Bo nie ma na niego miejsca. Jak masz zestaw naprawczy to nie masz podnosnika, ani klucza do kol :twisted: A tak jest pelne kolo i wymienione bajery
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
To prawda za koło dopłacasz 250, a koło kosztuje więcej, jest to różnica między ceną koła a zestawu naprawczego.Zamieszczone przez kapipytanie:
czy w przypadku zamówienia z "kołem zapasowym" zestaw naprawczy jest na wyposażeniu?
uważam że powinien być, gdyż koło zapasowe jest dodatkowo zamawiane ... dodatkowo płatne.
jak to było u Was - co już odebraliście swoje wózki ?
Jam też zamowił koło, ale po miesiącu wywaliłem koło na strych i dokupiłem zestaw naprawczy za 50 zł i mam pełnowymiarowy kufer. Szczęścia" do łapania kpcia w ostatnich kilkunastu latach nie miałem
Komentarz
-
-
Kumpel miał wycięty kawałek tylnej półki... Wygląd raczej paskudny.Rozglądaliście się może za dojazdówką ja wziąłem opcje z kołem i gaz toteż teraz widzę ile tę zapas zajmuje miejsca w bagażniku umocowanie w pionie odpada za wysokie
[ Dodano: Sob 25 Cze, 11 20:08 ]
Koło jest dodatkowo płatne ale cena za nie niska. 180zł kosztuje opona, a gdzie felga? Stąd m.in brak zestawu napr.Zamieszczone przez kapipytanie:
czy w przypadku zamówienia z "kołem zapasowym" zestaw naprawczy jest na wyposażeniu?
uważam że powinien być, gdyż koło zapasowe jest dodatkowo zamawiane ... dodatkowo płatne.
Komentarz
-
-
Gdy zamawiałem Skodę, spytałem Pana Sprzedawcę, ile kosztuje stalowa felga 16" do Octavii. Odpowiedział, że 200 PLN,-. Wtedy stwierdziłem, że skoro pełnowymiarowe koło zapasowe (czyli felga stalowa + nówka opona) kosztuje 180 PLN,-, to chciałbym zamówić Octavię z 5 sztukami kół zapasowych (jedno zostawię na zapasie, a z czterech pozostałych zostawię sobie felgi, aby mieć je jako koła zimowe (opony zimowe mam), zaś nowe opony z zapasówek "pogonię" na Alledrogo w takiej cenie, aby zwrócił mi się koszt zakupu tych dodatkowych czterech kół zapasowych. Niestety - Pan Sprzedawca stwierdził, że musiałbym zamówić i kupić pięć Octavii... Swoją drogą przyznał, że bezsensownym jest wycenianie samej gołej felgi na 200 PLN,-, skoro taka felga z oponą jako pełnowymiarowy zapas kosztuje 180 PLN,-...
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Tak jak ktoś napisał powyżej - 180 zł to jest różnica którą dopłacasz rezygnując z zestawu naprawczego i bierzesz koło zapasowe + lewarek + klucz.Zamieszczone przez Eidos71Gdy zamawiałem Skodę, spytałem Pana Sprzedawcę, ile kosztuje stalowa felga 16" do Octavii. Odpowiedział, że 200 PLN,-. Wtedy stwierdziłem, że skoro pełnowymiarowe koło zapasowe (czyli felga stalowa + nówka opona) kosztuje 180 PLN,-, to chciałbym zamówić Octavię z 5 sztukami kół zapasowych (jedno zostawię na zapasie, a z czterech pozostałych zostawię sobie felgi, aby mieć je jako koła zimowe (opony zimowe mam), zaś nowe opony z zapasówek "pogonię" na Alledrogo w takiej cenie, aby zwrócił mi się koszt zakupu tych dodatkowych czterech kół zapasowych. Niestety - Pan Sprzedawca stwierdził, że musiałbym zamówić i kupić pięć Octavii... Swoją drogą przyznał, że bezsensownym jest wycenianie samej gołej felgi na 200 PLN,-, skoro taka felga z oponą jako pełnowymiarowy zapas kosztuje 180 PLN,-...
Poza tym, cena większości elementów wyposażenia nie koniecznie odpowiada "rzeczywistemu" kosztowi, bo np o ile dobrze pamiętam - doświetlanie zakrętów to dopłata ~400 zł w cenniku, choć to naprawdę nie kosztuje nic poza ustawieniem odpowiedniego bajtu w sterowniku.
A co do "pełnowymiarowości" tego koła to jest to 16" a jak bierzesz autko na 17" to w myśl przepisów jest to koło dojazdowe, z naklejkami max "80km/h" itd :wink:
Komentarz
-
-
Dokładnie tak.Zamieszczone przez jamatuszCzy dobrze rozumiem: do auta na 17'' dostaje kolo zapasowe 16''?
Mam wersję elegance w której standardowo są 16" felgii aluminiowe. Ja dopłacałem do 17" felg aluminiowych i koła zapasowego. I efekt jest taki jak powyżej. Właściwie jak dla mnie nie jest to problemem.
Ciekawe jak jest gdy ktoś bierze auto na standardowych 15" stalowych...
Komentarz
-
-
Polecam dokupić sobie zestaw naprawczy ORI w Emida, Koszt 150 zł. Dostajemy rewelacyjnej jakości kompresor + płyn który daje nam komfort kolejnego zapasu. Tylko podczas pierwszej gumy jest dylemat z czego skorzystać
Za tą cenę nie kupi się tak profesjonalnego kompresora o tak kompaktowych wymiarach.
Komentarz
-
-
A mój termin znów się przesunął z 29 na 32 tydzień. A najlepsze jest to, że dzwoniąc do Skoda Polska miły pan poinformował mnie, że limit tourów dla Polski już jest wyczerpany i na ten rok nie ma gwarancji na termin produkcji. Jesteśmy skazani na dobrą wolę producenta. Więc jest szansa, że mogę/możemy wszyscy czekać do przyszłego roku bo nikt w SAP nie ma na to wpływu. Ludzie, z którymi rozmawiałem w salonie wogóle o tym nie mieli pojęcia i zrobili wielkie oczy. Po prostu super :twisted: :evil: Jak widać bycie LIDEREM RYNKU zobowiązuje.... tylko do czego? ehhhs
Komentarz
-
-
Po prostu ręce opadają. Pytanie retoryczne: po co dealerzy w takim razie podpisują umowy i biorą zaliczki? Rozumiem, fajny samochód, chłonny rynek, ale to już jest przesada.Zamieszczone przez lukeeeA najlepsze jest to, że dzwoniąc do Skoda Polska miły pan poinformował mnie, że limit tourów dla Polski już jest wyczerpany i na ten rok nie ma gwarancji na termin produkcji.
Komentarz
-
-
Bohaterka Chmielewskiej woziła tzw. "szósty zapas"...Zamieszczone przez misiulPolecam dokupić sobie zestaw naprawczy ORI w Emida, Koszt 150 zł. Dostajemy rewelacyjnej jakości kompresor + płyn który daje nam komfort kolejnego zapasu. Tylko podczas pierwszej gumy jest dylemat z czego skorzystać
Za tą cenę nie kupi się tak profesjonalnego kompresora o tak kompaktowych wymiarach.
Taki mały OT.
Komentarz
-
-
Witam!
Obiecałam, że napisze jak potoczyły się losy mojego zamówienia.
21 lutego zmówiłam toura w salonie pod Warszawą, odbiór miał być 1 czerwca.
Pod koniec kwietnia dostałam tel, że nie ma terminu produkcji i nic nie wiadomo kiedy auto będzie... prawdopodobnie po wakacjach... a własnie na wakacje było mi potrzebne.
Z opresji uratował mnie forumowy dealer DANIELCIO. 29 kwietnia zamówiłam u niego Octavię Family Combi, odbiór miał być pod koniec czerwca. Daniel wywiązał sie z zadania w 100%. Wszystko załatwiliśmy na odległość. W sobotę odebrałam "czarną mambę". Krótko mówiąc zakup samochodu u Danielcia to czysta przyjemność- pełen profesjonalizm, naprawdę polecam, warto się pofatygować te klikaset km.
Daniel jeszcze raz DZIĘKI! Dzięki Tobie wakacje dojdą do skutku
Komentarz
-

Komentarz