Za montaż tempomatu nie odpowiada MAXI-DOT tylko sterownik modułu komfortu.
o tym module komfortu też gadali, więc może mi się to pomieszało, byłbym spokojniejszy bo przecież gdzieś auto do serwisu jak będzie potrzeba muszę oddać i wtedy lepiej żeby to były fachowe ręce
wyświetlacz jest na całe miejsce dostępne na wyświetlacz
Nic nie szkodzi. W O II FL wszystkie wyświatlacze tak wygladają.
Zamieszczone przez natash
nie mam pomysłu jak to sprawdzić czy jest maxi-dot czy nie...
Jesli za pośrednictwam dłuższego przytrzymania przycisku na manetce wycieraczek - podczas postoju !! - nie możesz wejść w menu MAXI-DOT to znaczy, że go tam nie ma
Jesli za pośrednictwam dłuższego przytrzymania przycisku na manetce wycieraczek - podczas postoju !! - nie możesz wejść w menu MAXI-DOT to znaczy, że go tam nie ma
No to go niema, dziwne... takie auto dla dyrektora :diabelski_usmiech
Ja dla pocieszenia niektorych napisze, ze autko ktore zamawialem 29 Lipca 2011 bede odbieral juz w przyszlym tygodniu (czyli koniec Lutego 2012).
Nowa Octavia Tour Kombi :-)
o Matko Buzka! to ładny poślizg... aż się muszę wybrać do mojego salonu. No toś mnie teraz nastraszył... a furka coraz bardziej potrzebna...
W każdym razie życzę udanego odbioru i radości z bezawaryjnej jazdy.
Octavia 2 Combi Tour 1.6 LPG
zamówiona 23.11.2011
odebrana... nadal czekam...
Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem potrzebuję szybkiej pomocy przy konfiguracji samochodu.
Zdecydowałem się na zakup Skody Octavi kombi 1,8 TSI w wersji Family Plus i chciałbym ją dodatkowo doposażyć w wyświetlacz maxi dot , funkcja corner do halogenów i czy warto dopłacać 200 zł do alarmu z funkcją przechyłu.
I jeszcze którą tapicerkę wybrać do nadwozia Platin Onyx czy Blue,
felgi Proxima czy Crateris za wszelkie sugestię będę wdzięczny samochód zamawiam przez internet i nie mam możliwości odwiedzenia salonu. decyzję muszę podjąć do najbliższego
poniedziałku dzięki.
czy warto dopłacać 200 zł do alarmu z funkcją przechyłu.
Dla mnie zdecydowanie, nie warto. jak będą chcieli ci ukraść auto to to zrobią i żaden alarm tego nie zmieni.
Co do felg to ja bym brał wzór "proxima" jest dużo lżejszy a przez to ładniejszy do O II.
a co powiesz na temat tego silnika 1,8TSI .
słyszałem że lubi brać olej ?
Popytaj chłopaków którzy jeźdżą autami z 1.8 TSI pod maską.
Ja mogę ci tylko powiedzieć, że jest to silnik niesamowicie elestyczny i dynamiczny i sam chce go zamówić do mojego kolejnego auta
O braniu oleju słyszałem, ale słyszałem również, że podobno już to poprawili.
Skody Octavi kombi 1,8 TSI w wersji Family Plus i chciałbym ją dodatkowo doposażyć w wyświetlacz maxi dot , funkcja corner do halogenów
Zamieszczone przez kazek103
Dzięki , a co powiesz na temat tego silnika 1,8TSI .
słyszałem że lubi brać olej ?
Witam w mojej O2FL 118 kW do silnika na 18500 km dolalem 1 litr oleju z tym że jeżdżę normalnie a "butuje"dopiero jak olej ma 80-90 stopni Pozatym cały czas mam taką buźke :lol: :twisted: jak innych wyprzedzam :diabelski_usmiech
PS. cornery włączą ci chłopaki na spocie szkoda za to płacić 400 PLN
Tak, jak napisał Big - bierz zwykły alarm z funkcją monitorowania wnętrza, bez czujnika przechyłu. Co do tapicerki - dobierz ją pod swoje gusta i pod kolor lakieru Wyświetlacz MaxiDot bierz obowiązkowo, pomyśl też o tempomacie. Cornery zakoduje Ci ktoś uczynny z forum, a felgi - zdecydowanie Proxima.
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Dzięki za tego posta 400 zostaje w kieszeni , koledzy odradzają 1,8 ale w wersji Family Plus która mi najbardziej leży nie ma opcji 1,4 TSI.
Napisz kolego coś o spalaniu tego motorku , w większości bo 90% będę jeździł w mieście.
Dotychczas korzystam z 1,9 Tdi i jestem bardzo zadowolony spalanie nigdy nie przekroczyło 6 l , ale ogólnie koledzy odradzają disla ze względu na małe moje roczne przebiegi 15 tys
i krótkie odcinki . w ostatnie mrozy wskazówka temperatury nawet nie drgnęła silnik z reguły cały czas nie dogrzany . Wziął bym disla ale te filtry cząstek stałych mnie przerażają .
Ja do pracy mam 10km i przy temp. -20°C po 5km temp. oleju 53°C płynu 70°C climatronik ustawiony na auto 20°C stopni AC włączone cały rok. Dodam że auto stoi w garażu tam temp. była -5°C oraz dołożyłem fabryczne wytłumienie maski trasa przez miasto światła żółte pulsujące o 6 rano. Spalanie w mieście hmm zależy jak będziesz jeździł po mieście potrafie zejść do 8 litrów średnia a w trasie nawet i 5.9 kiedyś zrobiłem jazda płynna i do 110 km/h ale jak depniesz to robi sie banan na twarzy i rośnie spalanie :diabelski_usmiech Gdybym drugi raz wybierał to ten sam silnik albo nawet RS tam jest chyba 2.0 TSI ponad 200KM
Bierz tę wersję z ciemną tapicerką - zawsze niezależnie od wersji wyposażenia, 1.8 TSI 150KM zajebisty silnik - mój ulubiony, ale jak będziesz jeździł po mieście to lepiej bierz Ambiente 1.4 TSI i lekko go doposaż. Nie wykorzystasz mocy silnika 1.8 TSI w mieście. Felgi Proxima zdecydowanie, ja bym wziął blokadę skrzyni zamiast alarmu.
Kolego caveman napisz na czym polega włączenie funkcji corner i czy jest to pomocne.
Ktoś radzi 1,4 TSI + SDG jak ta skrzynia się sprawuje ogólnie i jak sprawa serwisu (koszty)
tego cuda. Dwa razy w roku robię rodzinne wypady pod namiot box dachowy + bagażnik rowerowy na haku , jak poradzi sobie taki motorek 1,4TSI ?
[ Dodano: Nie 26 Lut, 12 13:27 ]
I jeszcze pytanie odnośnie fabrycznego alarmu , czy jest zestrojony z kluczykiem czy dodatkowy pilot.
Montaż fabryczny 1000 w serwisie ten sam alarm 3 stówy mniej który wybrać ?
Kolego caveman napisz na czym polega włączenie funkcji corner i czy jest to pomocne.
Jest pomocne i to bardzo. Bardzo ładnie doświetla zakręty. Na czym polega włączenie ? Na podpięciu komputera diagnostycznego i zaznaczeniu odpowiednich funkcji - jak tos wie co i jak to całe 3 min roboty.
[ Dodano: Nie 26 Lut, 12 17:42 ]
jak poradzi sobie taki motorek 1,4TSI ?
NIexle, całkiem nieźle, ale nie az tak dobrze jak 1.8 TSI
I jeszcze pytanie odnośnie fabrycznego alarmu , czy jest zestrojony z kluczykiem czy dodatkowy pilot.
Nie ma zadnego dodatkowego pilota. Alarm aktywuje ie poprzez zamknięcie auta pilotem-kluczykiem.
P.S.
W którym watku mam ci odpowiadać ???? Narobiłeś już ich tyle, że nie wiem gdzie mam pisac.
tak naprawdę zależy jak szybko zbierze się w fabryce gromadka do produkcji z konfiguracją zbliżoną do Twojej (chodzi o silnik i skrzynię biegów). Tutaj widać (19:30) jak mniej więcej to składają. Cały napęd z zawieszeniem montują jako komplet. Fabryka takich zestawów nie trzyma na stanie, przyjeżdża partia to montują w danym tygodniu to samo.
Dla przykładu ja czekałem 7 miesięcy, a np. w tym samym salonie TDI zamówione później złożyli wcześniej od mojego. Widocznie więcej schodzi im TDI 4x4 niż TSI 4x4 albo nie wstrzeliłem się z zamówieniem w grafik produkcyjny
Komentarz