ok, to w końcu v-max w 1.4tsi osiaga się na 6tce, czy na 5tce <zaskoczony>
Vmax
Zwiń
X
-
pewnie na 5 bo 6 w tym przypadku to raczej typowy nadbieg do oszczędzania paliwa
[ Dodano: Pon 31 Maj, 10 17:38 ]
myślałem, że 1,4 robi setkę na dwójce, się zdziwiłem...
i w ogóle, albo już nie pamiętam jak to było, albo DSG na tym filmie jakoś dziwnie wolno zmienia biegi, nie sądzicie?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lswtJs1jryI[/youtube]
BKD+ przyzwyczaiło mnie do czegoś takiego, wydaje mi się, że sama zmiana biegu jest dużo szybsza, wystarczy posłuchać, to jest chyba seria
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MfYQqxOSWDs[/youtube]
[ Dodano: Pon 31 Maj, 10 17:55 ]
a tutaj chyba lepiej widać:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1NMq7nTlyaY&feature=related[/youtube]saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Więcej się chyba tym już nie pojedzie.
[ Dodano: Nie 04 Lip, 10 20:43 ]
Druga próba - tym razem max na 5 biegu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodai w ogóle, albo już nie pamiętam jak to było, albo DSG na tym filmie jakoś dziwnie wolno zmienia biegi, nie sądzicie?
Spróbuję nagrać film w moim.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekI też mam wrażenie, że biegi zmienia troszkę wolniej.
[ Dodano: Nie 04 Lip, 10 21:28 ]
Zamieszczone przez loydhttp://www.youtube.com/watch?v=JeN44ZH8Ado
Więcej się chyba tym już nie pojedzie.
[ Dodano: Nie 04 Lip, 10 20:43 ]
Druga próba - tym razem max na 5 biegu
http://www.youtube.com/watch?v=ym_0ARjuovI
u mnie bardzo brakuje szóstki niestety.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
To ja mam pytanie do ekspertów:
Jeśli chcę rozpędzić maksymalnie szybko samochód ( załóżmy, że zmiana biegów będzie odpowiednia, ogólnie jazda prawidłowa) to:
1. Powinienem zostawić aktywneESP? ( jak ESP to i ASR też bo to jeden uklad). Jak dodam gazu na maksa to na jedynce wyraźnie ingeruje ASR nawet i na 2jce trochę też. Dzięki temu opony tylko popiskują.
2. Odłączyć ESP( czyli w tym ASR) w tedy będzie pełna moc na kołach, no i trochę popiszczy.
W którym wariancie teoretycznie powinienem szybciej się rozpędzić?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprW którym wariancie teoretycznie powinienem szybciej się rozpędzić?
Na całym dystansie 400m, tylko wystartować spod świateł, do Vmax?Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprTo ja mam pytanie do ekspertów:
Jeśli chcę rozpędzić maksymalnie szybko samochód ( załóżmy, że zmiana biegów będzie odpowiednia, ogólnie jazda prawidłowa) to:
1. Powinienem zostawić aktywneESP? ( jak ESP to i ASR też bo to jeden uklad). Jak dodam gazu na maksa to na jedynce wyraźnie ingeruje ASR nawet i na 2jce trochę też. Dzięki temu opony tylko popiskują.
2. Odłączyć ESP( czyli w tym ASR) w tedy będzie pełna moc na kołach, no i trochę popiszczy.
W którym wariancie teoretycznie powinienem szybciej się rozpędzić?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydESP jest niewyłaczalne (przynajmniej w autach wyprodukowanych od kwietnia 2010
w automacie bym nie wyłączał a w maniułalu tak -> przynajmniej takie są moje doświadczenia.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmMoje co prawda 1.9TDI, ale na prostym i równym odcinku A1 (2 osoby plus mały bagaż) poleciałem licznikowe 215 8) to było pierwsze takie rozpedzienie mojej czeszki w jej życiuprzy takiej predkości pokazywało mi średnie spalanie 6.2l/100km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydPrzy 215 pokazywało ci 6.2 l spalanie ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez maxpaynemmMoje co prawda 1.9TDI, ale na prostym i równym odcinku A1 (2 osoby plus mały bagaż) poleciałem licznikowe 215 8) to było pierwsze takie rozpedzienie mojej czeszki w jej życiuprzy takiej predkości pokazywało mi średnie spalanie 6.2l/100km
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprZatem??
a przy większych prędkościach nie ma to znaczenia.
[ Dodano: Pią 30 Lip, 10 14:47 ]
Zamieszczone przez krzysiek83wprCzy szybciej nie odłączając?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
ok, wg Ciebie odłączać. POmiarów nie robiłem, ale subiektywnie, mam wrażenie właśnie że ASR mnie spowalnia jak ostro przycisnę właśnie na 1dynce - w tedy koła tylko popiskują i sądzę że tracę moment.
Na wyłączonym ASR, wiadomo, że trzeba troszkę dozować gazem i sprzęgłem, żeby nie obracać się w miejscu, ale wydaje mi się, że jest większy kop zdecydowanie - subiektywnie. Myślę że w miarę ogarniam, jak na amatora.
Dla tego chciałem, żeby więcej osób się wypowiedziało.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprale wydaje mi się, że jest większy kop zdecydowanie - subiektywnie
Zamieszczone przez krzysiek83wprDla tego chciałem, żeby więcej osób się wypowiedziało.
Zamieszczone przez krzysiek83wprMyślę że w miarę ogarniam, jak na amatora.
[ Dodano: Pią 30 Lip, 10 15:04 ]
acha, no i w automacie wypadałoby jeszcze zastosować procedurę startu, tylko, że z tego co oglądaliśmy u Yarka w tych nowych samochodach nie bardzo daje się to zrobić :?
w przedliftowym BKD nie było problemu a różnica do setki kolosalna bo prawie sekunda :!:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Moja 1.4 TSI poszła 215km/h na niemieckiej autostradzie, dwie osoby na pokładzie, na szóstym biegu. Spalanie przy tej predkości było 19,6litra/100. Długa płaska prosta.
Ogólnie powiem tak, do 180km/h ten silnik dochodzi szybko, pozniej juz znacznie wolniej.
Przy tych 215km/h to juz nie jest jazda.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaFLKrakMoja 1.4 TSI poszła 215km/h na niemieckiej autostradzie, dwie osoby na pokładzie, na szóstym biegu. ..
Ogólnie powiem tak, do 180km/h ten silnik dochodzi szybko, pozniej juz znacznie wolniej.
Przy tych 215km/h to juz nie jest jazda.
Czyli obaliłeś mit, że na 6tce dochodzi się do maksymalnej ( nie na 5tce ), bylo lekko z górki? sporo ponad prędkość katalogowa..
Komentarz
-
Komentarz