Jeśli chodzi o O II FL a nie O Tour II to więcej niz 3 tys zł, duuuużo wiecej
Najlepiej skonfiguruj sobie w domu swoją O II i udaj się po skonfigurowaniu po ofertę cenową do któregoś z naszych roumowych dealerów np. do Danielcia. Uwierz mi, że cena Cię pozytywnie zakoczy
Dzięki za odpowiedzi.
Muszę dograć pewne sprawy i zacznę się rozglądać za Skodzianką. Najbardziej to mnie zachęca ten fabryczny gaz, bo mało który producent pozwala teraz montować ASO podtlenek LPG. Dotąd jeździłem Dieslem, więc przeżyłbym szok jeżdżąc na benzynie, a auto tłukę głównie po mieście.
A z Waszego doświadczenia jakiego rzędu są możliwe rabaty u dealera? Da się urwać ze 3 tysiące?
tylko nie kupuj w bialym bo ceny mają duzo wyższe. odezwij sie do danielcia lub jaczaka na prawde warto
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Dotąd jeździłem Dieslem, więc przeżyłbym szok jeżdżąc na benzynie, a auto tłukę głównie po mieście.
Ja również przesiadłem się z diesela na benzynkę i uczciwie powiem, że - jeżeli chodzi o jazdę po mieście - szoku nie przeżyłem. Benzynka łapie temperaturę szybciej, a więc szybciej spada spalanie. A przy jeździe po mieście różnica w kosztach zużycia paliwa w byłym 1,9 DCi i w moim 1,4 TSI jest praktycznie niezauważalna. W trasie również zużycie w benzynce ok. 1 litra większe, niż w dieselu nie zwala z nóg.
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
dziś do mojej firmy przyszły dwa nowiutkie czarne tury. i wrazenia mam takie sobie . fakt wersja bida bo doposażone o el szyby z tylu, pakiet optimum i halogeny. radio wstawili jakies jvc i powiem że wygląda to strasznie jak nie ma jakiegoś ori radia. to co rzuca sie w oczy to paskudne czarne klamki brak oświetlenia z tyłu i brak podłokietnika. bez niego ten panel środkowy wyglada bardzo dziwnie... mogli go dorzucic bo i tak wzieli 53 tys za ta wersje i to bez gazu wiec nieźle zarobili
[ Dodano: Wto 20 Gru, 11 19:24 ]
Zamieszczone przez DJ MŁODY
ma ktoś nowe informacje co z produkcją importem i odbiorami :?: :?: :?:
z produkcja nic sie nie dzieje. był problem z wysylaniem z fabryki i wszystko stoi na placu w czechach. byc może juz poradzili sobie z problemem systemowym
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Ale i tak są ładniejsze niż Octavia II bo wnętrze jest O2FL!
no mi się wlasnie wnętrze mniej podoba jak mam porownanie do tego zwyklego a do swojego (fakt że mam climatronik) to mi sie przed fl bardziej podoba. a i jeszcze jedną różnicę zauwazylem mianowicie otwieranie schowa pasażera. w turze wypada i stuka a w o2 przed liftem elegancko zjeżdża do dolu bez takiego walnięcia
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
i jeszcze jedną różnicę zauwazylem mianowicie otwieranie schowa pasażera. w turze wypada i stuka a w o2 przed liftem elegancko zjeżdża do dolu bez takiego walnięcia
a to sie zgadza - faktycznie po prostu klapka opada bez zadnego spowalniania - łup - prosto na kolana pasazera - widac postanowili zaoszczedzic jedna zlotowke na jakiejs tam czesci...
Tour jest trochę ordynarny, nie ma co narzekać. Chyba każdy zdawał sobie sprawę z tego. Dla mnie najgorsza była gałka i poduszka bez chromu - zmienione na drugi dzień po zakupie. Schowek też nie przystoi, podobnie jak brak jego podświetlenia czy kawałka dywaniku w schowku pod kierownicą.
No tak. Najlepiej to dać 50kzł i dostać O2FL.
Narzekanie to polska przypadłość...
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Nawet w O II FL Elegance w tym malutkim schowku po lewej stronie kierownicy nie ma żadnej szmatki.
A u mnie w Ambiente jest! Ciekawe? :shock:
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
W elegance MY2012 też schowek otwiera się łagodnie, ale fakt, szmatki nie ma. Inna rzecz przykuła jednak moją uwagę - wydech w 2.0 TDI 103kW ma pojedynczą końcówkę - dokładnie tak jak w 1.6 MPI, jest nawet zaślepka w zderzaku na pół szerokości otworu... O ile pamiętam, do niedawna jeszcze wszystkie diesle miały podwójne końcówki wydechu
Ta pojedyncza końcówka stosowana jest już od jakiegoś czasu dla wszystkich silników TDI - różnią się tylko średnicą 1.6 TDI od 2.0 TDI, ale nie jest to ta sama średnica co 1.6 MPI.
Podwójną końcówkę mają od 1.4 TSI wzwyż jeśli chodzi o benzyny.
Komentarz