Spadla rura do turbo z IC i tyle, dlatego syczy. A spadla bo system przeladowal w turbinie, wiec pewnie jakies bledy jeszcze beda w komputerze.
Problemy z ASR i przyspieszeniem
Zwiń
X
-
Problemy z ASR i przyspieszeniem
Witam
Jechałem dziś sobie obwodnicą i zdarzyła mi się dziwna rzecz. Mianowicie kiedy samochód rozbujał się do 130 - 140 poczułem jakby nie chciał jechać dalej, to znaczy nie przyspieszał ale też nie zwalniał, po czym zapaliła się kontrolka ASR i po chwili ( jadąc cały czas te 140 ) zaczął znowu nabierać prędkości. Wiadomo że ruch był wzmożony i musiałem wychamować po czym znowu ( kiedy mogłem ) dałem but w podłogę. Auto ciągnęło bez kłopotu do tych 140 po czym jakby stanęło jechało przez jakiś czas stałą prędkością 140 pedał w podłodze i zero reakcji i znowu po jakiś 3 do 5 sekund zaczęło ponownie przyspieszać. Kontrolka ASR i ABS świeciła się cały czas do momentu kiedy nie zjechałem z drogi i nie zgasiłem silnika. Po ponownym odpaleniu wszystko wróciło do normy.
Ma ktos może pomysł co może być nie tak??
Pytam zanim pojadę do ASO.
Z góry wielkie dzięki.
PozdrawiamPozdrawiam
-
-
Facet od ktorego octe kupilem mowil ze mial problem ze mu nie chciala jechac powyzej 120 to wymienil jakis zaworek i potem znow bylo ok, nie pamietam niestety dokladnie ale chyba mowil o EGR, jednak glowy nie dam, w kazdym razie cos w ukladzie paliwowym. Dopiero 2 tygodnie niecale mam to auto wiec jeszcze nie kumam za bardzo jeszczePlanujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
Komentarz
-
Komentarz