[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loyd
    RS
    • 2010
    • 2342

A kiedy mogę liczyć realnie na odbiór ? (produkcja w 9 tygodniu).

Komentarz

• danielcio
      Drive
      • 2007
      • 84
      • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez loyd
      A kiedy mogę liczyć realnie na odbiór ? (produkcja w 9 tygodniu).
      odbiór powinien nastąpić w 11 tygodniu
      DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
      INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
      [email protected]

Komentarz

• radekb31
        Classic
        • 2010
        • 30

Witam,

Nie zauważyłem postu i założyłem (być może niepotrzebnie) drugi. A czy ktoś z Was miał podaną przyczynę opóźnienia taką, że zmieniła się ostatnio homologacja na octavie i w związku z tym powinny się zmienić numery identyfikacyjne pojazdu, natomiast producent wysłał ze starymi? Moja miała być 12.02, a ma niby być w przyszłym tygodniu. Czy ktoś tu nie kręci? Podobno jest 5 takich pechowych sztuk w Polsce.

Pzdr.
        Radek

Komentarz

• danielcio
          Drive
          • 2007
          • 84
          • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez radekb31
          ]homologacja na octavie i w związku z tym powinny się zmienić numery identyfikacyjne pojazdu, natomiast producent wysłał ze starymi? Moja miała być 12.02, a ma niby być w przyszłym tygodniu. Czy ktoś tu nie kręci? Podobno jest 5 takich pechowych sztuk w Polsce.
          Może się tak zdarzyc ale nie czekaja na nowe numery indetyfikacyjne samochodu tylko nowy numer homologacji i to trwa ok. tygodnia aż przyjdzie nowy numer
          DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
          INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
          [email protected]

Komentarz

• radekb31
            Classic
            • 2010
            • 30

Dealer powiedział mi że chodzi o nowe numery identyfikacyjne pojazdu, rozmawiał ze Skodą Polska i pytał jak ma wytłumaczyć klientowi, że nie było np. poważnych uszkodzeń pojazdu

Pzdr.
            R

Komentarz

• kecaj
              RS
              • 2009
              • 1511
              • Superb II (3T4)

Homologacja nie ma powiązania z numerem VIN. Jedyna zależność jest taka, że obie te informacje są na tabliczce znamionowej.
              Byc może na niej jest błąd (niezgodny z homologacją) i dlatego czekają aż przyjdzie nowa.
              Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• radekb31
                Classic
                • 2010
                • 30

ok, dzieki

Pzdr.
                Radek

Komentarz

• Flame
                  Elegance
                  • 2010
                  • 898

Zamówiony 18.01.2010 jak mi się uda to mogę go odebrać w piątek czyli 12.03.2010. Nie wiem czy mi się to uda, ale planowo miał być w ostatnim tygodniu marca.
                  ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• SimonF
                    Classic
                    • 2010
                    • 5

Ja właśnie dostałem info, że zamawiana octavka 9.02.2010 pojawi się w ciągu tygodnia w salonie. Czyli licząc pesymistycznie za 7 dni, to będzie 17.03.2010 (5 tygodni czekania i 1 dzien), a termin miałem na 6.04.2010. :idea:

Komentarz

• POOK
                      Classic
                      • 2010
                      • 33

Ja zamówiłem w połowie stycznia z terminem na 26.02.2010 r.

Dziś mija 10.03.2010 r. jedyna informacja jaką udało mi się uzyskać to taka, że nie są w stanie określić terminu odbioru samochodu.

Komentarz

• maro306
                        Classic
                        • 2010
                        • 10

a co w przypadku jeśli termin odbioru wydłuża się znacznie - czyli zamiast planowanych 8tyg. czekasz 10? czy można domagać sie od sprzedawcy jakiejś rekompensaty?

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

POOK, Jest w systemie informacja czy auto wyjechalo z fabryki ??

Zamowiles cywila czy krate, bo jak krate to 2-3 tygodnie nie Twoje, bo nasi tna wnetrze w celu montazu kraty :twisted:
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• Flame
                            Elegance
                            • 2010
                            • 898

Maicroft, ja też mam kratę, a auto odbieram w piątek tydzień przed planowanym terminem.

POOK, dziwnie krótki okres do odbioru Ci dali. Gdzie zamawiałeś?
                            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Zazwyczaj te auta z krata maja obsuniecie, ze względu na właśnie tą kratkę którą nasi montują, a mają do zamontowania coraz więcej takich kratek.
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Flame
                                Elegance
                                • 2010
                                • 898

Nie wiem czy coraz więcej, bo liczba aut sprzedanych lawinowo spada, a większość nowych aut jest z kratkami.

Komentarz

• POOK
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 33

1. Co do przesunięcia terminu to masz prawo zrezygnować bo nie wywiązali się z zamówienia, ale czy o to chodzi? W każdym bądź razie ja mam listę życzeń i zobaczymy co z tego wyjdzie.

2. Kratka owszem była na tapecie kilka dni temu, poczym uzyskałem informację, iż samochód otrzymał dyspozycję dla salonu. W takim układzie tym bardziej dziwi mnie fakt, iż nie są w stanie określic terminu odbioru samochodu. Poprzednio jak próbowaliśmy prześledzić ścieżkę produkcji samochodu to był termin 2 dni od otrzymania dyspozycji dla salonu.

3. Co do terminu realizacji to nie wypowiem się, bo to różnie ludzie mówią, w zamówieniu był termin na 26.02.2010 i tego się mieli trzymać. - ASO Zabrze Śliwka

4. A co do montażu kratek w Polsce to się nie wypowiem, ale podobno robią to w Poznaniu poczym wbijają homologację i po sprawie. Faktycznie coraz więcej aut sprzedaje się z kratkami, ale jakie to ma znaczenie skoro salon stwierdził, że kratka jest juz zamontowana :?

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Lepiej spytac o protokół transportowy auta jak juz przyjedzie, bo moze sie okazac ze ono gdzies zgubilo dach :twisted:
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• POOK
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 33

Oczywiście zakładam taki scenariusz, dlatego zażyczę sobie miernik lakieru i wezme lakiernika z soba :-)

Komentarz

• kecaj
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 1511
                                        • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez POOK
                                        2. Kratka owszem była na tapecie kilka dni temu, poczym uzyskałem informację, iż samochód otrzymał dyspozycję dla salonu. W takim układzie tym bardziej dziwi mnie fakt, iż nie są w stanie określic terminu odbioru samochodu. Poprzednio jak próbowaliśmy prześledzić ścieżkę produkcji samochodu to był termin 2 dni od otrzymania dyspozycji dla salonu.
                                        Jak dali dyspozycje to poproś o numer nadwozia.

Komentarz

• POOK
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 33

Numer nadwozia to ja już mam dawno

Komentarz

• loyd
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2342

Mówiąc OT, to to czekanie jest strasznie :klnie:

Komentarz

• kecaj
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 1511
                                              • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez POOK
                                              Numer nadwozia to ja już mam dawno
                                              Prześlij mi go na PW. Popatrzymy czy salon nie ściemnia.

Komentarz

• POOK
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 33

Auto odbieram jutro, dotarło do salonu 11.03.2010, ale dali znać dopiero w piątek 12.03.2010 r.

Komentarz

• plnf
                                                  Classic
                                                  • 2010
                                                  • 25
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Jakiś obłęd przy zamówieniu nowej octavii

Witam,

23/04/2010 zamówiłem w auto-Wimar na Jerozolimskie w Warszawie nowiutką skodę Octavię II combi 1,8 TSi wersja Elegance 4*4 z ogrzewaniem postojowym.

W ubiegłej sobotę zostałem zawiadomiony że autko prawdopodobnie będzie do odbioru pod koniec Sierpnia i bez ogrzewania postojowego bo Skoda wycofa się od tego.

Jakiś obłęd.

Napisałem do Skody Auto Polska i czekam na ich zdanie.

Czy ktoś z was ma informacji na ten temat.

Pozdrawiam

Komentarz

• pitbull
                                                    Drive
                                                    • 2010
                                                    • 60

no firma składała zamówienie na octe dla mnie (elegance z ogrzewaniem postojowym i DSG) na początku lutego, najpierw data odbioru miala byc na koniec marca, potem info ze poczatek maja, w tamtym tygodniu dostalem info ze samochod podobno juz jest u dealera... mam nadzieje ze z ogrzewaniem (nie mam konntaktu bezpośredniego z dealerem, zalatwia to opiekun floty)... teraz czekam na jakies formalnosci zwiazane z leasingiem...

Troche jestem rozczarowany długim czasem oczekiwania na samochód. mam nadzieje ze samo autko bedzie na tyle fajne ze nie zrazer sie do skody..

Komentarz

Pracuję...