Zamieszczone przez leszekmw
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Fota, oczywiście . kolega jakby nie rozróżniał aut ze stocku i idących do produkcji gdzie można sobie wszystko skonfigurować. pare stron temu usiłowaliśmy to mu wyjaśnić.
a tak wogóle to brat jeszcze nie zamówił , kwestia paru dni , jest koncepcja wzięcia toura/kombi/ z podłokietnikami , dupogrzaniem i paroma pierdołami w jakimś ciemnym kolorze , lub ewentualnie , minta w białym i pomalowanie klamek , lusterek i listew co możemy mieć za darmo.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Ja już tego gazu nie czaję. Włącznik-wskaźnik LPG po wyjechaniu z salonu wskazywał mi 4 kreski (diody) licząc od prawej strony i nagle w czasie jazdy zaczęło wszystko migać i piszczeć - nie wiedziałem co robić i przełączyłem na benzynę bo stwierdziłem, że nie ma gazu. Dziś pojechałem do serwisu skody i mowie o tej sytuacji - kazali przyjechać i powiedzieli, że to jakaś awaria mogła wystąpić. Poszedłem odpalić auto pochodziło chwile na benzynie i wskoczyło na gaz z 4 diodami tak jakby nigdy nic. Powiedzcie mi pełny zbiornik to 5 kresek to jak u mnie jest 4 to wynika, że prawie pełny zbiornik! Dodam, że autem przejechałem 38 km od momentu wyjazdu ze salonu! teraz licznik wskazuje 46 km! nie wiem o co chodzi z tym wskaźnikiem! poradźcie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez x_citeJa już tego gazu nie czaję. Włącznik-wskaźnik LPG po wyjechaniu z salonu wskazywał mi 4 kreski (diody) licząc od prawej strony i nagle w czasie jazdy zaczęło wszystko migać i piszczeć - nie wiedziałem co robić i przełączyłem na benzynę bo stwierdziłem, że nie ma gazu. Dziś pojechałem do serwisu skody i mowie o tej sytuacji - kazali przyjechać i powiedzieli, że to jakaś awaria mogła wystąpić. Poszedłem odpalić auto pochodziło chwile na benzynie i wskoczyło na gaz z 4 diodami tak jakby nigdy nic. Powiedzcie mi pełny zbiornik to 5 kresek to jak u mnie jest 4 to wynika, że prawie pełny zbiornik! Dodam, że autem przejechałem 38 km od momentu wyjazdu ze salonu! teraz licznik wskazuje 46 km! nie wiem o co chodzi z tym wskaźnikiem! poradźcie
Komentarz
-
-
Jestem stałym użytkownikiem gazu i octavia to nie mój 1 samochód na gaz i jeśli chodzi o wyświetlanie stanu gazu to nigdy nie da się ostawić tego wyświetlania idealnie. Służy to jednie orientacyjnemu pokazaniu czy gaz jest. Ja zawsze śmigam do końca na gazie i dopiero w tedy tankuje lub wiem ile mogę przejechać na zbiorniku i jak kilometry się zbliżają do końca zbiornika tankuje.
Komentarz
-
-
no nie spodziewałem się że ten gaz taki biedny będzie ...
czysto teoretycznie: a jeśli wybierze się opcję bez komputera to czy po podmiance świateł na ledowe też nie będzie chciała jechać jak w wersji z? Bo jeśli nie ma komputera to nie ma "kto" (A.I.) zgłaszać błędu- w druga stronę ta zależność już nie występuje
Komentarz
-
-
To z tego wygląda, że komputer w zagazowanych O2Tour będzie raczej dodatkowym gadżetem, niż wiarygodnym źródłem informacji. Wiem, że w niektórych autach/instalacjach udawało się tak podłączyć fabryczny wskaźnik paliwa, by po przełączeniu na LPG pokazywał stan gazu w butli - no ale taki moduł to pewnie problem wykombinować. Szkoda, bo planuję sporo śmigać autkiem (30-40 kkm/rok) głównie na LPG, więc komp mi raczej się przyda do niczego ;-(
Pozdrawaim,
MeFFisto
Komentarz
-
-
dziś mała niespodzianka w wydziale komunikacji....odbierałem twardy dowód i podałem, że mam LPG a pani buch pieczątka anulująca badanie techniczne za 3 lata i wpisała za rokale masakra tu niby za darmo ten gaz a w perspektywie czasu to same badania, wymiany i przeglądy....teraz tak jak się ma instrukcja Landi do instrukcji Skody? w Landi pierwszy przegląd po 800 km do 1200 km bezpłatny a potem płatny po 15 tysiącach a instrukcji Skody przy benzynie to komputer pokazuje kiedy jechać na inspekcje...ehhh
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Borsuk2x_cite napisał/a:
odbierałem twardy dowód i podałem, że mam LPG a pani buch pieczątka anulująca badanie techniczne za 3 lata i wpisała za rok
dobrze, że o tym napisałeś. Kolejna cenna informacja przy podejmowaniu decyzji : brać gaz, czy go nie brać ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
x_cite: sprawa jest prosta. Jak przejedziesz 1000km to jedziesz na przegląd do salonu gdzie kupiłeś auto - wtedy masz pierwszy przegląd gazu za darmo. Następny przegląd jest za 15tys km lub za rok.
Co do ustawień wskaźnika to u mnie na O1 Tour też te kropki nie działają idealnie. Przy przejechanych 270km pokazuje mi się zazwyczaj czerwona kropka i w teorii powinienem jechać na tankowanie. W praktyce jeżdżę do 420-450km i wtedy dopiero do pełna zalewam gazu.
Btw. po instalacji LPG wymagane jest aby serwis do pełna napełnił butlę w celu spr szczelności zbiornika. Zatem nie masz pusto w butliJeździj i zatankuj jak się pojawi czerwona kropa. A potem zatankuj np. przy 350km. Sam musisz sobie ustalić kiedy najlepiej jest u Ciebie zalać do pełna LPG. Ja już ten wskaźnik olałem
Przydatny jest jedynie jak chcę przejechać 2km załadowany zakupami ze sklepu, wtedy jadę wyłącznie na benzynie bo szkoda mi przełączać się na gaz aby przeturlać 4 litery 500m na LPG.
A co do opłacalności gazu. W porównaniu do poprzedniego auta moje oszczędności wynoszą 50%Przykład. Droga Opole-Katowice i z powrotem, dawniej kosztowała mnie 100zł, teraz 50zł
PB tankuję co 2 miesiące za 50zł. A przegląd raz na rok się przeżyje. Oszczędność jest w moim przypadku spora.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwno bez przesady , takie coś chyba nie ma aż takiego wpływu na zakup auta za 50tyś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Borsuk2iekawe co można dostać w zamian. Chyba, że tą całą instalację zapakują mi do kartonu do bagażnika, to może ktoś kupi
swoja droga to dziwna sprawa troszkę... , dają za darmo coś za co /przynajmniej w teorii / zapłacili , a jak nie chcesz to nic w zamian nie dostaniesz :?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
Komentarz