Zamówiłem O2FL 1.4 TSI DSG Elgance + parę dodatków 31.01.2011, planowy odbiór 30.04.2011. Podobno oczekuję teraz na "przydział" DSG .Sprzedawca uprzedził mnie że może być poślizg w fabryce i auto będzie w Maju.
coma79, również 31.01 zamówiłem auto w bardzo zbliżonej konfiguracji: 1.4TSI elegence z DSG, kierownica z łopatkami, light assistant, grzane fotele itp :-) Dealer tydzień temu napisał, że auto ma potwierdzoną produkcję - nie wiem, co to oznacza.
krzysn, Według mnie jeśli auto ma potwierdzoną produkcję to już mają przydzielone wszystkie potrzebne komponenty i wiedzą dokładnie kiedy zostanie wyprodukowane.
Producent zamiast aut ze światłami dziennymi raczy nas automatycznym włączeniem świateł mijania? Bez możliwości ich wyłączenia? To bez sensu.
zupełnie nie tak, jak kogoś nie stać na dzienne, które producent jak najbardziej oferuje w bieżącym modelu, to ma po prostu do dyspozycji światła mijania, które jak najbardziej spełniają wymogi przepisów w tym zakresie.
bez możliwości wyłączenia :?: :!:
od kiedy :?:
nie widzę tu żadnego bezsensu a raczej bezsensowny wybór samochodu, jeśli komuś tak strasznie zależy na tej niezbędnej funkcjonalności.
kupując budżetowe auto żżymać się na brak świateł dziennych to chyba lekka pomyłka, ten samochód ma być w miarę duży i jeździć, bez wodotrysków.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Czy mi sie wydaje, czy światła do jazdy dziennej miały być wyposażeniem standardowym bodaj od lutego? Jak ESP od listopada tego roku.
Jeśli po włożeniu kluczyka zaświecą mi sie automatycznie światła mijania to chyba bez możliwości ich wyłączeni?. Tak chyba mają działać światła "dzienne...." w tym wypadku mijania.
:?:
edit
Juz wiem, że obowiązek ten dot. sam. które uzyskają homologacje po tej dacie .
Od lutego właśnie światła do jazdy dziennej są obowiązkowe (wg przepisów) nieważne czy przez dedykowane światła czy przez mijania. A z tym włącznikiem to jest spowodowane pewnie tym, że w Polsce zgodnie z przepisami trzeba jeździć na światłach cały rok.
Ale do lutego 2011 jeśli nie ma dedykowanych świateł dziennych to mijania muszą się włączać automatycznie. Przed tym terminem nie było takiego obowiązku.
Ale do lutego 2011 jeśli nie ma dedykowanych świateł dziennych to mijania muszą się włączać automatycznie. Przed tym terminem nie było takiego obowiązku.
aaaaa, rozumiem.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
aaaaa, rozumiem.
nie było takiego obowiązku, ale nowy Tour wyprzedza przepisy i zaskakuje jak turbodymomen :P
ja wyłączyłem tą opcję (wg instrukcji), żeby nie odpalać silnika na światłach. Czy policja może się do tego przyczepić?
Komentarz