[O1] cena zmiennego przegladu okresowego O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • educor
    Classic
    • 2011
    • 5

Zamieszczone przez djczas
    coraz czesciej sie słyszy o łapaniu za sciaganie
    Tak z ciekawości to jaka podstawa prawna jest za ściąganie? Już wiem.
  • benny1986
    Classic
    • 2010
    • 22

Witam,

Jestem posiadaczem O1 Tour 2009' 1.4 MPI. Mam co prawda zmienny okres przegladowy ale juz 18100 km przejechane i za kilka tysiecy moze sie upomniec komputer o przeglad. Zaznaczam ze wymiany oleju tez mi jeszcze nie przypomnial. Robie raczej dlugie odcinki i tankuje lepsze paliwo wiec szacuje ze przeglad mi wypadnie cos kolo 22 000 km.

Pierwsze pytanie to na ile km przed, komputer mnie powiadomi o wymianie oleju oraz o przegladzie okresowym. Pytam bo jestem > 1000 km i musze sobie to zaplanowac ;-) a w Niemczech sadze ze to troche drozej wyjdzie - musze sie zorientowac ile drozej.

Drugie sprawa to ceny zmiennych przegladow okresowych rozniace sie pomiedzy salonami Skody o ok 100-200 PLN. Jezeli tak to czy mozecie polecic ktorys z salonow w Krakowie, Lodzi, Wroclawiu badz Poznaniu? Polecic w sensie podac przyblizona cene ile placiliscie za przeglad. Skoro i tak bede jechal przez te miasta to mozna zahaczyc o taki przeglad bo to 2h roboty podobno.

pozdrawiam i z gory dzieki za info

Komentarz

• liroyek
      Rider
      • 2008
      • 620

wiesz jak w o1 ale w jettcie moglem to sprawdzic na kompie
      trzeba bylo przekrecic kluczyk i trzymac przycisk kasowania dziennego przebiegu i sie pokazaywalo za ile przeglad czyli il km i ile dni
      ten przycisk na licnziku na szybce nie na manecce
      Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
      bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
      http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
      Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co

Komentarz

• benny1986
        Classic
        • 2010
        • 22

slyszalem o tym wlasnie i znajomy tez tak moze w Octavii, nie wiem czy to mozliwe ale u mnie tak to nie dziala :shock:

Komentarz

• Krzycho-63
          Rider
          • 2007
          • 628
          • Superb II (3T4)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez benny1986
          slyszalem o tym wlasnie i znajomy tez tak moze w Octavii, nie wiem czy to mozliwe ale u mnie tak to nie dziala
          W O I możesz to sprawdzić tylko za pomocą vag-a.
          Skoda Superb II Ambition
          2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• benny1986
            Classic
            • 2010
            • 22

Dzieki za odpowiedzi, w takim razie musze kupic kabel do diagnostyki. Teraz kwestia pozostalych kwestii poruszonych w temacie. Jak macie jakies pomysly to dajcie znac

[ Dodano: Nie 30 Maj, 10 23:58 ]
            oczywiscie jestem dalej ciekawy na ile km przed wymiana oleju lub przegladem komputer powiadomi mnie dioda i dzwiekiem

Komentarz

• zipi
              Classic
              • 2008
              • 33

na ile km przed, komputer mnie powiadomi o wymianie oleju oraz o przegladzie okresowym.
              przypomina na 1500km przed,

jeżeli jeździsz długie trasy możesz się spodziewać bliżej 30.000, mi właśnie tyle pokazał (pierwsze 30.000 wyjeździłem w rok), obecnie mam 25.000 od przeglądu i jeszcze nie przypomina

Komentarz

• benny1986
                Classic
                • 2010
                • 22

Zamieszczone przez zipi
                na ile km przed, komputer mnie powiadomi o wymianie oleju oraz o przegladzie okresowym.
                przypomina na 1500km przed,

jeżeli jeździsz długie trasy możesz się spodziewać bliżej 30.000, mi właśnie tyle pokazał (pierwsze 30.000 wyjeździłem w rok), obecnie mam 25.000 od przeglądu i jeszcze nie przypomina
                Swietnie ze piszesz, ucieszylbym sie z 30 000. Sporo jezdzisz, mi wyjdzie 20 000 po roku a odpalam auto praktycznie codziennie. 1500 km to wystarczy aby dojechac z DE do polskiego ASO. Jezeli masz czas to kilka dodatkowych pytan do Ciebie:
                - olej przypomnial Ci sie przed przegladem? fajnie by bylo zalatwic 2 za jednym razem bo i tak serwis olejowy jest w programie przegladu okresowego z tego co pamietam
                - tez masz widze O1, czy w takim razie udaje Ci sie sprawdzic ile zostalo do przegladu za pomoca wspomnianego w tym temacie sposobu?
                - jedno ASO mi odpisalo ze 600 PLN za przeglad, nie wiem jak u Ciebie

Komentarz

• zipi
                  Classic
                  • 2008
                  • 33

olej przypomnial Ci sie przed przegladem?
                  przy 23kkm, musiałem dolać, 250 ml oleju - ponoć nowy silnik potrafi trochę łyknąć,
                  a obecnie przy 55kkm (25kkm po przeglądzie) nie potrzeba nic dolewać

czy udaje Ci sie sprawdzic ile zostalo do przegladu za pomoca wspomnianego w tym temacie sposobu?
                  u mnie to nie działa, być może to jest sposób z O2

jedno ASO mi odpisalo ze 600 PLN za przeglad
                  u mnie 760 razem z LPG

Komentarz

• benny1986
                    Classic
                    • 2010
                    • 22

dzieki za odp

Zamieszczone przez zipi
                    czy udaje Ci sie sprawdzic ile zostalo do przegladu za pomoca wspomnianego w tym temacie sposobu?
                    u mnie to nie działa, być może to jest sposób z O2
                    kolega ma tez 1.6 MPI i mu nie dizala, a inny ma Octavie 1 w wersji "Rider" z mini wyswietlaczem do komputera pokladowego i mu dziala to sprawdzanie, moze to jakis dodatek do wersji Rider, albo poprostu ma wyswietlacz do kompa

Zamieszczone przez zipi
                    jedno ASO mi odpisalo ze 600 PLN za przeglad
                    u mnie 760 razem z LPG
                    to by sie zgadzalo

Komentarz

• Kristofokles
                      Drive
                      • 2010
                      • 92

Słuchajcie, a jakbyście mi doradzili: kupiłem w 01.2010 OIIFL 1,6 MPI z przebiegiem 2000 km (słownie: dwa tysiące). Poprzedni właściciel kupił ją dokładnie 30.04.2009 i do 01.2010 zrobił tylko w/w wartość kilometrów. W książce gwarancyjnej pisze że mam zmienny okres przeglądowy QG1 (komputer pokazuje mi, że do wymiany i przeglądu pozostało jeszcze 257 dni lub 12700 km). W związku z tym mam pytanie: trzymać się tego co pokazuje komputer czy wymienić olej wcześniej? Nadmieniam, że głownie jeżdżę w gęstym ruchu miejskim natomiast trasy to jest tylko około 2% przebiegu. Aktualnie na liczniku mam 5800 km. Olej zalany fabrycznie Castrol Edge 5W30 LongLife :thank:

Komentarz

Pracuję...