Bo nie ma na niego miejsca. Jak masz zestaw naprawczy to nie masz podnosnika, ani klucza do kol :twisted: A tak jest pelne kolo i wymienione bajery
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kapipytanie:
czy w przypadku zamówienia z "kołem zapasowym" zestaw naprawczy jest na wyposażeniu?
uważam że powinien być, gdyż koło zapasowe jest dodatkowo zamawiane ... dodatkowo płatne.
jak to było u Was - co już odebraliście swoje wózki ?
Jam też zamowił koło, ale po miesiącu wywaliłem koło na strych i dokupiłem zestaw naprawczy za 50 zł i mam pełnowymiarowy kufer. Szczęścia" do łapania kpcia w ostatnich kilkunastu latach nie miałem
Komentarz
-
-
Rozglądaliście się może za dojazdówką ja wziąłem opcje z kołem i gaz toteż teraz widzę ile tę zapas zajmuje miejsca w bagażniku umocowanie w pionie odpada za wysokie
[ Dodano: Sob 25 Cze, 11 20:08 ]
Zamieszczone przez kapipytanie:
czy w przypadku zamówienia z "kołem zapasowym" zestaw naprawczy jest na wyposażeniu?
uważam że powinien być, gdyż koło zapasowe jest dodatkowo zamawiane ... dodatkowo płatne.
Komentarz
-
-
Gdy zamawiałem Skodę, spytałem Pana Sprzedawcę, ile kosztuje stalowa felga 16" do Octavii. Odpowiedział, że 200 PLN,-. Wtedy stwierdziłem, że skoro pełnowymiarowe koło zapasowe (czyli felga stalowa + nówka opona) kosztuje 180 PLN,-, to chciałbym zamówić Octavię z 5 sztukami kół zapasowych (jedno zostawię na zapasie, a z czterech pozostałych zostawię sobie felgi, aby mieć je jako koła zimowe (opony zimowe mam), zaś nowe opony z zapasówek "pogonię" na Alledrogo w takiej cenie, aby zwrócił mi się koszt zakupu tych dodatkowych czterech kół zapasowych. Niestety - Pan Sprzedawca stwierdził, że musiałbym zamówić i kupić pięć Octavii... Swoją drogą przyznał, że bezsensownym jest wycenianie samej gołej felgi na 200 PLN,-, skoro taka felga z oponą jako pełnowymiarowy zapas kosztuje 180 PLN,-...Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Gdy zamawiałem Skodę, spytałem Pana Sprzedawcę, ile kosztuje stalowa felga 16" do Octavii. Odpowiedział, że 200 PLN,-. Wtedy stwierdziłem, że skoro pełnowymiarowe koło zapasowe (czyli felga stalowa + nówka opona) kosztuje 180 PLN,-, to chciałbym zamówić Octavię z 5 sztukami kół zapasowych (jedno zostawię na zapasie, a z czterech pozostałych zostawię sobie felgi, aby mieć je jako koła zimowe (opony zimowe mam), zaś nowe opony z zapasówek "pogonię" na Alledrogo w takiej cenie, aby zwrócił mi się koszt zakupu tych dodatkowych czterech kół zapasowych. Niestety - Pan Sprzedawca stwierdził, że musiałbym zamówić i kupić pięć Octavii... Swoją drogą przyznał, że bezsensownym jest wycenianie samej gołej felgi na 200 PLN,-, skoro taka felga z oponą jako pełnowymiarowy zapas kosztuje 180 PLN,-...
Poza tym, cena większości elementów wyposażenia nie koniecznie odpowiada "rzeczywistemu" kosztowi, bo np o ile dobrze pamiętam - doświetlanie zakrętów to dopłata ~400 zł w cenniku, choć to naprawdę nie kosztuje nic poza ustawieniem odpowiedniego bajtu w sterowniku.
A co do "pełnowymiarowości" tego koła to jest to 16" a jak bierzesz autko na 17" to w myśl przepisów jest to koło dojazdowe, z naklejkami max "80km/h" itd :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jamatuszCzy dobrze rozumiem: do auta na 17'' dostaje kolo zapasowe 16''?
Mam wersję elegance w której standardowo są 16" felgii aluminiowe. Ja dopłacałem do 17" felg aluminiowych i koła zapasowego. I efekt jest taki jak powyżej. Właściwie jak dla mnie nie jest to problemem.
Ciekawe jak jest gdy ktoś bierze auto na standardowych 15" stalowych...
Komentarz
-
-
Polecam dokupić sobie zestaw naprawczy ORI w Emida, Koszt 150 zł. Dostajemy rewelacyjnej jakości kompresor + płyn który daje nam komfort kolejnego zapasu. Tylko podczas pierwszej gumy jest dylemat z czego skorzystać
Za tą cenę nie kupi się tak profesjonalnego kompresora o tak kompaktowych wymiarach.
Komentarz
-
-
A mój termin znów się przesunął z 29 na 32 tydzień. A najlepsze jest to, że dzwoniąc do Skoda Polska miły pan poinformował mnie, że limit tourów dla Polski już jest wyczerpany i na ten rok nie ma gwarancji na termin produkcji. Jesteśmy skazani na dobrą wolę producenta. Więc jest szansa, że mogę/możemy wszyscy czekać do przyszłego roku bo nikt w SAP nie ma na to wpływu. Ludzie, z którymi rozmawiałem w salonie wogóle o tym nie mieli pojęcia i zrobili wielkie oczy. Po prostu super :twisted: :evil: Jak widać bycie LIDEREM RYNKU zobowiązuje.... tylko do czego? ehhhs
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukeeeA najlepsze jest to, że dzwoniąc do Skoda Polska miły pan poinformował mnie, że limit tourów dla Polski już jest wyczerpany i na ten rok nie ma gwarancji na termin produkcji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiulPolecam dokupić sobie zestaw naprawczy ORI w Emida, Koszt 150 zł. Dostajemy rewelacyjnej jakości kompresor + płyn który daje nam komfort kolejnego zapasu. Tylko podczas pierwszej gumy jest dylemat z czego skorzystać
Za tą cenę nie kupi się tak profesjonalnego kompresora o tak kompaktowych wymiarach.Taki mały OT.
Komentarz
-
-
Witam!
Obiecałam, że napisze jak potoczyły się losy mojego zamówienia.
21 lutego zmówiłam toura w salonie pod Warszawą, odbiór miał być 1 czerwca.
Pod koniec kwietnia dostałam tel, że nie ma terminu produkcji i nic nie wiadomo kiedy auto będzie... prawdopodobnie po wakacjach... a własnie na wakacje było mi potrzebne.
Z opresji uratował mnie forumowy dealer DANIELCIO. 29 kwietnia zamówiłam u niego Octavię Family Combi, odbiór miał być pod koniec czerwca. Daniel wywiązał sie z zadania w 100%. Wszystko załatwiliśmy na odległość. W sobotę odebrałam "czarną mambę". Krótko mówiąc zakup samochodu u Danielcia to czysta przyjemność- pełen profesjonalizm, naprawdę polecam, warto się pofatygować te klikaset km.
Daniel jeszcze raz DZIĘKI! Dzięki Tobie wakacje dojdą do skutku
Komentarz
-
Komentarz