Czy ktoś z zamawiających octavie II tour 1,6 LPG w kwietniu 2011 odebrał już swój samochodzik od dilera skody ?
Ja zamawiałem 12 maja i mam przewidziany odbiór na 5 września, ale chciałbym się dowiedziec czy jest jakis poślizg czy może odbiorę wcześniej autko.
Czy ktoś z zamawiających octavie II tour 1,6 LPG w kwietniu 2011 odebrał już swój samochodzik od dilera skody ?
Ja zamawiałem 12 maja i mam przewidziany odbiór na 5 września, ale chciałbym się dowiedziec czy jest jakis poślizg czy może odbiorę wcześniej autko.
Ja zamówiłem 28 kwietnia i juz od ponad miesiąca cieszę z posiadania nowej Skody (odbiór 29 czerwca)
Na jakie gratisy od dealera bądź SAP można liczyć w związku z opóźnieniem terminu odbioru nowego auta ?
Może świadomość tego poprawi trochę humor długo oczekującym.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie ?
Co robi SAP żeby wyjść z twarzą bo szczerze powiedziawszy to jakieś nieporozumienie z tymi zamówieniami (zamówione 30.03. - ma być dostarczone 30.09)
obawiam sie, ze na wiele to liczyc nie mozna... bo jak Ty nie kupisz to pewnie znajdzie sie prawie od razu chetny na model z placu... no chyba ze to jakas droga wersja.
Droga to pojęcie względne. Ale są tańsze. Droższe zresztą też. Poza tym, że to elegance 1,8 tsi z dsg to jeszcze ma mieć pakiet biznes, light assistant, podgrzewane dysze spryskiwaczy i lakier metaliczny oczywiście.
Co prawda jak by taka stała na placu to jabym ją wziął.
Dlatego jestem ciekaw co mogą zaoferować w związku z takim zakupem.
Zamówienie 4 kwietnia, termin produkcji 36 tydzień. Mam pytanie, kiedy nastąpi "zamrożenie" terminu przez fabrykę? 3-4tygodnie przed tym terminem? Bo to już jest kres, dawno bym się przesiadł na inne auto gdyby nie wynegocjowana cena..
ponoc juz niedlugo ma sie skonczyc mozliwosc zamawiania tych aut...
Marlej mógłbys wytłumaczyć dlaczego ? Ostatnio nie jestem na czasie w czytaniu tematów .
Dealerzy dostali e-maila 1 lipca, z którego wynika, że już niedługo nie będzei można zamawiać sedanów O2T. Z tego co pamiętam to w jednym zdaniu to jest ujęte, może nie wprost, ale tak z niego wynika.
Przy okazji, jeśli chodzi dodatki do tourów, to czy takie rzeczy jak opony, dywaniki, listwy należą do gratisów, czy już traktowane jako pewien upust od dealera?
gratuluję tak krótkiego czasu oczekiwania, czekamy na wpis w "Naszych autach"
mi narazie pozostaje tylko pozazdrościć i ....... czekać
[ Dodano: Nie 31 Lip, 11 21:03 ]
Zamieszczone przez Legion
A myślałem, że to ja mam długo czekać :roll: ( zamówienie 30.03. - odbiór koniec września).
Myślę tu o leewyym. Chyba skrobne do mojego dealera czy dotrzyma terminu bo konfiguracja podobna (bolero i dsg).
Leewyy,
Dla nas to było "dłuuuugo"-4 miesiące ale jak czytam Wasze wpisy to wychodzi na to,że krótko czekaliśmy.....
Pochwalę się w "naszych autach"-tylko trza już szkodnika umyć bo po przejechaniu "AŻ" 240 km ciut się ubabrał
Nie ma czego zazdrościć i Ty się doczekasz a w czwartek wybieramy się w Twoje strony to jak chcesz to możesz się "przymierzyć" do tego co Cię czeka :wink:
Życzę Wszystkim wytrwałości,cierpliwości i szybkiego odbioru swoich autek
Pozdrawiam
Maciek
Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce www.anatoliandog.pl
Na razie podtrzymuje mój termin czyli koniec września. Jak się coś zmieni mam zostać
poinformowany.
Szybciej nie będzie ale dłużej też nie. Tyle dobrego.
Wróciłem z urlopu, oczywiście skodą, i pytam o nowe wieści w sprawie zamówienia. Jest termin...na 48 tydzień. Jeszcze lepszy numer że znajomy zamówił 1,5 miesiąca po mnie (czyli początkiem czerwca ) i dostał 44 tydz. :lol:
Ręce opadają.
Była O2 Elegance 1.9TDI BXE
zamówiona Citigo Elegance 60KM
Dodatki :
Fabryczny alarm
przyciemnione tylne szyby
podwójna osłona p.słoneczna
pakiet dla palących IV
siatka między kabiną a bagażnikem
ksenony
podgrzewane dysze
światła do jazdy dziennej LED
radio Bolero
skórzana kierownica z obsługą....
koło dojazdowe
uffff,chyba wszystko wymieniłem
Pozdrawiam
Maciek
Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce www.anatoliandog.pl
Komentarz