[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • samochodziarz
    Classic
    • 2011
    • 8

Octavia II Tour 1,6 gaz

Witam wszystkich i proszę o informację.
    Samochód zamówiłem 28.02.2011r.
    Zgodnie z informacją otrzymaną z serwisu samochód został wyprodukowany 27.06.2011r.
    Jak myślicie ile jeszcze czasu będę czekał na odbiór?

pozdrawiam

Komentarz

• wielb
      Ambiente
      • 2011
      • 188
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

około 2 tygodnie od zakończenia produkcji
      O2 FL COMBI 1.6 TDI CR CAYC[/url]

Komentarz

• tce
        Classic
        • 2011
        • 33

Re: Octavia II Tour 1,6 gaz

Zamieszczone przez samochodziarz
        Witam wszystkich i proszę o informację.
        Samochód zamówiłem 28.02.2011r.
        Zgodnie z informacją otrzymaną z serwisu samochód został wyprodukowany 27.06.2011r.
        Jak myślicie ile jeszcze czasu będę czekał na odbiór?
        Ja czekałem/czekam dwa tygodnie od tygodnia w którym została wyprodukowana moja Octa choć okres ten może się wydłużyć jeśli salon w którym zamówiłeś ma sporo roboty - kolejki w serwisie.

Pozdrawiam!
        Moja biała Octavka II Tour 1.4 oraz jej mini recenzja

Komentarz

• leewyy
          Drive
          • 2011
          • 43

czy będę miał gniazdo zapalniczki 12V z przodu jeśli nie wybrałem pakietu dla palących?
          w specyfikacji Scouta pisze ze jest Gniazdo 12 V w komorze bagażnika - ale czy z przodu w standardzie jest jedna?
          1989 audi v8l quattro 1989 audi 200 avant

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez leewyy
            czy będę miał gniazdo zapalniczki 12V z przodu jeśli nie wybrałem pakietu dla palących?
            w specyfikacji Scouta pisze ze jest Gniazdo 12 V w komorze bagażnika - ale czy z przodu w standardzie jest jedna?
            Będziesz miał z przodu jedno gniazdo 12V - na tunelu między fotelami. Tyle, że bez wkładu zapalniczki, ale z ozdobną zaślepką :-)
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• leewyy
              Drive
              • 2011
              • 43

Zamieszczone przez Eidos71
              Będziesz miał z przodu jedno gniazdo 12V - na tunelu między fotelami. Tyle, że bez wkładu zapalniczki, ale z ozdobną zaślepką :-)
              super, jestem niepalący więc zapalniczka jest mi niepotrzebna a gniazdo się przyda do nawigacji czy CB, a tył na lodówkę - pocieszyłeś mnie
              1989 audi v8l quattro 1989 audi 200 avant

Komentarz

• Mihau
                RS
                • 2009
                • 7461
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez leewyy
                a tył na lodówkę
                ja sobie dorobisz to będziesz miał na lodówkę.
                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• zizizi
                  Classic
                  • 2011
                  • 15

Sprawdzacie przy odbiorze Toura pracę silnika na gazie? Jak to zrobić?

Komentarz

• Walt
                    L&K
                    • 2011
                    • 1065
                    • Seat

Lepiej sprawdź najpierw czy masz ten gaz gratis, bo ja dzisiaj dostałem wezwanie do zapłaty na ponad 4 koła za instalację gazową :shock:
                    Wprawdzie dostałem fakturę, ale sprzedawca twierdził że "to tylko formalność"
                    :czerwona:
                    SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• blackrs
                      RS
                      • 2008
                      • 4829
                      • Superb II combi (3T5)
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Eidos71
                      albo widziałeś O2
                      to był tur bo umiem odruznic o2 od o2 tura lusterka i środek chociażby :P
                      BYŁA o1 rs
                      BYŁA o2 1.6
                      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• nobody
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 119

Zamieszczone przez Walt
                        Lepiej sprawdź najpierw czy masz ten gaz gratis, bo ja dzisiaj dostałem wezwanie do zapłaty na ponad 4 koła za instalację gazową :shock:
                        I musisz zapłacić? W zamówieniu miałeś chyba wpisane LPG jako opcję wyposażenia w cenie samochodu? Nie rozumiem.

Komentarz

• jacorro
                          Classic
                          • 2009
                          • 28
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez tce
                          Teraz można rozglądać się dalej za radiem. Myślałem nad nowym swingiem (~900zł) ale dyskwalifikuje go brak USB, więc pewnie padnie na jakieś nieskodowe radio + niestandardowa ramka. Ale to już temat do innego działu.

Pozdrawiam!
                          Za 900 zł masz już Bolero nowe na Alledrogo.

Komentarz

• b8tz
                            Rider
                            • 2011
                            • 368

Zamieszczone przez b8tz
                            swisti napisał/a:
                            U mnie po odbiorze mojego Tour'a naklejkę "mint" znalazłem w schowku koło dźwigni zmiany biegów.

Ja również. Czyżby nowy standard?
                            W mojej głowie urodziła się pewna teoria.... Nasze auta na linii składała ta sama osoba Zastanawiam się czy ten znaczek nie powędruje na klapę u mnie.... ale jeśli już to poliftowymi napisami "MPI" oraz "OCTAVIA"

Komentarz

• OCPtaxi
                              Rider
                              • 2011
                              • 383

oglądałem toura w salonie to miał naklejkę w schowku MINT. Taki bonus z taśmy montażowej pewnie.
                              Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• samochodziarz
                                Classic
                                • 2011
                                • 8

Octavia Tour Combi 1,6 gaz

Dzisiaj nareszcie przyjechała.
                                Minęło równo dwa tygodnie od daty produkcji.
                                Najciekawsze są kulisy.
                                Serwis nawet mnie nie zawiadomił, że samochód stoi na placu.
                                Gdybym akurat nie przejeżdżał koło salonu to bym nie wiedział że już jest.
                                Niestety nie wszystko jest tak jak miało być.
                                Samochód miał przyjechać z Poznania z gazem, ale okazało się że będą montować go na miejscu. Mam nadzieję, że uda im się to zrobić dobrze. Podejrzewam
                                , że jeszcze z tydzień poczekam.
                                Ot i koniec opowieści.
                                Na co zwrócić uwagę przy odbiorze?

pozdrawiam

Komentarz

• Seba79_Szczecin
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 231

samochodziarz, No to gratuluję. Już niedługo w Szczecinie będzie nas więcej. Gaz chyba zawsze montują w Salonie, gdzie jest zamawiane auto. Przynajmniej tak było w moim przypadku.
                                  Gdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.

nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50170

Komentarz

• samochodziarz
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 8

Zamieszczone przez Seba79_Szczecin
                                    samochodziarz, No to gratuluję. Już niedługo w Szczecinie będzie nas więcej. Gaz chyba zawsze montują w Salonie, gdzie jest zamawiane auto. Przynajmniej tak było w moim przypadku.
                                    Tak. montują w serwisie. Tylko, że ja zamawiałem u Krotoskiego a oni dopiero na mnie będą się uczyć montować instalacje.

Komentarz

• tce
                                      Classic
                                      • 2011
                                      • 33

Mam ją wreszcie
                                      Piękna biała Octavka II Tour w wersji "bida++". Mam dopiero przejechane 50 km (powrót z salonu do domu w godzinach szytu) i póki co to jestem wniebowzięty (choć to może być spowodowane przesiadką z 0,8 na 1.4L i muszę trochę przywyknąć do potężnych 80 rozbrykanych kucyków pod maską :twisted: ).
                                      Co mnie najbardziej uderzyło:
                                      - Hamulce jak brzytwa (choć to tez może być efekt przesiadki z auta wyposażonego w spowalniacze w miejscu hamulców).
                                      - Cisza (sporo czasu jeździłem jako pasażer w OI 1.6 albo 1.8 i było znacznie głośniej moim zdaniem).
                                      - Przestrzeń, wymiary - można bawić się w chowanego .
                                      - Wbrew pozorom - auto jeździ (4 osoby na pokładzie i nie trzeba było odpychać się nogami żeby ruszyć, nawet wyprzedzić się dało parę samochodów).
                                      No i to moja pierwsza jazda OII

Generalnie cieszę się jak dziecko
                                      Jak tylko znajdę chwilę i naciosam kilka km więcej to pochwalę się wrażeniami i fotkami (po ochłonięciu) w odpowiednim dziale.
                                      Dzięki wielkie wszystkim, którzy mi pomogli w tym temacie

PS.
                                      Zamieszczone przez jacorro
                                      Zamieszczone przez tce
                                      Teraz można rozglądać się dalej za radiem. Myślałem nad nowym swingiem (~900zł) ale dyskwalifikuje go brak USB, więc pewnie padnie na jakieś nieskodowe radio + niestandardowa ramka. Ale to już temat do innego działu.
                                      Pozdrawiam!
                                      Za 900 zł masz już Bolero nowe na Alledrogo.
                                      Mógłbyś kolego podesłać konkretne linki do nowych radyjek Bolero w takiej cenie? Szukając znalazłem najtańszego za 1600zł. Z góry dziękuję. Jak będę w Czechach to zobaczę ceny u naszych sąsiadów.

Pozdrawiam!
                                      Moja biała Octavka II Tour 1.4 oraz jej mini recenzja

Komentarz

• Seba79_Szczecin
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 231

tce, Proponuję przeglądać aukcje. Codziennie coś się zmienia i pojawiają się nowe oferty. Mi właśnie się tak udało. Trochę cierpliwości, a na pewno coś znajdziesz dla siebie w odpowiedniej cenie. Gratuluję autka.
                                        Gdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.

Komentarz

• Jesion
                                          Classic
                                          • 2011
                                          • 14

Zamówiona 08.07.20110 planowany odbiór 5 - 10.12.2011

Komentarz

• OCPtaxi
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 383

Zamieszczone przez Seba79_Szczecin
                                            tce, Proponuję przeglądać aukcje. Codziennie coś się zmienia i pojawiają się nowe oferty. Mi właśnie się tak udało. Trochę cierpliwości, a na pewno coś znajdziesz dla siebie w odpowiedniej cenie. Gratuluję autka.
                                            Również tym sposobem zanabyłem piękną czarnulkę w kombi z przebiegiem 2800 km
                                            Zamiast wyczekiwanego czarnego liftbacka
                                            Już jestem po 100km.
                                            Wkrótce do zobaczenia w NASZYCH AUTACH
                                            Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• marlej108
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 4976
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Jesion
                                              Zamówiona 08.07.20110 planowany odbiór 5 - 10.12.2011
                                              boze, to wrecz sie zastanawiam czy nie lepiej zamowic np. za miesiac i miec date produkcji styczen 2012.... o ile w styczniu toto beda jeszcze produkowac...
                                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Jesion
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 14

wolałem w sumie nie ryzykować więc brałem już taki termin, akurat dozbieram brakującą sumę, pierwszy samochód za własną krwawice

Komentarz

• Seba79_Szczecin
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 231

OCPtaxi, ja mówiłem tylko o radiu do auta, a nie o całym aucie

Komentarz

• Polon
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 315

Skoda Octavia 2 Tour Combi 1,6 + LPG (dobrze dodatkowo wyposażona).
                                                    Od zamówienia do odebrania auta upłynęło niecałe dwa miesiące.

Dealer: Inter Auto, Kraków, ul. Kocmyrzowska 1A
                                                    Prowadzący: Specjalista d/s Sprzedaży Daniel Paś (na forum OCP - Danielcio)
                                                    Polecam tego dealera - profesjonalizm na najwyższym poziomie.

Szczegóły:
                                                    - Zamówienie i wpłata zaliczki 1000 PLN: 27.04.2011
                                                    - Produkcja: 27.05.2011
                                                    - Informacja e-mail dealera o oczekiwaniu na dostawę w ciągu 2 tygodni: 02.06.2011
                                                    - Informacja telefoniczna o pojawieniu się samochodu u dealera: 09.06.2011
                                                    - Odbiór faktury i innych dokumentów potrzebnych do zarejestrowania auta: 10.06.2011
                                                    - Przelanie umówionej kwoty na konto dealera oraz rejestracja auta (bez gazu - następny przegląd techniczny za 3 lata): 13.06.2011
                                                    - Odbiór auta z salonu (z założoną instalacją LPG): 22.06.2011
                                                    - Pierwszy przegląd instalacji gazowej po przejechaniu 1202 km (darmowy): 27.06.2011
                                                    (zero problemów z instalacją)
                                                    - Odbiór dokumentu Landi Renzo o homologacji instalacji gazowej LPG: 28.06.2011
                                                    - Odbiór stałego dowodu rejestracyjnego wraz z rejestracją instalacji gazowej (z gazem - następny przegląd techniczny samochodu skrócony do 1 roku): 01.07.2011

Wrażenia z jazdy:
                                                    Przejechałem już 2000 km w różnych warunkach i muszę przyznać, że jest to bardzo dobre, starannie wykonane auto. Idealne wręcz do rodzinnych wycieczek. Zaskoczyła mnie duża elastyczność silnika 1,6 - można na piątym biegu jechać w płaskim terenie nawet nieco poniżej 50 km/godz. Jest to istotne w warunkach ograniczenia do 50km/h prędkości w terenie zabudowanym. Doskonale radzi sobie także w warunkach górskich. Silnika prawie nie słychać, słychać natomiast układ jezdny podczas pokonywania nierówności na drodze oraz podczas jazdy po szorstkim asfalcie. Dobór innych, miękkich opon o wyższym profilu pewnie by temu zaradził. Uparłem się na aluminiowe felgi 16" i teraz muszę cierpieć.
                                                    Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...