[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pandzik
    RS
    • 2011
    • 2254
    • Seat

Zadzwoń do innego.

Komentarz

• tchomikt
      Classic
      • 2011
      • 27

Witam,

Zamawiałem fabryczny podłokietnik jumbo i fabryczne radio Swing. Zauważyłem że w jumbo nie ma wyjścia AUX. Czy nie powinno być?

Pozdrawiam

Komentarz

• OCPtaxi
        Rider
        • 2011
        • 383

Zamieszczone przez tchomikt
        Witam,

Zamawiałem fabryczny podłokietnik jumbo i fabryczne radio Swing. Zauważyłem że w jumbo nie ma wyjścia AUX. Czy nie powinno być?

Pozdrawiam
        powinno, pytanie czy swinga nie wsadzili u dealera.

p.s. mam kombi, nie widzę drugiej anteny w szybie. jak ona wygląda, na której szybie mam szukać?
        Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• pandzik
          RS
          • 2011
          • 2254
          • Seat

Zamieszczone przez tchomikt
          Witam,
          Pozdrawiam
          W Tourze nie ma wejścia AUX.

Komentarz

• danielcio
            Drive
            • 2007
            • 84
            • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez MIRENTO
            Kilka dni temu zadzwoniłem do dilera w Krakowie bo miał na otomoto OIIT KOMBI niby od ręki.Powiedział mi ,że to już nie aktualne ale co ciekawe dodał,że już nie przyjmują zamówień na OIIT bo fabryka nie wyrabia .Czy ktoś może to potwierdzić lub zaprzeczyć ?(ja na szczęście w maju zamówiłem )
            Combi można zamawiać mam nawet 3 szt z 100% gwarancją odbioru na wrzesień.
            Najgorzej sprawa wygląda z limuzyną można zamawiać ale bez gwarancji że samochód będzie w tym roku
            DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
            INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
            [email protected]

Komentarz

• Legion
              Drive
              • 2011
              • 56

Witam serdecznie wszystkich posiadaczy octavii i przyszłych także. Jestem pierwszy raz na tym forum i chciałem podzielić się moimi doświadczeniami w kwestii zamówienia.
              Zamówiłem O2 FL 1,8 TSI z DSG i dodatki 31.03. we Wieliczce. Termin realizacji na zamówieniu koniec sierpnia. W połowie kwietnia dealer dzwonił, że będzie u niego w połowie
              lipca. Natomiast w lipcu info, że będzie pod koniec września. :evil:
              Gdyby nie to, że miałem wynegocjowaną super cenę to bym go kopnął w 4 litery.
              Fakt faktem, że nie widzę dla siebie alternatywy wśród innych marek.
              O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• seba210
                Ambiente
                • 2011
                • 233

Legion, Swego czasu też byłem negogocjować w Wieliczce (kwiecień). Muszę przyznać, że handlowca mieli niezłego, dostałem cenę lepszą niż u Danielcia. Jednak ostatecznie Emida Kraków pokonała wszystkie inne oferty. I co najważniejsze obyło się bez opóźnień i autko dostałem na początku czerwca zamiast połowy lipca wpisanego jako termin odbioru na umowie.
                BTW 1.8 naprawdę fajny silniczek
                Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• Legion
                  Drive
                  • 2011
                  • 56

Seba,tego, że termin szlag trafi to już niestety nie da się przewidzieć.
                  To ciekaw jestem ile wybuliłeś. Z Emidą też gadałem ale jednak we Wieliczce lepsza cena przynajmniej w tamtym czasie.
                  To ciekawy jestem ile twoja kosztowała. Moja 85 tys. ma kosztować bo w kredycie. Liftback w wersji elegance. Dodatki to: pakiet biznes, lakier met., dsg, light assistant, podgrzewane dysze spryskiwaczy i alarm montowany w salonie. Jeszcze dywaniki dorzucił dealer od siebie.
                  O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• seba210
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 233

Legion, poszło na maila. Co do terminu - to oczywiste, że trudno było przewidzieć taki obrót sprawy. Myślę, że masz opóźnienie z powodu DSG i inny dealer wiele by tutaj nie pomógł.
                    Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• danielcio
                      Drive
                      • 2007
                      • 84
                      • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez seba210
                      Myślę, że masz opóźnienie z powodu DSG
                      Przyczyn może być dużo nie tylko DSG, sprawdziłem przed chwilą w systemie i bez problemu przyjmuje na 36 tydzień produkcji
                      DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
                      INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
                      [email protected]

Komentarz

• Legion
                        Drive
                        • 2011
                        • 56

Też mnie tak informowano w salonie, że przez DSG. Toteż usłyszałem, że odbiór pod koniec września.
                        No cóż. Podobno cierpliwość jest cnotą. Już i tak na urlop nie wyruszę moją skodą.
                        O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• mundito79
                          Classic
                          • 2008
                          • 29

nieaktualne

Komentarz

• kapi
                            L&K
                            • 2009
                            • 1174
                            • Fabia combi

już za chwileczke, już za momencik ..... i kolejny zonk. :/
                            nie zamontują mi gazu pod klapką, bo to niezgodne z homologacją. a jeśli sam to sobie zmienię ( w innym gazowym warsztacie) to stracę gwarancje ....
                            co jeszcze mnie czeka ? :evil:
                            OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• OCPtaxi
                              Rider
                              • 2011
                              • 383

Zamieszczone przez kapi
                              już za chwileczke, już za momencik ..... i kolejny zonk. :/
                              nie zamontują mi gazu pod klapką, bo to niezgodne z homologacją. a jeśli sam to sobie zmienię ( w innym gazowym warsztacie) to stracę gwarancje ....
                              co jeszcze mnie czeka ? :evil:
                              przecież to nie od dziś wiadomo, że montują tylko w zderzak.

ja mam lepszy numer, dziś odbierałem twardy dowód z VW bank leasing, a tam brak adnotacji LPG i przegląd za 3 lata... Oczywiście wrócił do poprawki. Ale to chyba kwestia dealera. O przebiegu działania ze strony firmy leasingowej złego słowa nie mogę powiedzieć.

Komentarz

• b8tz
                                Rider
                                • 2011
                                • 368

Pewnie i mój stały dowód będzie już w wydziale komunikacji. Wymienię w przyszłym tygodniu gdy będę rejestrował swoje auto. Najgorsze że pani z Leasingu tylko do 9:30 pracuje....

Komentarz

• Walt
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1065
                                  • Seat

Zamieszczone przez OCPtaxi
                                  Ale dyskretnie - nie rzuca się w oczy :wink:
                                  SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• OCPtaxi
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 383

Zamieszczone przez Walt
                                    Ale dyskretnie - nie rzuca się w oczy :wink:

to prawda, mi zupełnie nie przeszkadza mimo że jestem odwiecznym przeciwnikiem gazu.
                                    a nawet nie bujam się z dokręcaniem reduktorów pod klapkę itp.

P.S. Jako wspomniany odwieczny przeciwnik gazu nie zdawałem sobie sprawy że gaz tankuje się tak długo... Wolałem zabawę z pistoletem w baku i przyjemną woń benzyny. Ale cóż, tylko do momentu podejścia do kasy...i chodzenia do niej codziennie i zostawiania prawie 2000zł miesięcznie. Teraz zostanie mi prawie połowa I nagle przestałem nienawidzić gazu

Komentarz

• blackrs
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 4826
                                      • Superb II combi (3T5)
                                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

z ta długościa tankowania to zalezy do dystrybutora ja jak tankowałem 2 raz to dobrze ponad 7 min to trwało. na kolejnym jakies 2-3 a ilośc litrow taka sama. wiec zpaytałem kolesia o co chodzi . mlówil ze to zależy od naaldowania spreżarki w dystrybutorze czy jakos tak
                                      BYŁA o1 rs
                                      BYŁA o2 1.6
                                      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Walt
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1065
                                        • Seat

nie zdawałem sobie sprawy że gaz tankuje się tak długo...
                                        Ja sobie zawsze robię prasówkę na CPN-ie (młodzi - wiecie jeszcze co to jest CPN? :lol: )
                                        SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Harry
                                          Classic
                                          • 2011
                                          • 1

Dzisiaj zamówiłem Octavię Tour II, ale sprzedawca poinformował mnie, że do 3 tyg. bedzie informacja czy jeszze fabryka przyjmie zlecenie. Najprawdopodobniej tour II skończył się. Jak nie uda mi sie kupić Toura II to się pochlastam.

Komentarz

• r2_r
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 44

Zamieszczone przez blackrs
                                            mówil ze to zależy od naaldowania spreżarki w dystrybutorze czy jakos tak
                                            w związku ze związkiem, a może jego brakiem ... dawno mi się już nie zdarzało tankować LPG do pełna czyli odbicia pistoletu, ale za dawnych dobrych czasów zdarzało się ... w pierwszym aucie z gazem ( a było to pod koniec XXw) miałem bańkę 35 litrów pojemności wodnej - "mistrz tankowania" nalał mi kiedyś do niej 42litry gazu i nie był to koniec jego możliwości, bo odpuścił na moje wyraźne żądanie wytłumaczenia jak mu się udaje prawa fizyki naginać. Zupełnie normalne było, że panowie z LPG dolewali 2 do 5 litrów ponad pojemność wodną baniaczka i nie było reguły czy to w podwórku czy na znanej i uznanej.

Komentarz

• jazzhond
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 107
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Harry wczytaj się w posty:
                                              Zamieszczone przez mundito79
                                              A JA MAM 2 OCTAVIĘ TOUR DOSTĘPNE "OD RĘKI" NA PLACU. KLIENTOWI PRZESUNĘŁA SIĘ MOŻLIWOŚĆ ODBIORU AUT. KTOŚ ZAINTERESOWANY??
                                              :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                                              oktavia tour 1,6 LPG - pierwsza fotka
                                              Pozdrawiam

Komentarz

• blackrs
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 4826
                                                • Superb II combi (3T5)
                                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

no ja tankuje na orlenie i jak narazie 3 tankowania do pelka wszystko po 38-39 l wiec podobnie

[ Dodano: Sro 20 Lip, 11 22:21 ]
                                                harry zagadaj z JACZAKIEM on ma 2 tury na placu z tego co pisał w swoim poscie od reki 1.4 i 1.6 wiedz dzwon i odbieraj puki są
                                                BYŁA o1 rs
                                                BYŁA o2 1.6
                                                JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• schwung
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 15

Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum. Właśnie zaczynam przygodę ze Skodą jak i forum. Dziś podpisałem złożone ponad miesiąc temu zamówienie na O2 L&K 1.8 DSG. Samochód ma być do odbioru w połowie października. I ten termin (39 tydzień produkcji) nie zmienił się ani przez chwilę.
                                                  Octavia II L&K 1.8TSI DSG

Komentarz

• neoXs
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 555

Hmm coraz częściej słyszę, że Tour 2 się skończył. Zatem co innego zaoferuje Skoda?

Octavia 3 i przejście Octavii 2FL na Toura 2.5 ? Czy jakaś nowa Felicia zastąpi Toura? Po tym jak mi większość dealerów wciskało kit, że Tour 1 jest ostatnim tego typu samochodem w ofercie (cena/jakość + LPG) nie wierzę w żadne ich zapewnienia.

W sumie nie ukrywam, że wizja OII FL2 jako Toura bardzo by mi się podobała :P

Komentarz

Pracuję...