Osłona dźwigni zmiany biegów jest na plastykowej ramce z zaczepami, wystarczy włożyć głębiej palce i pociągnąć do góry. Gałka zamocowana jest specjalną twardąmetalową obejmą, trzeba ją poluzować i do góry zostaje sam stalowy patyk.
Jeśli masz inne pytania to proszę.
Palce trzeba włożyć do środka mieszka, tak, że po zewnętrznej stronie dłoni zostanie dźwignia zmiany biegów, następnie zagiąć palce (wyczujesz ramkę), lekko wtedy pociągnąć do środka i wtedy do góry jedną z czterech stron. Szmata jest przyczepiona zszywkami do ramki.
Ale żeby było jasne, kupiłem skórzaną gałkę , ale daleko jej do tej orginalnej z pakietu skórzanego. A może jestem uprzedzony? W każdym razie zrezygnowałem z wymiany w moim samochodzie, wkładam do drugiego, tam wogóle nie ma skóry więc różnica będzie spora :lol:
Ale żeby było jasne, kupiłem skórzaną gałkę , ale daleko jej do tej orginalnej z pakietu skórzanego. A może jestem uprzedzony? W każdym razie zrezygnowałem z wymiany w moim samochodzie, wkładam do drugiego, tam wogóle nie ma skóry więc różnica będzie spora :lol:
Autorus
Tak jak pisali koledzy: zmiana jest banalnie prosta, a ramka schodzi bardzo elegancko.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Sądzę, że nie szkodzi zapytać czy da się załatwić samą gałkę.
Widać, że handlowiec więc warto zapytać, może się uda.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
No gałka przełożona, faktycznie proste było. Miałem problem z mieszkiem zeby go w te plastikowe zatrzaski włożyć. Stary był przyklejony. Ja na rogach zaszyłem zeby nie uciekał.
Teraz jest ok :szeroki_usmiech
Ja mam ta druga od gory.Tylko ze za79zl. Tez na allegro. Mi tam sie za bardzo nie podoba, ale jest skorzana, orginalna itd. Podobanie sie jest kwestia gustu. Mialem wymienic ja ze swoja galka z pakietu skorzanego ale zrezygnowalem.
Autorus
Również dokonałem zakupu wszak oryginalny kołek lekko odstraszał i nie pasował już do chromowych elementów kokpitu oraz wykończenia w mojej Octavce.
Miałem jednak pecha, gdyż otrzymałem gałkę z niedoszytą skórą.
Kilka minut dokładnych oględzin i zapadła decyzja.
Podmienię samą gałkę a oryginlany mieszek tylko przełożę.
Jak już mam gałkę to szkoda grać na zwłokę i rościć prawa do wymiany gwarancyjnej.
Niczym Adam Słodowy przystąpiłem do prac.
Problemem było uwolnienie nowej gałki od oryginalnej obejmy przytrzymującej końcówkę skóry. Nie obyło się bez śrubokręta - podważenie i celowe pozbycie się dwóch zaczepów, które po założeniu pierścienia powodują blokadę całości (wciskane w jedną stronę).
Oryginalny mieszek idealnie pasuje do nowej gałeczki - jak ulał.
Wolałem lekko zdezelować plastik w nowej gałce od spodu niż bawić się w klejenie nowej skóry do ramki (oryginał mam bardzo porządnie przyklejony i nie obyło by się bez jego porwania/uszkodzenia.
Po spreparowaniu nowej gałki ze starym mieszkiem miejsca w których były haczyki zatrzaskowe podrasowałem kropelką spec kleju Wurtha. Po przełożeniu skórki na drugą stronę oraz po zamontowaniu wygląda super elegancko. Jak oryginał, a wg mnie skórka oryginalna prezentuje się znacznie ładniej i jest znacznie ładniej zszyta (podwójne ściegi nici). Nadmiar oryginalnego mieszka moge sobie dowolnie formować - nic się nie naciaga, nie wyciąga. Wygląda teraz jak w autach Audi ;-)
Opcja 1:
Opcja 2:
Super bo ja kupiłem na sliz.biz i odesłałem mu tą gałke po 2h bo miała za mało materiału i sie wkurzałemt ylko bo na kropelke nie chce za bardzo wziaść. A po drugie jest za malo materialu który wychodzi jak wrzucasz 2 lub 4 bieg - ale teraz pomyslalem ze mozna by oddac do obszycia taka galke skóra oraz czerwoną nicia git by wygladalo a to tylko 50 zeta
ja chce by koles mi odeslal z powrotem galeczke ale cos kreci bo juz dawno powinno do niego dojsc a nie chce mi wyslac i kasy zwrocic za poprzednie transakcje ktore anulowalem
Jeden mały problem jest tylko trzeba ją zamocować do starej ramki ( sprzedawana jest bez ).
Mi to zajęło jakieś 30 minut bo kleiłem kropelką ale można też zszyć.
Gała cała skórzana więc w porównaniu do tego co było to rewelacja.
Polecam
Mam taka gałke i pzrelozylem caly mieszek z oI bo mialem pakiet skorzany. Ta gałka wyglada na nierozbieralna ale da sie zdjac mieszek nic nie psujac...Uniknalem w ten sposob naciagania materiału podczas wrzucania np 3 i 5,,Fotke mam w galerii w profilu.
Ogolnie mnie sie bardziej podoba od oryginału
Komentarz