Taki dostałem od dilera jak zamawiałem samochód pod koniec sierpnia i taki był poprzednio na stronie skody mam go na kompie stąd te dane. Zakładam, że w związku ze zmianą przepisów od 01.01.2011 coś musieli poprawić. Obecnie na stronie skody jest katalog na rok modelowy 2011, a mój pewnie jest 2010.
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Rzeczywiście. Pomimo tego, że w katalogu jak byk jest napisane, że normą emisji spalin dla 1.4TSI jest EU4 z krzyżykiem (dopiero teraz rozróżniłem, że to nie gwiazdka) podpowiadającym, że jednak jest to EU5.
Chodzi najprawdopodobniej o to, że jest to EU4 z przedłużonym okresem rejestracji na początek 2011 roku. Parametry silnika się przecież nie zmieniły a i jakość benzyny w Polsce również się nie poprawiła w ciągu tego roku.
Zatem ufff... odetchnąłem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez infomatikFaktycznie to jest obłęd. Zamówione autko [1.4TSI] na początku września i jak do tej pory jeszcze nawet nie dzwoniłem się dowiedzieć kiedy auto będzie gotowe (salon ma dzwonić).
Martwi mnie jednak jedna rzecz. Od 1.01.2011 wchodzi przepis o rejestracji nowych aut spełniających normę emisji spalin EURO5. Dopuszcza się jednak możliwość rejestracji takich aut jeśli jest to końcówka z poprzedniego roku, ale nie więcej niż jakaś określona część całej rocznej produkcji.
Oby się wyrobili z realizacją zamówień... bo mój nie spełnia tej normy.
źródło: SAMAR
Komentarz
-
-
Ja swoją 1,4 TSI + DSG zamówiłem 17 lipca. Termin odbioru wyznaczono na 15 września i do tej pory nie mam auta. Od dealera nie mogę dowiedzieć się czy auto jest już w Polsce czy nie :!: Normalny obłęd :diabelski_usmiech .
A tak na marginesie:
Co można uzyskać od sprzedawcy za niedotrzymanie terminu :?:
Macie koledzy jakieś doświadczenia w tym temacie :?:
Byłbym wdzięczny za porady.Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
Witam
Zamawiał ktoś auto z kratką ???
W Warszawie jak pytałem to termin realizacji podawali na drugą połowę grudnia .
Zamówiłem w Krakowie - 27 września z kratką z motorkiem 1,9 TDI - termin realizacji do 30 listopada .
Z dwóch powodów dobrze byłoby aby auto było do końca roku :
Po nowym roku nie odliczę VATu więc na co mi ta krata z tyłu, oraz może byc problem z rejestracją auta z tym silnikiembył PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
jest Octavia II FL - 1,9 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzejmNo to ja mam lepsze warunki. Jeśli nie uda się auta odebrać do końca roku to odbieram w styczniu/lutym 2011, cena nie ulega zmianie, dostaję bezpłatne dodatkowe wyposażenie (do ustalenia). Tak mi przedstawił sprawę P. Jakub z Carsedu..w zamówieniu max termin to 31 12 2010 :szeroki_usmiech
POZDRAWIAM ARTUR
moja octavka
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Yarwaod dealera nic ale za to od moderatorów możesz dostać owocka za dublowanie postów w różnych tematów, tu to samo wkleiłeś:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...35627&start=30Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainPotwierdzono mi dziś, że samochód dla mnie wyprodukowany będzie w 44 tygodniu! :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
W ramach dobrej współpracy i w związku z opóźnieniem dostaję zastępczy O2 FL MPI do czasu odbioru auta.Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
hotrain,Zamieszczone przez hotrainW ramach dobrej współpracy i w związku z opóźnieniem dostaję zastępczy O2 FL MPI do czasu odbioru auta.
Komentarz
-
-
Czy diler powinien w dniu zamawiania podać datę odbioru (chociaż orientacyjną)? Ja zamówiłem 15.12.2010 nowego toura i powiedzieli, że zadzwonią jak będą znać termin (z tolerancją do 1. tyg.). Dzwoniłem 22.12 i jeszcze nic nie wiedzieli. Z tego co mi się obiło o uszy to w momencie wysłania zamówienia do producenta powinna się pokazać im jakaś data.Aktualnie Felicja 1.3,
Nowa Octavia Tour 1.4 zamówiona
Komentarz
-
Komentarz