filtr paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • artur12006
    Classic
    • 2009
    • 22

filtr paliwa

jesli to tyczy sie tez Polski, no to luz, a jesli dzienne w warunkach normalnej przejrzzystosci powietrza, to co przez to rozumiec? taka pochmurna pogoda i dżdżysta to jaka jest?

Wedlug tegoco tu napsiali: Kierujący pojazdem jest obowiązany zachować szczególną ostrożność w czasie jazdy w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza, spowodowanej mgłą, opadami atmosferycznymi lub innymi przyczynami, a ponadto:

1.kierujący pojazdem silnikowym jest obowiązany:
    a.włączyć światła mijania lub przeciwmgłowe przednie albo oba te światła jednocześnie.

Czyli suma sumarum, przy takiej pogodzie jak teraz mozna uzywac swiatel przeciwmgielnych nawet w dzien, razem lub osobno z mijania, zatem moga byc w chwili obecnej uzywane jako swiatla do jazdy dziennej. kandeli nikt nie mierzy a napewno nie mierzyli mojemu ojcu przez 20lat. Jakktos chce spelnic norme kandeli, to mozna ustawic Dimming (sciemnienie) w sterowniku elektryki.

Ponadto swiatla przecwmgielne fabryczne maja odpowiednia powierzchnie oraz sa zamontowane w odpowiedniej odleglosci od ziemi.
  • hadek
    Drive
    • 2008
    • 47

filtr paliwa

Witam,
    może wie ktoś jak oryginalnie pakowany jest filtr paliwa. Ja kupiłem wysyłkowo oryginalny filtr VW i otrzymałem filtr z uszczelką w pudełku. Filtr nie był już zapakowany w żadnej foli. Chodzi o filtr do Octavi II 1.9 TDI BXE

Komentarz

• bogdancbr
      Classic
      • 2009
      • 36

Witam, no i tak to własnie jest tak samo miałem. Pozdrawiam bogdan.
      Octavia 2 FL 2.0BKD DSG L&K

Komentarz

• hadek
        Drive
        • 2008
        • 47

Dzięki
        zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz na pudełku mam numer katalogowy 3C0 127 434 a na filtrze mam wybite 3C0 127 177 czy to norma ? czy po prostu to inny filtr

Komentarz

• filipT
          Rider
          • 2010
          • 554

norma
          numer bezpośrednio na części to oznaczenie producenta, nie musi się pokrywać z nr części
          Mój Szkodnik

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

hadek, a przy zamawianiu podałeś numer z obudowy filtra? Pytam, bo w OII BXE były chyba 3 czy 4 rodzaje filtrów z różnymi wkładami...

BTW. Jak brałem z ASO Wimar to też był zapakowany w pudełko bez żadnej dodatkowej folii...
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• hadek
              Drive
              • 2008
              • 47

Podałem nr Vin, po nim kompletowali zamówienie

Komentarz

• kowal 2002
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 5161

Zamieszczone przez hadek
                Podałem nr Vin, po nim kompletowali zamówienie
                Po VIN-ie tego nie widać ( ETKA daje kilka do wyboru z opisem "przed zamówieniem obejrzyj wymienianą część", trzeba spojrzeć na obudowę filtra i spisać numer części lub producenta ( UFI / M+H )...

Komentarz

• hadek
                  Drive
                  • 2008
                  • 47

Nr katalogowy z pudełka tego filtra który mi dobrali zgadza się z tym jaki był przy poprzedniej wymianie (mam do na fakturze), zastanowił mnie tylko ten inny numer bezpośrednio na filtrze

Komentarz

• kowal 2002
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 5161

Zamieszczone przez hadek
                    Nr katalogowy z pudełka tego filtra który mi dobrali zgadza się z tym jaki był przy poprzedniej wymianie (mam do na fakturze)...
                    A to w takim razie powinno być OK.

Komentarz

Pracuję...