem, ze nie moze miec to wplywu na cokolwiek, zreszta po ruszeniu, ta woda sie wylewa, wiec odpuszczam.
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Tak też jest i u mnie ale jak auto nie jeździ często to już ta woda sobie tam sziedzi dłużej.
Ja zacząłem się niepokoić więcej kiedy po założeniu oryginalnych nakładek zauważyłem, trudniejsze zamykanie się drzwi i może to dodatkowo jest powodem.
O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Komentarz