[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tstark
    Drive
    • 2011
    • 47
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Big
    Za montaż tempomatu nie odpowiada MAXI-DOT tylko sterownik modułu komfortu.
    o tym module komfortu też gadali, więc może mi się to pomieszało, byłbym spokojniejszy bo przecież gdzieś auto do serwisu jak będzie potrzeba muszę oddać i wtedy lepiej żeby to były fachowe ręce
    W trakcie katowania maszyny...

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Zamieszczone przez natash
      To jest O2 FL
      Jaka wersja wyposażenia ?
      wyświetlacz jest na całe miejsce dostępne na wyświetlacz
      Nic nie szkodzi. W O II FL wszystkie wyświatlacze tak wygladają.
      nie mam pomysłu jak to sprawdzić czy jest maxi-dot czy nie...
      Jesli za pośrednictwam dłuższego przytrzymania przycisku na manetce wycieraczek - podczas postoju !! - nie możesz wejść w menu MAXI-DOT to znaczy, że go tam nie ma
      Czarny Elegance

Komentarz

• Ceed1
        Rider
        • 2012
        • 461

Big. Family Plus nie ma Maxi Dota. Jak chcesz go miec to bulisz 700 zł.

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez Ceed1
          Big. Family Plus nie ma Maxi Dota. Jak chcesz go miec to bulisz 700 zł.
          A faktycznie, masz rację. Przepraszam pomyliłem się ops:
          Czarny Elegance

Komentarz

• natash
            RS
            • 2011
            • 2599

Zamieszczone przez Big
            To jest O2 FL
            Jesli za pośrednictwam dłuższego przytrzymania przycisku na manetce wycieraczek - podczas postoju !! - nie możesz wejść w menu MAXI-DOT to znaczy, że go tam nie ma
            No to go niema, dziwne... takie auto dla dyrektora :diabelski_usmiech

Komentarz

• atom
              Classic
              • 2011
              • 6

Czy Ktoś z Was zamawiał O2 Tour Kombi w 2011 w okresie od 20 do 30 listopada i już samochód odebrał?
              Octavia 2 Combi Tour 1.6 LPG
              zamówiona 23.11.2011
              odebrana... nadal czekam...

Komentarz

• natash
                RS
                • 2011
                • 2599

Ale chyba niema maxi-dot bo otwarta klapa bagażnika lub drzwi jest sygnalizowana czerwoną kontrolką

Komentarz

• schraptor
                  Classic
                  • 2011
                  • 5

Ja dla pocieszenia niektorych napisze, ze autko ktore zamawialem 29 Lipca 2011 bede odbieral juz w przyszlym tygodniu (czyli koniec Lutego 2012).
                  Nowa Octavia Tour Kombi :-)

Komentarz

• atom
                    Classic
                    • 2011
                    • 6

o Matko Buzka! to ładny poślizg... aż się muszę wybrać do mojego salonu. No toś mnie teraz nastraszył... a furka coraz bardziej potrzebna...
                    W każdym razie życzę udanego odbioru i radości z bezawaryjnej jazdy.
                    Octavia 2 Combi Tour 1.6 LPG
                    zamówiona 23.11.2011
                    odebrana... nadal czekam...

Komentarz

• Octavianos
                      L&K
                      • 2010
                      • 1130

Żadna Octavia Tour nie miała i nie może mieć Maxi-Dota - jest to zarezerwowane tylko dla Octavii po FL.
                      SIMPLY CLEVER
                      Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

To ma byc tanie auto, a nie jakis wypas chcesz wypas to doloz 15tys
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• kazek103
                          Rider
                          • 2012
                          • 351

Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem potrzebuję szybkiej pomocy przy konfiguracji samochodu.
                          Zdecydowałem się na zakup Skody Octavi kombi 1,8 TSI w wersji Family Plus i chciałbym ją dodatkowo doposażyć w wyświetlacz maxi dot , funkcja corner do halogenów i czy warto dopłacać 200 zł do alarmu z funkcją przechyłu.
                          I jeszcze którą tapicerkę wybrać do nadwozia Platin Onyx czy Blue,
                          felgi Proxima czy Crateris za wszelkie sugestię będę wdzięczny samochód zamawiam przez internet i nie mam możliwości odwiedzenia salonu. decyzję muszę podjąć do najbliższego
                          poniedziałku dzięki.

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez kazek103
                            czy warto dopłacać 200 zł do alarmu z funkcją przechyłu.
                            Dla mnie zdecydowanie, nie warto. jak będą chcieli ci ukraść auto to to zrobią i żaden alarm tego nie zmieni.
                            Co do felg to ja bym brał wzór "proxima" jest dużo lżejszy a przez to ładniejszy do O II.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• kazek103
                              Rider
                              • 2012
                              • 351

Dzięki , a co powiesz na temat tego silnika 1,8TSI .
                              słyszałem że lubi brać olej ?

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

a co powiesz na temat tego silnika 1,8TSI .
                                Popytaj chłopaków którzy jeźdżą autami z 1.8 TSI pod maską.
                                Ja mogę ci tylko powiedzieć, że jest to silnik niesamowicie elestyczny i dynamiczny i sam chce go zamówić do mojego kolejnego auta
                                O braniu oleju słyszałem, ale słyszałem również, że podobno już to poprawili.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• caveman_
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 196

Skody Octavi kombi 1,8 TSI w wersji Family Plus i chciałbym ją dodatkowo doposażyć w wyświetlacz maxi dot , funkcja corner do halogenów
                                  Dzięki , a co powiesz na temat tego silnika 1,8TSI .
                                  Witam w mojej O2FL 118 kW do silnika na 18500 km dolalem 1 litr oleju z tym że jeżdżę normalnie a "butuje"dopiero jak olej ma 80-90 stopni Pozatym cały czas mam taką buźke :lol: :twisted: jak innych wyprzedzam :diabelski_usmiech
                                  PS. cornery włączą ci chłopaki na spocie szkoda za to płacić 400 PLN
                                  www.mikrowag.pl

Komentarz

• Eidos71
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2050
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Tak, jak napisał Big - bierz zwykły alarm z funkcją monitorowania wnętrza, bez czujnika przechyłu. Co do tapicerki - dobierz ją pod swoje gusta i pod kolor lakieru Wyświetlacz MaxiDot bierz obowiązkowo, pomyśl też o tempomacie. Cornery zakoduje Ci ktoś uczynny z forum, a felgi - zdecydowanie Proxima.
                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kazek103
                                      Rider
                                      • 2012
                                      • 351

Dzięki za tego posta 400 zostaje w kieszeni , koledzy odradzają 1,8 ale w wersji Family Plus która mi najbardziej leży nie ma opcji 1,4 TSI.
                                      Napisz kolego coś o spalaniu tego motorku , w większości bo 90% będę jeździł w mieście.
                                      Dotychczas korzystam z 1,9 Tdi i jestem bardzo zadowolony spalanie nigdy nie przekroczyło 6 l , ale ogólnie koledzy odradzają disla ze względu na małe moje roczne przebiegi 15 tys
                                      i krótkie odcinki . w ostatnie mrozy wskazówka temperatury nawet nie drgnęła silnik z reguły cały czas nie dogrzany . Wziął bym disla ale te filtry cząstek stałych mnie przerażają .

Komentarz

• caveman_
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 196

Ja do pracy mam 10km i przy temp. -20°C po 5km temp. oleju 53°C płynu 70°C climatronik ustawiony na auto 20°C stopni AC włączone cały rok. Dodam że auto stoi w garażu tam temp. była -5°C oraz dołożyłem fabryczne wytłumienie maski trasa przez miasto światła żółte pulsujące o 6 rano. Spalanie w mieście hmm zależy jak będziesz jeździł po mieście potrafie zejść do 8 litrów średnia a w trasie nawet i 5.9 kiedyś zrobiłem jazda płynna i do 110 km/h ale jak depniesz to robi sie banan na twarzy i rośnie spalanie :diabelski_usmiech Gdybym drugi raz wybierał to ten sam silnik albo nawet RS tam jest chyba 2.0 TSI ponad 200KM
                                        www.mikrowag.pl

Komentarz

• Octavianos
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1130

Bierz tę wersję z ciemną tapicerką - zawsze niezależnie od wersji wyposażenia, 1.8 TSI 150KM zajebisty silnik - mój ulubiony, ale jak będziesz jeździł po mieście to lepiej bierz Ambiente 1.4 TSI i lekko go doposaż. Nie wykorzystasz mocy silnika 1.8 TSI w mieście. Felgi Proxima zdecydowanie, ja bym wziął blokadę skrzyni zamiast alarmu.
                                          SIMPLY CLEVER
                                          Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• kazek103
                                            Rider
                                            • 2012
                                            • 351

Kolego caveman napisz na czym polega włączenie funkcji corner i czy jest to pomocne.
                                            Ktoś radzi 1,4 TSI + SDG jak ta skrzynia się sprawuje ogólnie i jak sprawa serwisu (koszty)
                                            tego cuda. Dwa razy w roku robię rodzinne wypady pod namiot box dachowy + bagażnik rowerowy na haku , jak poradzi sobie taki motorek 1,4TSI ?

[ Dodano: Nie 26 Lut, 12 13:27 ]
                                            I jeszcze pytanie odnośnie fabrycznego alarmu , czy jest zestrojony z kluczykiem czy dodatkowy pilot.
                                            Montaż fabryczny 1000 w serwisie ten sam alarm 3 stówy mniej który wybrać ?

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

Kolego caveman napisz na czym polega włączenie funkcji corner i czy jest to pomocne.
                                              Jest pomocne i to bardzo. Bardzo ładnie doświetla zakręty. Na czym polega włączenie ? Na podpięciu komputera diagnostycznego i zaznaczeniu odpowiednich funkcji - jak tos wie co i jak to całe 3 min roboty.

[ Dodano: Nie 26 Lut, 12 17:42 ]
                                              jak poradzi sobie taki motorek 1,4TSI ?
                                              NIexle, całkiem nieźle, ale nie az tak dobrze jak 1.8 TSI
                                              I jeszcze pytanie odnośnie fabrycznego alarmu , czy jest zestrojony z kluczykiem czy dodatkowy pilot.
                                              Nie ma zadnego dodatkowego pilota. Alarm aktywuje ie poprzez zamknięcie auta pilotem-kluczykiem.
                                              P.S.
                                              W którym watku mam ci odpowiadać ???? Narobiłeś już ich tyle, że nie wiem gdzie mam pisac.
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• kazek103
                                                Rider
                                                • 2012
                                                • 351

Przepraszam ops: już wiem o co chodzi , założyłem nowy Proszę o pomoc ...
                                                Na razie dzięki.

Komentarz

• waclaw
                                                  Drive
                                                  • 2012
                                                  • 55

Witam.Na początku lutego zamówiłem SCOUTA na umowie mam termin 31 lipiec ,myślicie że będzie wcześniej czy może później???

Komentarz

• ary
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 634

tak naprawdę zależy jak szybko zbierze się w fabryce gromadka do produkcji z konfiguracją zbliżoną do Twojej (chodzi o silnik i skrzynię biegów). Tutaj widać (19:30) jak mniej więcej to składają. Cały napęd z zawieszeniem montują jako komplet. Fabryka takich zestawów nie trzyma na stanie, przyjeżdża partia to montują w danym tygodniu to samo.
                                                    Dla przykładu ja czekałem 7 miesięcy, a np. w tym samym salonie TDI zamówione później złożyli wcześniej od mojego. Widocznie więcej schodzi im TDI 4x4 niż TSI 4x4 albo nie wstrzeliłem się z zamówieniem w grafik produkcyjny
                                                    O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

Pracuję...