Taki dostałem od dilera jak zamawiałem samochód pod koniec sierpnia i taki był poprzednio na stronie skody mam go na kompie stąd te dane. Zakładam, że w związku ze zmianą przepisów od 01.01.2011 coś musieli poprawić. Obecnie na stronie skody jest katalog na rok modelowy 2011, a mój pewnie jest 2010.
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Rzeczywiście. Pomimo tego, że w katalogu jak byk jest napisane, że normą emisji spalin dla 1.4TSI jest EU4 z krzyżykiem (dopiero teraz rozróżniłem, że to nie gwiazdka) podpowiadającym, że jednak jest to EU5.
Chodzi najprawdopodobniej o to, że jest to EU4 z przedłużonym okresem rejestracji na początek 2011 roku. Parametry silnika się przecież nie zmieniły a i jakość benzyny w Polsce również się nie poprawiła w ciągu tego roku.
Zatem ufff... odetchnąłem
Komentarz
-
-
ale chyba nie sadziłeś że odbierzesz w 2011 r nie strasz bo ja zamowilem z koncem sierpnia i pod koniec pazdziernika spodziewam sie odbioruZamieszczone przez infomatikFaktycznie to jest obłęd. Zamówione autko [1.4TSI] na początku września i jak do tej pory jeszcze nawet nie dzwoniłem się dowiedzieć kiedy auto będzie gotowe (salon ma dzwonić).
Martwi mnie jednak jedna rzecz. Od 1.01.2011 wchodzi przepis o rejestracji nowych aut spełniających normę emisji spalin EURO5. Dopuszcza się jednak możliwość rejestracji takich aut jeśli jest to końcówka z poprzedniego roku, ale nie więcej niż jakaś określona część całej rocznej produkcji.
Oby się wyrobili z realizacją zamówień... bo mój nie spełnia tej normy.
źródło: SAMAR
Komentarz
-
-
Ja swoją 1,4 TSI + DSG zamówiłem 17 lipca. Termin odbioru wyznaczono na 15 września i do tej pory nie mam auta. Od dealera nie mogę dowiedzieć się czy auto jest już w Polsce czy nie :!: Normalny obłęd :diabelski_usmiech .
A tak na marginesie:
Co można uzyskać od sprzedawcy za niedotrzymanie terminu :?:
Macie koledzy jakieś doświadczenia w tym temacie :?:
Byłbym wdzięczny za porady.Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
Witam
Zamawiał ktoś auto z kratką ???
W Warszawie jak pytałem to termin realizacji podawali na drugą połowę grudnia .
Zamówiłem w Krakowie - 27 września z kratką z motorkiem 1,9 TDI - termin realizacji do 30 listopada .
Z dwóch powodów dobrze byłoby aby auto było do końca roku :
Po nowym roku nie odliczę VATu więc na co mi ta krata z tyłu, oraz może byc problem z rejestracją auta z tym silnikiem
był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
jest Octavia II FL - 1,9 TDI
Komentarz
-
-
po jakim czasie zostałeś poinformowany o takich warunkach. :?: ja czekam już prawie miesiąc na info o terminie odbioru ale z salonu nikt nie dzwoniZamieszczone przez andrzejmNo to ja mam lepsze warunki. Jeśli nie uda się auta odebrać do końca roku to odbieram w styczniu/lutym 2011, cena nie ulega zmianie, dostaję bezpłatne dodatkowe wyposażenie (do ustalenia). Tak mi przedstawił sprawę P. Jakub z Carsedu.
.w zamówieniu max termin to 31 12 2010 :szeroki_usmiech
POZDRAWIAM ARTUR
moja octavka
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074
Komentarz
-
-
Yarwa: wczoraj właśnie odbierałem swoją octavkę i ku twemu zmartwieniu i zaskoczeniu za opóźnienie w dostawie dostałem koła zimowe 15" na stalówkach plus oryginalne kołpaki plus wykładzina bagażnika.Zamieszczone przez Yarwaod dealera nic ale za to od moderatorów możesz dostać owocka za dublowanie postów w różnych tematów, tu to samo wkleiłeś:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...35627&start=30
Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
Do tej daty musisz doliczyć jeszcze około 2-3 tygodnie na wszystkie sprawy związane z załatwieniem formalności. Tak u mnie trwało.Zamieszczone przez hotrainPotwierdzono mi dziś, że samochód dla mnie wyprodukowany będzie w 44 tygodniu! :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
W ramach dobrej współpracy i w związku z opóźnieniem dostaję zastępczy O2 FL MPI do czasu odbioru auta.Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
hotrain,powiedz mi gdzie tak jest w Warszawie że daja ci zastepcze auto za FREE na prawie miesiac?? Bo tyle jeszcze bedziesz musiał poczekac do własciwego odbioru, no chyba że nie za FREE.Zamieszczone przez hotrainW ramach dobrej współpracy i w związku z opóźnieniem dostaję zastępczy O2 FL MPI do czasu odbioru auta.
Komentarz
-
-
Czy diler powinien w dniu zamawiania podać datę odbioru (chociaż orientacyjną)? Ja zamówiłem 15.12.2010 nowego toura i powiedzieli, że zadzwonią jak będą znać termin (z tolerancją do 1. tyg.). Dzwoniłem 22.12 i jeszcze nic nie wiedzieli. Z tego co mi się obiło o uszy to w momencie wysłania zamówienia do producenta powinna się pokazać im jakaś data.Aktualnie Felicja 1.3,
Nowa Octavia Tour 1.4 zamówiona
Komentarz
-
------> Jest Lexus CT200h
[/scroll:d077aef450]
pozdrawiam
Komentarz