Zamieszczone przez MeFFisto
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MeFFistoJeszcze odnośnie komputera - sprawdziłem, jadąc na gazie pokazuje zużycie gazu, a na benzynie - benzyny - czyli tak jak powinno być ;-)
W trasie jadąc spokojnie (do 120km/h) wyszło mi ok. 7 litrów LPG/100km, na butli 40 litrów robię średnio 450 km, więc nie jest źle.
Co do komputera, pokazuje symulacje spalania jedynie benzyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zibibydZamieszczone przez MeFFistoJeszcze odnośnie komputera - sprawdziłem, jadąc na gazie pokazuje zużycie gazu, a na benzynie - benzyny - czyli tak jak powinno być ;-)
Z innej strony instalacja za 4,3 koła, to i piekarnik może miec.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MeFFistoŚwiatła przeciwmgielne (bo często mi brakowało)
W folderze reklamowym OCTAVIA TOUR jest napisane: "Na zamówienie samochód może być wyposażony w światła do jazdy dziennej z reflektorami przeciwmgielnymi". Dodatkowo: w życie wszedł przepis, który nakazuje producentom wyposażanie samochodu w światła do jazdy dziennej. W związku z tym chciałbym zapytać czy faktycznie masz światła do jazdy dziennej razem z przeciwmgielnymi - tak jak jest z O2FL?
Komentarz
-
-
[ Dodano: Nie 06 Mar, 11 10:57 ]
Zamieszczone przez MeFFistoJeszcze odnośnie komputera - sprawdziłem, jadąc na gazie pokazuje zużycie gazu, a na benzynie - benzyny - czyli tak jak powinno być ;-)
W trasie jadąc spokojnie (do 120km/h) wyszło mi ok. 7 litrów LPG/100km, na butli 40 litrów robię średnio 450 km, więc nie jest źle.a na gazie to owszem może przejedziesz 450 km, ale na trasie i chyba przy 90 km/h :P ja na gazie przejechałem 345 km na 38 litrach gazu (jazda tylko miejska). Policz dokładnie, zatankuj raz do pełna, drugi raz do pełna-wyzeruj licznik i policz - zobaczysz ze spala koło 10-11 litrów gazu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MeFFistoW trasie jadąc spokojnie (do 120km/h) wyszło mi ok. 7 litrów LPG/100km
6 z kawałkiem to mi się udało osiągnąć jak wracałem od Danielcia w taką pogodę, że wszystkie pierdoły wlokły się 60km/h lewym :evil: Normalne spalanie na trasie (normalnej, czyli od czasu do czasu trzeba zwolnić, nawet zatrzymać się, czasami depnąć, żeby miszcza lewego pasa objechać to 7.5-8 l/100km (obliczone na podstawie tankowań, bo komp mi zaniża o jakieś 0.3l). Prędkości powiedzmy do 120, czasami chwilowo więcej. Na gazie powinien spalić 10-20% więcej. Cudów nie ma, no chyba, że ktoś kupuje samochód, żeby przez cały czas w spalanie chwilowe się wpatrywać.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metanZamieszczone przez MeFFistoŚwiatła przeciwmgielne (bo często mi brakowało)
W folderze reklamowym OCTAVIA TOUR jest napisane: "Na zamówienie samochód może być wyposażony w światła do jazdy dziennej z reflektorami przeciwmgielnymi". Dodatkowo: w życie wszedł przepis, który nakazuje producentom wyposażanie samochodu w światła do jazdy dziennej. W związku z tym chciałbym zapytać czy faktycznie masz światła do jazdy dziennej razem z przeciwmgielnymi - tak jak jest z O2FL?
[ Dodano: Nie 06 Mar, 11 13:17 ]
MeFFisto, włączyli Ci jednak cornery w Tour 2 na przeciwmgielnych !? Czy faktycznie coś daje? Mam rozumieć, że włączył diler? Ja mam zapewnienie od Sprzedawcy, że jak tylko się da, to włączą wszystko, tylko obawiam się że mogą nie wiedzieć, więc warto ich uświadomić
Jeśli można prosić szczęśliwych posiadaczy Tour 2 o podanie, dodatkowych opcji, które mają, oczywiście tylko tych, które są poza specyfikacją skody, dziękuję
Komentarz
-
-
[quote="misiul"][quote="metan"]Zamieszczone przez MeFFistoJest pomyłka w folderze reklamowym. Dopytałem w salonie, przepis jest spełniony poprzez włączanie się świateł mijania po zapaleniu silnika. Z tą różnicą, że nie świeci się deska rozdzielcza, tylne światła świecą. Funkcja dostępna w każdym tourze II (i chyba nie tylko) włączana VAGiem.
Witam pierwszy raz.
Funkcję automatycznych dziennych w turze II przed liftem można sobie włączyć i wyłączyć dźwignią kierunkowskazu. Jest to opisane w instrukcji obsługi.
Co do spalania, na 1700 km od nowości skoda spaliła średnio 8,8 gazu (benzyny nie wiem, ale ubyło około 1/3 na wskaźniku). Wg komputera średnio ok. 8 czyli pewnie jakbym jeździł na benzynie wskazania komputera powinny by się pokrywać z faktycznym zużyciem. Jazda 1/4 miasto 3/4 trasa - górzysta zakopianka.
Komentarz
-
-
Odnośnie zużycia gazu - aby się przekonać, ile rzeczywiście samochód zużywa gazu należy za każdym razem tankować na tym samym dystrybutorze, ponieważ każdy ma ustawione inne ciśnienie maksymalne w momencie "odbicia". Dlatego na jednej stacji do zbiornika wejdzie wam przykładowo 40l a na innej 37l.
Komentarz
-
-
Walt, zawór, który "odbija" masz w samochodzie. Różnice na stacjach wynikają z tego kto ile kradnie. Mi to nawet kiedyś do poldogruza w 40l butlę 45 litrów wleli :twisted: Po wymianie uprzejmości miałem tankowanie gratis :diabelski_usmiechZobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Walt, też mi tak tłumaczyli. Mimo to i tak uważam ich za złodziei, bo dlaczego im więcej mi zatankowali, tym więcej palił :shock:Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irka68Powiedzcie mi proszę jeśli moje auto bedzie produkowane w Poznaniu pomiędzy 14 a 18 tym marca to ile trwa czas transportu do Dilera w Krakowie ?
Generalnie auto musi pojawic się w Poznaniu (do 2 tygodni), potem w salonie (do 2 tygodni).
Możliwe są wahnięcia w jedną lub drugą stronę, dokładny czas dostarczenia auta do salonu od momentu wyprodukowania można liczyć tylko średnio - zazwyczaj trwa do 3 tygodni, choć u mnie trwało ponad 5.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zwolinWalt, też mi tak tłumaczyli. Mimo to i tak uważam ich za złodziei, bo dlaczego im więcej mi zatankowali, tym więcej palił :shock:
Podsumowując, należy tankować dobry gaz, a nie będzie rozrzutów. Ma to racje szczególnie zimą, w lato nasze "kuchenki gazowe" pod maską spalą wszystko, co najwyżej będzie mniej mocy i wyższe spalanie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiulJest pomyłka w folderze reklamowym. Dopytałem w salonie, przepis jest spełniony poprzez włączanie się świateł mijania po zapaleniu silnika. Z tą różnicą, że nie świeci się deska rozdzielcza, tylne światła świecą. Funkcja dostępna w każdym tourze II (i chyba nie tylko) włączana VAGiem.
[ Dodano: Wto 08 Mar, 11 10:24 ]
Zamieszczone przez xtomina jakich stacjach polecacie tankować, jakie są wg was warte zaufania?
Komentarz
-
Komentarz