[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adrbar
    Classic
    • 2011
    • 27

05 kwietnia Octavia II Elegance combi 2.0tdi

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

To i tak dobrze, ze poslizg nie bedzie 4 miesieczny, jak u wielu, z zakładanego terminu 3 miesiecznego
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Adrbar
        Classic
        • 2011
        • 27

Właśnie tak się obawiam, że ten wrzesień to też wymysł dilera.. A prawda to, że w lipcu odbywa się konserwacja linii produkcyjnej?

Komentarz

• inka
          Classic
          • 2011
          • 2

Zamieszczone przez Adrbar
          05 kwietnia Octavia II Elegance combi 2.0tdi
          U którego dealera i czy z DSG?

Komentarz

• Adrbar
            Classic
            • 2011
            • 27

InterAuto; Manual

Komentarz

• bartprokop
              Classic
              • 2011
              • 9

Zamieszczone przez negro77
              JA mam dokładnie taki sam przypadek!
              Złożyłem zamówienie 28 kwietnia i przygotowałem się na odbiór koniec września/początek października
              Po jakiś 2 tyg. od zamówienia napisałem maila do salonu z pytaniem czy może coś wiedzą o terminie produkcji
              i w odpowiedzi dostałem info ze samochód produkowany będzie 22 tygodniu (zostało to jeszcze później po raz kolejny potwierdzone)
              Zatem właśnie się kończy (skończył) 22 tydzień i pewnie pozwolę sobie napisać do salonu czy jest potwierdzenie ze mój wóz sie "wyprodukował"
              Do dnia dzisiejszego myślałem ze mój przypadek jest odosobniony ale widzę ze jednak nie
              Jaki kolor auta?[/quote]

Podstawowy - bialy.
              Bartek

Komentarz

• kapi
                L&K
                • 2009
                • 1174
                • Fabia combi

Zamieszczone przez Adrbar
                A prawda to, że w lipcu odbywa się konserwacja linii produkcyjnej?
                lipiec lub sierpień.... zawsze - co roku, minimum 3 tygodnie postoju.
                OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

Koledzy, oświećcie mnie w jednym temacie: co się dzieje, jeśli auto zostanie zamówione w roku 2010 ze wstępnym terminem odbioru w roku 2010, natomiast (z różnych powodów) odbiór odbędzie się w okresie obowiazywania cen "wyprzedażowych" (czyli odbiór w 2011) - wtedy obowiązuje cena z dnia zamówienia, czy też z dnia odbioru?
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• pandzik
                    RS
                    • 2011
                    • 2254
                    • Seat

Agamek12, W zamówieniu widnieje taki zapis:

"Łączna cena brutto z wyposażeniem zamawianym w punkcie dealerskim wynosi:******
                    jednakże strony zgodnie ustalają, że Kupujący obowiązany będzie uiścić cenę obowiązującą w dniu sprzedaży samochodu."

Może być różnie - IMO co sobie dieler zażyczy w dniu odbioru - to obowiązuje.

Komentarz

• edgeofsanity
                      Classic
                      • 2011
                      • 9

Ja zamówiłem O2 FL 1.8 TSI Elegance po weekendzie majowym, miała być najpierw na początku lipca. Teraz dostałem informację, że jest produkowana w tym tygodniu i będzie w okolicach Bożego Ciała (23.06), zobaczymy...

Kolor Antracyt, InterAuto Kraków, Manual i Liftback

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

czyzby sie szykowaly jakies zmiany w cenniku Toura?

bo na stronie www jest teraz taka informacja:

"Cennik - Octavia Tour i Octavia Combi Tour rok produkcji 2011/rok modelowy 2012

Cennik dostępny wkrótce."

oooo i podrozyli Superba... teraz kosztuje w najtanszej wersji od 1 czerwca juz 81.000 zl.... zwariowali?

podrozyli wlasciwie wszystkie modele - Yeti, Octavie (nie wem jak Toura ale Ambiente jest drozej o 800 zl...), Fabia
                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• jamatusz
                          Drive
                          • 2007
                          • 63

Ja zamówiłem O2 FL 1.8 TSI Elegance po weekendzie majowym, miała być najpierw na początku lipca. Teraz dostałem informację, że jest produkowana w tym tygodniu i będzie w okolicach Bożego Ciała (23.06), zobaczymy...

No a ja zamowilem w polowie lutego, ale z DSG. I wciaz czekam. Gdzie jest sprawiedliwosc?
                          Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• Seba79_Szczecin
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 231

Zamówiona 22.03 - Odebrana 09.06 O2 Tour Liftback.
                            Wkrótce pokażę ją w odpowiednim dziale. Na razie z niej nie wysiadam
                            Gdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.

nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50170

Komentarz

• kuncfot
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 191

Zamieszczone przez Agamek12
                              Koledzy, oświećcie mnie w jednym temacie: co się dzieje, jeśli auto zostanie zamówione w roku 2010 ze wstępnym terminem odbioru w roku 2010, natomiast (z różnych powodów) odbiór odbędzie się w okresie obowiazywania cen "wyprzedażowych" (czyli odbiór w 2011) - wtedy obowiązuje cena z dnia zamówienia, czy też z dnia odbioru?
                              Zależy tylko i wyłącznie od sprzedawcy. Kupując dwa nowe ople z salonu, od znajomego sprzedawcy, zawsze dostawaliśmy dodatkowe rabaty ... jeśli takowe obowiązywały w momencie odbierania/rejestrowania/wystawiania faktury.
                              Ponadto wydaje mi się, że jeśli nie chcą Ci dać obowiązujących w danej chwili lepszych rabatów, rezygnujesz z zamówienia i idziesz do stoiska obok i mówisz, czego potrzebujesz i wiesz, że to mają. Rabaty jako świerzy klient dostajesz aktualnie obowiązujące.
                              Nie mówię, że miał byś to robić jednego dnia bezczelnie na oczach poprzedniego sprzedawcy, ale sytuacja wydaje mi sie jak najbardziej realna :wink:

Komentarz

• ary
                                Rider
                                • 2011
                                • 634

Zamieszczone przez pandzik

"Łączna cena brutto z wyposażeniem zamawianym w punkcie dealerskim wynosi:******
                                jednakże strony zgodnie ustalają, że Kupujący obowiązany będzie uiścić cenę obowiązującą w dniu sprzedaży samochodu."

Jak zamawiałem swój dupowóz kazałem sobie wykreślić zapis: "...jednakże strony zgodnie ustalają, że Kupujący obowiązany będzie uiścić cenę obowiązującą w dniu sprzedaży samochodu". Podpisał się pod tym dyrektor salonu oraz ja, tak więc to kwestia negocjacji. Od czasu złożenia zamówienia (27.11.2010) do dziś auto zdrożało cennikowo o 1.500zł. Przed chwilą zadzwonił do mnie diler z info, że Scout stoi u nich na placu, ma wszytkie dokumenty i jest gotowy do odbioru. Poślizg ok. 2 miesiące. Miał być pierwotnie produkowany 13 tyg., a złożyli go dopiero 21 tyg. Zobaczymy co zaproponują za opóźnienie. Po południu jadę na negocjacje.
                                O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• kleszek3
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 130
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez ary
                                  Zamieszczone przez pandzik

Jak zamawiałem swój dupowóz kazałem sobie wykreślić zapis: "...jednakże strony zgodnie ustalają, że Kupujący obowiązany będzie uiścić cenę obowiązującą w dniu sprzedaży samochodu". Podpisał się pod tym dyrektor salonu oraz ja, tak więc to kwestia negocjacji. Od czasu złożenia zamówienia (27.11.2010) do dziś auto zdrożało cennikowo o 1.500zł. Przed chwilą zadzwonił do mnie diler z info, że Scout stoi u nich na placu, ma wszytkie dokumenty i jest gotowy do odbioru. Poślizg ok. 2 miesiące. Miał być pierwotnie produkowany 13 tyg., a złożyli go dopiero 21 tyg. Zobaczymy co zaproponują za opóźnienie. Po południu jadę na negocjacje.

Pytanie...po co w takim razie pisemne zamówienia ?
                                  Pozdrawiam.
                                  Zainteresowany !

Komentarz

• Adrbar
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 27

Mam takie pytanie. A co może zrobić taki zwykły klient jeżeli z 3 miesięcy terminu odbioru auta zrobiło się pół roku? Czy mamy jakieś "narzędzia" do walki-renegocjacji umowy? Czy można żądać jakiejś rekompensaty? Bo ostatnio gdzieś wyczytałem, że Skoda tak konstruuje umowy, że teoretycznie nic nie można :?:

Komentarz

• kapi
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1174
                                      • Fabia combi

Wysłany: Pon 09 Maj, 11 18:25
                                      na jak - w czechach nie ma Tour-a
                                      jest wersja limitowana i tyle.

a oto fotka
                                      OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• jazzhond
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 107
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dzisiaj otrzymałem informację, że mój Szkodnik jest już w salonie!!! Czyli odbiór w przyszłym tygodniu. Zamawiałem 03.03
                                        oktavia tour 1,6 LPG - pierwsza fotka
                                        Pozdrawiam

Komentarz

• Borsuk2
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1203

jazzhond, no to z wrażenia dziś nie pośpisz. :szeroki_usmiech
                                          Fajna stronka

Komentarz

• blackrs
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4826
                                            • Superb II combi (3T5)
                                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

turów przybywa u mnie w miescie widze je coraz czescie cos czuje ze pod koniec roku to co 3 samochód to bedzie octavia i bardzo dobrze
                                            BYŁA o1 rs
                                            BYŁA o2 1.6
                                            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• edgeofsanity
                                              Classic
                                              • 2011
                                              • 9

Panowie, ale odnosnie tego zapisu w zamowieniu to reczywiscie zmieniaja cene jak im sie podoba przy odbiorze auta czy raczej trzymaja sie ceny z zamowienia ? Widze ze od 01.06 cennik sie zmienil i dla mojej wersji jest 800 zl wiecej, dodatki mam w zalaczniku jako 0 zl wiec to chyba nie podlega.

Jesli ktos kto juz odbieral moze mnie oswiecic bede wdzieczny.

Komentarz

• Borsuk2
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1203

edgeofsanity jaką cenę wynegocjowałeś i jaką Ci wpisał diler w zamówienie - taką zapłacisz przy odbiorze auta. Swojego Toura zamawiałem przed podwyżką, gdy odbierałem cennikowo był już o 1000 zł droższy, ale to nie miało wpływu na moją cenę. Zaryzykuję stwierdzenie, że nikt na forum nie miał podwyższanej ceny samochodu ze względu na zamianę cennika.
                                                Fajna stronka

Komentarz

• edgeofsanity
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 9

Dzieki wielkie za info.

Komentarz

• Walt
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1065
                                                    • Seat

Moja przesunięta o kolejne dwa tygodnie. Odbiór w połowie lipca, dokładnie po pół roku czekania (o ile znów się nie przesunie). Czuję się jakbym k*rwa Bentleya zamówił. W każdym razie - od Sunny w Poznaniu trzymajcie się z daleka, bo zdążycie się zestarzeć zanim zobaczycie swoje wymarzone auto.
                                                    Jakby ktoś miał cynka o Ambiente z placu 1,2 to dajcie znać :wink:
                                                    SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

Pracuję...