Woda na progach w O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Woda na progach w O2

Zamieszczone przez MisiekWAW
    Ziomal napisał/a:
    Bo według mnie bez sensu jest kupowanie Tłumika tylko dla pokazu a dym ma lecieć do dołu :| Ale Misiek ma inny niż Arek chyba

sadzac po kierunku wydobywania sie dymu to chyba troche inny :wink: to sa niestety tylko koncowki, natomiast zastepujace orygnalne, ktore w wiekszej czesci zostaly przy montazu obciete (prawie przy samym tlumiku). Jak bede robil wydech, a te koncowki beda sie jeszcze do czegos nadawaly (na razie po roku sa w bardzo przyzwoitym stanie k ) to zaloze je rowniez do nowego wydechu
    szkoda mi ciac org. wiec zostawiłem power rurki :szeroki_usmiech ,a moze jak bedzie przypływ zlotówek to zrobie cos innego.Troche lipa z tym ze spaliny lecą pod auto ale trudno,wazne ze mi sie podoba
    a :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Woda na progach w O2

koledzy z O2, moze przy okazji rzucicie okiem jak to wyglada u was, bo ja zauwazylem, zwlaszcza teraz jak jest naprawde mokro, ze na progach zbiera mi sie calkiem sporo wody, nie wiem czy tak to powinno wygladac, ale wydaje mi sie, ze nie, tym bardziej, ze jest tam niby jakas uszczelka (widocznie u mnie "nie dziala")
    tak jak na zdjeciu - u mnie woda jest tam gdzie ta listwa z napisem "octavia" i na tym wyzszym "schodku" rowniez.

jak to jest u was i w razie czego co, chciec wymiany uszczelki?
    pzdr!
    Załączone pliki
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Foss
      Classic
      • 2005
      • 18

Też zwróciłem na to uwagę. Ale z moich obserwacji wynika, że mimo prób oczyszczenia obuwia zawsze coś skapnie(mam pecha i mam kopytko 49,5) na jeden jak i drugi prożek - a w czasie jazdy sie ewentualnie roztopi. Woda raczej tam nie stoi. Samochód noce spędza w garażu i schnie.

PZDR

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez Foss
        Też zwróciłem na to uwagę. Ale z moich obserwacji wynika, że mimo prób oczyszczenia obuwia zawsze coś skapnie(mam pecha i mam kopytko 49,5) na jeden jak i drugi prożek - a w czasie jazdy sie ewentualnie roztopi. Woda raczej tam nie stoi. Samochód noce spędza w garażu i schnie.
        PZDR
        no ja wprawdzie tylko 47, ale na pewno to nie woda z obuwia tam u mnie stoi
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Foss
          Classic
          • 2005
          • 18

Dlatego napisałem skąd u mnie na progu ta woda
          Ale ciekawi mnie czy masz tak tylko w drzwiach kierowcy? Czy w tylnych lewych też?

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Foss
            Dlatego napisałem skąd u mnie na progu ta woda
            Ale ciekawi mnie czy masz tak tylko w drzwiach kierowcy? Czy w tylnych lewych też?
            na pewno mam w drzwiach kierowcy (wiecej) i pasazera (mniej), ale jak jest z tylu - nie zwrocilem uwagi ops: , rzuce okiem i dopisze po robocie
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• greszczyn
              Elegance
              • 2005
              • 893
              • Nissan

Woda na progach może być , ponieważ u dołu drzwi są otwory , które odprowadzają wodę ze środka drzwi .

U siebie nie zauważyłem , abym miał wode na wyższym "stopniu" ,podczas normalnego uzytkowania , dopiero po myciu myjką jest mokro , ale bez przesady .

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

no wiec z tylu woda jest rowniez, ale zdecydowanie mniej, natomiast z przodu jest jej calkiem sporo, rowniez na tym wyzszym stopniu i to nawet nie po jezdzie - dzisiaj niezle pada deszcz i juz samo to powoduje obecnosc tej cholernej wody - sprawdzane rano po nocnym postoju :evil:
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• NEOrADEk
                  L&K
                  • 2005
                  • 1469

Czołem!
                  Przepraszam, że ogrzewam temat ale nie zauważyłem odpowiedzi przeszukując forum co jest z tą wodą po deszczu na progach w O2.
                  U mnie też się pojawia woda na progach po raczej większym deszczu.

Czy to kwestia uszczelek czy założonych ochronnych plastikowych nakładek na progi? Sprawa nadaje się do serwisu w ramach gwarancji?

Może to choroba wieku dziecięcego? Moja jest z tych pierwszych, a że poznaliśmy się osobiście po 9 m-cach ;-) to nie wiem czy coś robione było z uszczelkami w drzwiach.

Zapyta ktoś czemu nie wcześniej? Oczywiście trochę sprawę zbagatelizowałem a dodatkowo przez ostatnie niemal 1,5 roku widziałem się z autem tylko w weekendy i zapomniałem o tym felerze.

Prośba o info bo gwarancja mi się kończy za niecały tydzień.
                  Pozdr.
                  O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
                  "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

mozesz probowac, ale ja uznalem, po obserwacji uznalem, ze nie moze miec to wplywu na cokolwiek, zreszta po ruszeniu, ta woda sie wylewa, wiec odpuszczam.
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• NEOrADEk
                      L&K
                      • 2005
                      • 1469

Tak też jest i u mnie ale jak auto nie jeździ często to już ta woda sobie tam sziedzi dłużej.
                      Ja zacząłem się niepokoić więcej kiedy po założeniu oryginalnych nakładek zauważyłem, trudniejsze zamykanie się drzwi i może to dodatkowo jest powodem.
                      O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
                      "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

Pracuję...