05 kwietnia Octavia II Elegance combi 2.0tdi
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez negro77JA mam dokładnie taki sam przypadek!
Złożyłem zamówienie 28 kwietnia i przygotowałem się na odbiór koniec września/początek października
Po jakiś 2 tyg. od zamówienia napisałem maila do salonu z pytaniem czy może coś wiedzą o terminie produkcji
i w odpowiedzi dostałem info ze samochód produkowany będzie 22 tygodniu (zostało to jeszcze później po raz kolejny potwierdzone)
Zatem właśnie się kończy (skończył) 22 tydzień i pewnie pozwolę sobie napisać do salonu czy jest potwierdzenie ze mój wóz sie "wyprodukował"
Do dnia dzisiejszego myślałem ze mój przypadek jest odosobniony ale widzę ze jednak nie
Podstawowy - bialy.Bartek
Komentarz
-
-
Koledzy, oświećcie mnie w jednym temacie: co się dzieje, jeśli auto zostanie zamówione w roku 2010 ze wstępnym terminem odbioru w roku 2010, natomiast (z różnych powodów) odbiór odbędzie się w okresie obowiazywania cen "wyprzedażowych" (czyli odbiór w 2011) - wtedy obowiązuje cena z dnia zamówienia, czy też z dnia odbioru?
Komentarz
-
-
Agamek12, W zamówieniu widnieje taki zapis:
"Łączna cena brutto z wyposażeniem zamawianym w punkcie dealerskim wynosi:******
jednakże strony zgodnie ustalają, że Kupujący obowiązany będzie uiścić cenę obowiązującą w dniu sprzedaży samochodu."
Może być różnie - IMO co sobie dieler zażyczy w dniu odbioru - to obowiązuje.
Komentarz
-
-
czyzby sie szykowaly jakies zmiany w cenniku Toura?
bo na stronie www jest teraz taka informacja:
"Cennik - Octavia Tour i Octavia Combi Tour rok produkcji 2011/rok modelowy 2012
Cennik dostępny wkrótce."
oooo i podrozyli Superba... teraz kosztuje w najtanszej wersji od 1 czerwca juz 81.000 zl.... zwariowali?
podrozyli wlasciwie wszystkie modele - Yeti, Octavie (nie wem jak Toura ale Ambiente jest drozej o 800 zl...), Fabia
Komentarz
-
-
Ja zamówiłem O2 FL 1.8 TSI Elegance po weekendzie majowym, miała być najpierw na początku lipca. Teraz dostałem informację, że jest produkowana w tym tygodniu i będzie w okolicach Bożego Ciała (23.06), zobaczymy...
No a ja zamowilem w polowie lutego, ale z DSG. I wciaz czekam. Gdzie jest sprawiedliwosc?Chetnie pozbede sie letnich kol - 17
Komentarz
-
-
Zamówiona 22.03 - Odebrana 09.06O2 Tour Liftback.
Wkrótce pokażę ją w odpowiednim dziale. Na razie z niej nie wysiadamGdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.
nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50170
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Koledzy, oświećcie mnie w jednym temacie: co się dzieje, jeśli auto zostanie zamówione w roku 2010 ze wstępnym terminem odbioru w roku 2010, natomiast (z różnych powodów) odbiór odbędzie się w okresie obowiazywania cen "wyprzedażowych" (czyli odbiór w 2011) - wtedy obowiązuje cena z dnia zamówienia, czy też z dnia odbioru?... jeśli takowe obowiązywały w momencie odbierania/rejestrowania/wystawiania faktury.
Ponadto wydaje mi się, że jeśli nie chcą Ci dać obowiązujących w danej chwili lepszych rabatów, rezygnujesz z zamówienia i idziesz do stoiska obok i mówisz, czego potrzebujesz i wiesz, że to mają. Rabaty jako świerzy klient dostajesz aktualnie obowiązujące.
Nie mówię, że miał byś to robić jednego dnia bezczelnie na oczach poprzedniego sprzedawcy, ale sytuacja wydaje mi sie jak najbardziej realna :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikAgamek12, W zamówieniu widnieje taki zapis:
"Łączna cena brutto z wyposażeniem zamawianym w punkcie dealerskim wynosi:******
jednakże strony zgodnie ustalają, że Kupujący obowiązany będzie uiścić cenę obowiązującą w dniu sprzedaży samochodu."
O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryZamieszczone przez pandzikAgamek12, W zamówieniu widnieje taki zapis:
Pytanie...po co w takim razie pisemne zamówienia ?Pozdrawiam.
Zainteresowany !
Komentarz
-
-
Mam takie pytanie. A co może zrobić taki zwykły klient jeżeli z 3 miesięcy terminu odbioru auta zrobiło się pół roku? Czy mamy jakieś "narzędzia" do walki-renegocjacji umowy? Czy można żądać jakiejś rekompensaty? Bo ostatnio gdzieś wyczytałem, że Skoda tak konstruuje umowy, że teoretycznie nic nie można :?:
Komentarz
-
-
Panowie, ale odnosnie tego zapisu w zamowieniu to reczywiscie zmieniaja cene jak im sie podoba przy odbiorze auta czy raczej trzymaja sie ceny z zamowienia ? Widze ze od 01.06 cennik sie zmienil i dla mojej wersji jest 800 zl wiecej, dodatki mam w zalaczniku jako 0 zl wiec to chyba nie podlega.
Jesli ktos kto juz odbieral moze mnie oswiecic bede wdzieczny.
Komentarz
-
-
edgeofsanity jaką cenę wynegocjowałeś i jaką Ci wpisał diler w zamówienie - taką zapłacisz przy odbiorze auta. Swojego Toura zamawiałem przed podwyżką, gdy odbierałem cennikowo był już o 1000 zł droższy, ale to nie miało wpływu na moją cenę. Zaryzykuję stwierdzenie, że nikt na forum nie miał podwyższanej ceny samochodu ze względu na zamianę cennika.
Komentarz
-
-
Moja przesunięta o kolejne dwa tygodnie. Odbiór w połowie lipca, dokładnie po pół roku czekania (o ile znów się nie przesunie). Czuję się jakbym k*rwa Bentleya zamówił. W każdym razie - od Sunny w Poznaniu trzymajcie się z daleka, bo zdążycie się zestarzeć zanim zobaczycie swoje wymarzone auto.
Jakby ktoś miał cynka o Ambiente z placu 1,2 to dajcie znać :wink:
Komentarz
-
Komentarz