Problemy z ASR i przyspieszeniem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • carlosfx
    Drive
    • 2006
    • 47

Spadla rura do turbo z IC i tyle, dlatego syczy. A spadla bo system przeladowal w turbinie, wiec pewnie jakies bledy jeszcze beda w komputerze.
    SKODA OCTAVIA KOMBI ELEGANCE 1,9 TDI 90KM
  • LuLs
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 147

Witam

Jechałem dziś sobie obwodnicą i zdarzyła mi się dziwna rzecz. Mianowicie kiedy samochód rozbujał się do 130 - 140 poczułem jakby nie chciał jechać dalej, to znaczy nie przyspieszał ale też nie zwalniał, po czym zapaliła się kontrolka ASR i po chwili ( jadąc cały czas te 140 ) zaczął znowu nabierać prędkości. Wiadomo że ruch był wzmożony i musiałem wychamować po czym znowu ( kiedy mogłem ) dałem but w podłogę. Auto ciągnęło bez kłopotu do tych 140 po czym jakby stanęło jechało przez jakiś czas stałą prędkością 140 pedał w podłodze i zero reakcji i znowu po jakiś 3 do 5 sekund zaczęło ponownie przyspieszać. Kontrolka ASR i ABS świeciła się cały czas do momentu kiedy nie zjechałem z drogi i nie zgasiłem silnika. Po ponownym odpaleniu wszystko wróciło do normy.
    Ma ktos może pomysł co może być nie tak??

Pytam zanim pojadę do ASO.

Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam
    Pozdrawiam

Komentarz

• Bareq
      Rider
      • 2006
      • 272

Facet od ktorego octe kupilem mowil ze mial problem ze mu nie chciala jechac powyzej 120 to wymienil jakis zaworek i potem znow bylo ok, nie pamietam niestety dokladnie ale chyba mowil o EGR, jednak glowy nie dam, w kazdym razie cos w ukladzie paliwowym. Dopiero 2 tygodnie niecale mam to auto wiec jeszcze nie kumam za bardzo jeszcze
      Planujesz wakacje w Ustce?
      zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/

Komentarz

• Purchawa
        Admin
        S_OCP Member
        • 2004
        • 8007

Zapalenie sie kontrolki od ASR sugeruje jakies problemy z ukladem paliwowym.
        Niestety bez dokladnego bledu, wiecej sie nie dowiesz.
        Potrzebna diagnoza.
        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Pracuję...