[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zetor05
    Classic
    • 2011
    • 11

Stało się . Po ponad czteromiesięcznym oczekiwaniu (zamówienie z 18 03 2011 )wczoraj odebrałem nareście mojego Toura

Komentarz

• PrzemekS2
      Drive
      • 2011
      • 76

:cry:
      A ja się dowiedziałem że mojego Toura którego mialem odebrac zgodnie z umową do 5 września, będe miał na poczatku października. Podobno produkcja przesunęła się o miesiac. Ja nie wiem jak to może się produkcja o miesiąc przesunąc, oczywiście na moją niekorzyśc ?

Komentarz

• pandzik
        RS
        • 2011
        • 2254
        • Seat

QQk, To ze jest, ale jaka ma cene - nie ma rabatow na takie auta :lol:
        Za 50tys. kombi w metaliku, do negocjacji. Nie najgorsza oferta...

Komentarz

• ary
          Rider
          • 2011
          • 634

Zamieszczone przez Maciek Zadębie
          Dodatki :
          Fabryczny alarm
          przyciemnione tylne szyby
          podwójna osłona p.słoneczna
          pakiet dla palących IV
          siatka między kabiną a bagażnikem
          ksenony
          podgrzewane dysze
          światła do jazdy dziennej LED
          radio Bolero
          skórzana kierownica z obsługą....
          koło dojazdowe

uffff,chyba wszystko wymieniłem
          Pochwalisz się w odpowiednim dziale?
          O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• PrzemekS2
            Drive
            • 2011
            • 76

Jak ktoś mial Toura do odbioru w sierpniu albo we wrześniu niech sie pochwali o ile przedłużono mu odbiur autka !!!

Komentarz

• kapi
              L&K
              • 2009
              • 1174
              • Fabia combi

zamówienie 26.02 - odbiór 05.08 .... OII Tour 1,6 kombi
              nareszcie,
              :szeroki_usmiech cierpliwi spokoju dostąpią.
              OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez kapi
                :szeroki_usmiech cierpliwi spokoju dostąpią.
                zaprawde slusznie powiadasz... ;-)

[ Dodano: Pon 08 Sie, 11 10:09 ]
                a czy po dokupieniu radia powiedzmy na allegro firmowego (Swing, Bolero) trzeba jeszcze jakas ramke kupowac do jego montazu w Tourze????
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Zbyszek
                  Classic
                  • 2005
                  • 35

Ja swoją zamawiałem 26.05.2011r, O2 1,6 Tour Combi. Odebrałem 9.08.2011r w Wieliczce. Z tego co mi powiedział dealer ktoś zamówił 8 sztuk i miałem farta wskakując w kolejkę. Mogłem w zasadzie zamawiać po 1 maja ale czekałem na wypłatę odszkodowania za skasowanie O1. Od 1 maja do wczoraj bez normalnego auta było trudno, do łask wrócił stary wierny Maluch

Komentarz

• siryanek
                    Classic
                    • 2011
                    • 20

Ja swoją zamawiałem 26.05.2011r, O2 1,6 Tour Combi.
                    Ja swojego Toura Combi zamawiałem 5.05.2011 i dalej nie mam potwierdzonego terminu produkcji
                    Koledzy w pracy się śmieją, że szybciej miałbym Mercedesa opancerzonego na zamówienie ops: :hacker

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

Wiele salonów ma auta na stanie. Piszcie i walczcie z ceną...

Komentarz

• kytutr
                        Rider
                        • 2011
                        • 327

Spokojnie - pociąg ze już Skodami jedzie (szkoda tylko, że do Niemiec :cry:

PS To taki mały żart, zdjęcie jest sprzed 11 lat.
                        PS2 Sam od końca maja czekam na O2 1.2TSI, więc jednoczę się z wszystkimi oczekującymi.
                        korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• PrzemekS2
                          Drive
                          • 2011
                          • 76

siryanek. To ty masz taką samą sytuację jak ja. Ciekawe kiedy dostaniemy potwierdzenie że weszły do produkcji.

Komentarz

• Octavianos
                            L&K
                            • 2010
                            • 1130

Zamieszczone przez kytutr
                            Spokojnie - pociąg ze już Skodami jedzie (szkoda tylko, że do Niemiec :cry:

Obrazek

PS To taki mały żart, zdjęcie jest sprzed 11 lat.
                            PS2 Sam od końca maja czekam na O2 1.2TSI, więc jednoczę się z wszystkimi oczekującymi.
                            a zamówiłeś w salonie w Pradze? jaki podali Tobie termin? Jak wygląda obsługa w czeskich salonach Skody?
                            SIMPLY CLEVER
                            Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• kytutr
                              Rider
                              • 2011
                              • 327

Zamieszczone przez Octavianos
                              a zamówiłeś w salonie w Pradze? jaki podali Tobie termin?
                              Tak, zamówiłem w największym salonie w Pradze :-) Podali termin 4 miesięczny na O2 1.2TSI w wersji wyposażenia Prima, z paroma dodatkami, ale bez szczególnej ekstrawagancji (chyba, że nazwiemy ekstrawagancją wycieraczkę tylnej szyby lub płytę ochronną pod silnik).

Zamieszczone przez Octavianos
                              Jak wygląda obsługa w czeskich salonach Skody?
                              Zakup Skody w czeskim salonie nie mógł wypaść inaczej jak tylko śmiesznie:

Panu sprzedawcy w ogóle chyba nie chciało się tego dnia sprzedawać aut, miał szczęście, że żoną byliśmy zdecydowani na zakup - inaczej poszlibyśmy sobie i kupili Opla Astrę, Renault Fluence czy Citroena C3 - cokolwiek by było po drodze :diabelski_usmiech :

1. Na pytanie o dostępne kolory najpierw pokazał nam próbnik, w którym barwy były fatalnie odwzorowane - dzięki temu odpadł z puli kolor "brudna szmata satynowa".

2. Kiedy możliwości wyboru kolorów z próbnika wyczerpały się, to machnął ręką i ogólnie wskazał kierunek w głąb salonu, gdzie mieliśmy "sobie obejrzeć" czy kolor nam pasuje. Sam został za biurkiem.

3. Kolory, które nam odpowiadały, nie pasowały do czarnych lusterek i klamek (Prima jest wersją "nic moc", czyli tanią), nie można było zamówić lakierowania ich za dopłatą, więc zdecydowaliśmy się na czerwoną korridę, a byliśmy gotowi wybrać choćby i najdroższy kolor.

4. Na moje pytanie: "Czy w konfiguracji, którą przedstawiłem nie brakuje czegoś, co warto by mieć?" (które było furtką do wciśnięcia nam wielu dodatkowych opcji), pan sprzedawca powiedział, że to jest dobra konfiguracja i on by niczego nie dodawał - na jego miejscu miałbym milion pomysłów co zaproponować klientowi, skoro sam się doprasza :-)

5. Po potwierdzeniu konfiguracji i koloru z dumną miną wydrukował ofertę z baaardzo mizernym rabatem. Powiedziałem mu, że w innym salonie dają 7% zniżkę na bilet miesięczny (serio, jest taka zniżka). Pan sprzedawca udał, że się namyśla i wydrukował ofertę drugi raz, tym razem z 7-procentową zniżką. Nie walczyłem o więcej, bo cena nam odpowiadała i nie braliśmy jakiegoś szczególnego wypasu, żeby wynegocjować więcej.

6. Na koniec się trochę ożywił w sensie handlowym - wzięliśmy dodatkowe zabezpieczenie do samochodu oraz dodatki typu apteczka. Z przekory odmówiłem kupna trójkąta ostrzegawczego :-)

7. Zapłaciliśmy zaliczkę i pożegnaliśmy się. Teraz czekamy na odbiór.

Dodam, że w ogóle nie pytał nas po co nam auto, czego po nim oczekujemy, na jakich trasach będzie wykorzystywany - ot, czeski styl sprzedaży. W sklepach np. obuwniczych jest podobnie, jeśli klient nie znajdzie butów jakie chciał, to sprzedawca ani palcem nie kiwnie, żeby zaproponować coś innego.
                              korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• emale
                                Classic
                                • 2011
                                • 17

Witam,

Ja zamówiłem na początku czerwca OIIFL 1.4 TSI Ambiente z paroma drobnymi dodatkami.
                                Wczoraj tak z nudów napisałem do handlowca czy wszystko ok z terminem a ustalony był na 37 tydzień czyli gdzieś połowa września. Po pięciu minutach telefon ze termin produkcji przesunięty na 32 tydzień i w zasadzie to lada dzień powinna się produkować.
                                Fajnie ale... muszę szybciej kasę kombinować :>

pozdrav
                                It's nice to be important but it's more important to be nice.

Komentarz

• Octavianos
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1130

Ciekawe, że w mateczniku Skody mają wszystko gdzieś...taka obsługa w Polsce oczywiście równiez się zdarza, ale jednak chyba nie za często. Jakby Czesi poznali standard obsługi w polskim salonie Skody jaki jest wymagany to by się za głowę złapali :shock:
                                  SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• Q_mat
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 30

NAAAAREEESZCIEEEE :lol:

mam dzisiaj odebrać długo oczekiwaną Octavie Tour. Dla przypomnienia autko zamawiany 28 marca w salonie Plichty w Gdyni.

Komentarz

• Octavianos
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1130

No to szybko się pochwal po odbiorze autka w dziale - Nasze Auta:-)
                                      SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• pandzik
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2254
                                        • Seat

kytutr, Widać w Czechach sprzedawcy są równie chujowi jak w Polsce.... Sprawa odnośnie koloru - "idźcie se obejrzeć na tyły salonu"- i wyposażenia dodatkowego rozlożyła mnie na łopatki.

Komentarz

• Q_mat
                                          Classic
                                          • 2011
                                          • 30

Auto odebrane. Samochód jeździ i to najważniejsze. Nawet na gazie. Pochwale się nim dopiero za dwa tygodnie. Teraz wakacje. Jadę nowym, chociaż trochę się boje. zobaczymy co będzie. Czy Tour nie ma oświetlenia bagażnika??

Komentarz

• Maciek Zadębie
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 65

Zamieszczone przez Q_mat
                                            Auto odebrane. Samochód jeździ i to najważniejsze. Nawet na gazie. Pochwale się nim dopiero za dwa tygodnie. Teraz wakacje. Jadę nowym, chociaż trochę się boje. zobaczymy co będzie. Czy Tour nie ma oświetlenia bagażnika??
                                            Będzie dobrze,My swoją przejechaliśmy ponad 2000km a jutro będzie miała dwa tygodnie
                                            Tylko lać paliwko i do przodu
                                            Pozdrawiam
                                            Maciek
                                            Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce
                                            www.anatoliandog.pl

Komentarz

• marlej108
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 4976
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Q_mat
                                              Czy Tour nie ma oświetlenia bagażnika??
                                              Boze... mam nadzieje, ze jednak ma????
                                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• hizoku
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 186

Zamieszczone przez Q_mat
                                                Jest oświetlenie w bagażniku, w liftback z lewej strony, ale słabo świeci.
                                                Octavia2 Tour

Komentarz

• pandzik
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2254
                                                  • Seat

Zamieszczone przez hizoku
                                                  Jest oświetlenie w bagażniku, w liftback z lewej strony, ale słabo świeci.
                                                  Oooo. Kolejny plus dla kombi, mam DWA punkty świetlne.

Komentarz

• hizoku
                                                    Ambiente
                                                    • 2011
                                                    • 186

Zamieszczone przez pandzik
                                                    Oooo. Kolejny plus dla kombi, mam DWA punkty świetlne.
                                                    Masz większa przestrzeń do oświetlenia :lol:

W kombi jak są rozmieszczone lampki, z obu stron?
                                                    Octavia2 Tour

Komentarz

Pracuję...