[O1] Demnontaż uszczelek szyb bocznych - jak?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomekgolas
    Classic
    • 2010
    • 18

Jeszcze odnośnie porównania. 1.4 to w miarę dynamiczne auto, ale uśmiechu na gębie po wciśnięciu gazu nie daje, 1.8 już tak
    tom
  • faj3r
    Rider
    • 2008
    • 290

Zamierzam wziąć się za demontaż uszczelek szyb bocznych - chcę okleić słupki na czarno - i nie wiem jak do tego podejść. Czytałem, że należy robić to bardzo ostrożnie, żeby nie połamać jakiś zaczepów.

Czy ktoś może mi powiedzieć jak należy je wyjmować? Jak po kolei do tego podejść, żeby niczego nie zniszczyć i nie połamać?
    ©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
    :arrow: zdjęcia

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Uszczelka ta na okolo szyby schodzi przy opuszczonej szybie. Potem wystarczy ja pociagnac. Tylne trojkaty jak chcesz wyjac, to trzeba odkrecic jedna srubke ktora jest przykrecone od wewnatrz ramy okiennej przy tym trojkacie oraz druga po zdjeciu tapicerek drzwi. Wtedy duza szyba jest w dole, a male w tekach i mozna kleic bez problemu. W przednich drzwiach tak samo, szyba w dol i uszczelka do wewnatrz. Nie jezdzij tylko szyba, bo potem ciezko bedzie naciagnac uszczelke zeby miala wlasciwa dlugosc
      Spritmonitor.de

Komentarz

• faj3r
        Rider
        • 2008
        • 290

Maicroft, dzięki. Twoje wskazówki bardzo się przydały
        efekt: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=539904#539904
        ©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
        :arrow: zdjęcia

Komentarz

Pracuję...