[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek kg
    Drive
    • 2011
    • 64

witam jestem nowy na forum wiec witam wszystkich. ja zamawiałem swoja oktavie 13 sierpnia i nie mam nawet jeszcze wiadomości kiedy będzie się produkowała i moje pytanie jak długo mam czekać aż ktoś z salonu raczy do mnie zadzwonić
    octavia 2 tour 1,6+lpg

Komentarz

• Legion
      Drive
      • 2011
      • 56

Powinieneś mieć sugerowany termin odbioru na zamówieniu wpisany jeśli takowy posiadasz.
      O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• marek kg
        Drive
        • 2011
        • 64

no wlasnie na zamowieniu nie wpisal poniewaz tlumaczyl sie ze jest dlugi termin oczekiwania itd. itp i ciezko tak okreslic co do dnia ale obiecal kotakt ale teraz zastanawiam sie czy nie jechac z umowa i niech wpisuje mi date w umowie
        octavia 2 tour 1,6+lpg

Komentarz

• leewyy
          Drive
          • 2011
          • 43

Zamieszczone przez marek kg
          no wlasnie na zamowieniu nie wpisal poniewaz tlumaczyl sie ze jest dlugi termin oczekiwania itd. itp i ciezko tak okreslic co do dnia ale obiecal kotakt ale teraz zastanawiam sie czy nie jechac z umowa i niech wpisuje mi date w umowie
          ja w zamówieniu mam wpisany czas realizacji zamówienia 3 miesiące, dziś mają już spóźnienie 3 miesięczne.Wg.ostatnio podanego terminu produkcji muszę czekać jeszcze 3 miesiące. Podsumowując: zamówienie 3m-ce, realizacja 9 o ile dojdzie do skutku. Także data w zamówieniu jest "pic na wodę"
          1989 audi v8l quattro 1989 audi 200 avant

Komentarz

• marlej108
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 4976
            • Octavia III (5E3)
            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

czekac 9 miesiecy?!?!?!?!?!

Boze.... Ty to jestes cierpliwy....
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Legion
              Drive
              • 2011
              • 56

Może ta data to pic na wodę. Ale jeśli ją masz i nie dotrzymają tego terminu to: możesz im podziękować i zaliczkę oddają Ci bez żadnego gadania, możesz domagać się dodatkowego upustu (ja mam takie zobowiązanie na piśmie) lub gratisów. A tak to nie masz podstaw do niczego.
              Dlatego warto powalczyć o ten termin .

[ Dodano: Nie 28 Sie, 11 09:26 ]
              Fakt faktem że niektórzy dilerzy wpisują zbyt optymistyczne terminy ale w zasadzie to huta im takie podaje. Ja miałem od razu skrobnięty termin koniec sierpnia i dopiero teraz diler się nie wyrabia. Co prawda mówił mi, że będzie wcześniej ale co na papierze to na papierze. Ten termin na scouta to był chyba wzięty jednak z kosmosu :roll: .
              O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• ary
                Rider
                • 2011
                • 634

Jeśli ktoś zamówił auto w miarę chodliwe, np. Tour Combi to rezygnacja z zamówienia i zwrot zaliczki nie jest żadną karą dla dilera. I tak sprzedadzą to auto od ręki. Natomiast jeśli ktoś zamówił auto dosyć nietypowe, to diler jest bardziej elastyczny w momencie finalizowania sprzedaży, bo nie chce z tym autem zostać na placu na kilka miesięcy
                O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Legion
                  Drive
                  • 2011
                  • 56

To oczywiste. Im bardziej masz doposażone tym trudniej znaleźć amatora na takie auto albo inaczej czym droższe tym trudniej dilerowi to opchnąć. Ale rezygnacja to ostateczność. Nie po to się zamawia.
                  Tylko jak nie masz terminu to możesz tylko biadolić, że długo czekasz a tak możesz coś od nich wyrwać na osłodę :wink: .
                  O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• ary
                    Rider
                    • 2011
                    • 634

Zamieszczone przez Legion
                    Tylko jak nie masz terminu to możesz tylko biadolić, że długo czekasz a tak możesz coś od nich wyrwać na osłodę
                    Z autopsji powiem tak: nie miałem terminu, a osłodę i tak dostałem :wink:
                    O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• zibol68
                      Classic
                      • 2011
                      • 11

OCTAVIA TOUR 1,6 + Lpg zamówiona 16.08 produkcja 51 tydzień Salon Plichta W-wo

Komentarz

• Rosomak
                        L&K
                        • 2011
                        • 1365
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez zibol68
                        OCTAVIA TOUR 1,6 + Lpg zamówiona 16.08 produkcja 51 tydzień Salon Plichta W-wo
                        Raczej moim zdaniem ten termin, to można między bajki włożyć! Ja zamawiałem 20.06 i też mam ten termin - 51tydz.!

Zamieszczone przez ary
                        Jeśli ktoś zamówił auto w miarę chodliwe, np. Tour Combi to rezygnacja z zamówienia i zwrot zaliczki nie jest żadną karą dla dilera.
                        Ja przy złożeniu zamówienia nie płaciłem zaliczki, bo dealer powiedział, że nie chce, bo jak ja go nie kupię to on raz, dwa go sprzeda...
                        Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                        http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                        Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• zibol68
                          Classic
                          • 2011
                          • 11

Do mkania777
                          Nie wpłacając zaliczki to ten twój termin to można w bajki włożyc!
                          Ja zaufałem dealerowi i trzymam się tego terminu

Komentarz

• Rosomak
                            L&K
                            • 2011
                            • 1365
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez zibol68
                            Ja zaufałem dealerowi i trzymam się tego terminu
                            OK. Czekaj...
                            Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• Legion
                              Drive
                              • 2011
                              • 56

mkania777
                              Trzeba powiedzieć, że trochę marudzisz. Na auto które, ma rekordy sprzedaży trzeba trochę poczekać i myślę, że się trochę z tym liczyłeś. Huta się nie wyrabia i już. A jak Ci się śpieszy to bierz to co mają w salonie.
                              Cierpliwość jest cnotą, a nie wadą.
                              O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• Rosomak
                                L&K
                                • 2011
                                • 1365
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Legion, spoko, liczyłem się z tym. Jestem tego świadom, ale przyznaj, czy w obecnych czasach ogólnie panującej dostępności towarów, nie jest dziwne czekanie na samochód, jak na cud...?

Komentarz

• Legion
                                  Drive
                                  • 2011
                                  • 56

Może trochę jest. Popyt przerósł podaż. I chyba sama Skoda jest tym zaskoczona.
                                  Ale bądźmy dobrej myśli, że jak odbierzemy to będziemy się już tylko cieszyć z jazdy.
                                  O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• marek kg
                                    Drive
                                    • 2011
                                    • 64

ja zamówiłem octavie tour 1,6+ lpg, optimum ,wycieraczka szyby tylnej i podłokietnik, i z tego co tu piszecie to doszedłem do wniosku ze we wtorek przejadę się do swojego dilera i niech mi wpisuje wszytko na papierze i wreszcie łaskawie powie kiedy będzie mój samochód produkowany
                                    octavia 2 tour 1,6+lpg

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Generalnie bez znaczenia czy jest to wpisane w umowe czy nie bo diler napisze termin 9 miesiecy i go dotrzyma, a inny napisze 3 miesiace, zamowisz tam i auto przyjedzie po 7 :|
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Rosomak
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1365
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                        Generalnie bez znaczenia czy jest to wpisane w umowe czy nie bo diler napisze termin 9 miesiecy i go dotrzyma, a inny napisze 3 miesiace, zamowisz tam i auto przyjedzie po 7 :|
                                        Dokładnie! Te nasze terminy na umowach, to o kant d...y można potłuc!

Komentarz

• unsecik
                                          Classic
                                          • 2011
                                          • 18

O2FL Elegance

Cześć,

Ja swoją O2FL w wersji Elegance zamówiłem w Wawce 18.08 planowany termin produkcji to 38 tydzień a odbiór na początku października. Oby wszystko poszło zgodnie z harmonogramem

Pozdrawiam,
                                          Daniel

Komentarz

• Rosomak
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1365
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez unsecik
                                            Ja swoją O2FL w wersji Elegance zamówiłem w Wawce 18.08 planowany termin produkcji to 38 tydzień a odbiór na początku października
                                            Ten termin pewnie osiągniesz, bo to przy wersji TOUR jest czas "nieokreślony" lacze

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

Zamieszczone przez mkania777
                                              Ten termin pewnie osiągniesz, bo to przy wersji TOUR jest czas "nieokreślony" lacze
                                              Nie tylko. Dziwne OII tez sie robia bardzo długo. Wystarczy DSG zamowic :szeroki_usmiech
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Legion
                                                Drive
                                                • 2011
                                                • 56

Re: O2FL Elegance

Unsecik wstrzelił się chyba w termin dobrze.
                                                Ja zamawiałem O2 FL i właśnie z DSG i też mam 38 termin produkcji.
                                                Tyle, że ja zamawiałem 30.03 :evil: .

[ Dodano: Pon 29 Sie, 11 11:27 ]
                                                Może też teraz niewiele osób zamawia bo czeka na rabaty wrześniowe.
                                                O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• unsecik
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 18

Po zamówieniu nachodziły mnie pewne dziwne pomysły typu zmiana na 1.8 TSI i DSG ale w końcu stanęło na 1.4TSI w wersji elegance plus kilka dodatków, ale i tak coś czuję, że się termin przesunie ;-P Może to kwestia tych 118 stron waszych rozmów tak do mnie przemawia heheh

pozdrawiam,
                                                  D.

Komentarz

• Legion
                                                    Drive
                                                    • 2011
                                                    • 56

Unsecik,
                                                    Też przewertowałem te strony i parę osób odebrało w krótkim terminie. Obyś był kolejnym.
                                                    Ja bym z ciekawości zapytał o DSG czy miałbyś w tym samym terminie. Bo podobno warto .

Pozdrawiam
                                                    O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

Pracuję...