Zamieszczone przez djczas
[O1] cena zmiennego przegladu okresowego O1
Zwiń
X
-
[O1] cena zmiennego przegladu okresowego O1
Witam,
Jestem posiadaczem O1 Tour 2009' 1.4 MPI. Mam co prawda zmienny okres przegladowy ale juz 18100 km przejechane i za kilka tysiecy moze sie upomniec komputer o przeglad. Zaznaczam ze wymiany oleju tez mi jeszcze nie przypomnial. Robie raczej dlugie odcinki i tankuje lepsze paliwo wiec szacuje ze przeglad mi wypadnie cos kolo 22 000 km.
Pierwsze pytanie to na ile km przed, komputer mnie powiadomi o wymianie oleju oraz o przegladzie okresowym. Pytam bo jestem > 1000 km i musze sobie to zaplanowac ;-) a w Niemczech sadze ze to troche drozej wyjdzie - musze sie zorientowac ile drozej.
Drugie sprawa to ceny zmiennych przegladow okresowych rozniace sie pomiedzy salonami Skody o ok 100-200 PLN. Jezeli tak to czy mozecie polecic ktorys z salonow w Krakowie, Lodzi, Wroclawiu badz Poznaniu? Polecic w sensie podac przyblizona cene ile placiliscie za przeglad. Skoro i tak bede jechal przez te miasta to mozna zahaczyc o taki przeglad bo to 2h roboty podobno.
pozdrawiam i z gory dzieki za info
-
-
wiesz jak w o1 ale w jettcie moglem to sprawdzic na kompie
trzeba bylo przekrecic kluczyk i trzymac przycisk kasowania dziennego przebiegu i sie pokazaywalo za ile przeglad czyli il km i ile dni
ten przycisk na licnziku na szybce nie na manecceScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Dzieki za odpowiedzi, w takim razie musze kupic kabel do diagnostyki. Teraz kwestia pozostalych kwestii poruszonych w temacie. Jak macie jakies pomysly to dajcie znac
[ Dodano: Nie 30 Maj, 10 23:58 ]
oczywiscie jestem dalej ciekawy na ile km przed wymiana oleju lub przegladem komputer powiadomi mnie dioda i dzwiekiem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez benny1986na ile km przed, komputer mnie powiadomi o wymianie oleju oraz o przegladzie okresowym.
jeżeli jeździsz długie trasy możesz się spodziewać bliżej 30.000, mi właśnie tyle pokazał (pierwsze 30.000 wyjeździłem w rok), obecnie mam 25.000 od przeglądu i jeszcze nie przypomina
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zipiZamieszczone przez benny1986na ile km przed, komputer mnie powiadomi o wymianie oleju oraz o przegladzie okresowym.
jeżeli jeździsz długie trasy możesz się spodziewać bliżej 30.000, mi właśnie tyle pokazał (pierwsze 30.000 wyjeździłem w rok), obecnie mam 25.000 od przeglądu i jeszcze nie przypomina
- olej przypomnial Ci sie przed przegladem? fajnie by bylo zalatwic 2 za jednym razem bo i tak serwis olejowy jest w programie przegladu okresowego z tego co pamietam
- tez masz widze O1, czy w takim razie udaje Ci sie sprawdzic ile zostalo do przegladu za pomoca wspomnianego w tym temacie sposobu?
- jedno ASO mi odpisalo ze 600 PLN za przeglad, nie wiem jak u Ciebie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez benny1986olej przypomnial Ci sie przed przegladem?
a obecnie przy 55kkm (25kkm po przeglądzie) nie potrzeba nic dolewać
Zamieszczone przez benny1986czy udaje Ci sie sprawdzic ile zostalo do przegladu za pomoca wspomnianego w tym temacie sposobu?
Zamieszczone przez benny1986jedno ASO mi odpisalo ze 600 PLN za przeglad
Komentarz
-
-
dzieki za odp
Zamieszczone przez zipiZamieszczone przez benny1986czy udaje Ci sie sprawdzic ile zostalo do przegladu za pomoca wspomnianego w tym temacie sposobu?
Zamieszczone przez zipiZamieszczone przez benny1986jedno ASO mi odpisalo ze 600 PLN za przeglad
Komentarz
-
-
Słuchajcie, a jakbyście mi doradzili: kupiłem w 01.2010 OIIFL 1,6 MPI z przebiegiem 2000 km (słownie: dwa tysiące). Poprzedni właściciel kupił ją dokładnie 30.04.2009 i do 01.2010 zrobił tylko w/w wartość kilometrów. W książce gwarancyjnej pisze że mam zmienny okres przeglądowy QG1 (komputer pokazuje mi, że do wymiany i przeglądu pozostało jeszcze 257 dni lub 12700 km). W związku z tym mam pytanie: trzymać się tego co pokazuje komputer czy wymienić olej wcześniej? Nadmieniam, że głownie jeżdżę w gęstym ruchu miejskim natomiast trasy to jest tylko około 2% przebiegu. Aktualnie na liczniku mam 5800 km. Olej zalany fabrycznie Castrol Edge 5W30 LongLife :thank:
Komentarz
-
Komentarz