Jest już wyprzedaż nowego toura z instalacją gazową za darmo plus rabat 2200 PLN.
Cennik
ile razy ktoś jeszcze wklei tą sama wiadomośc?? niedługo będzie w każdym watku.
kolego wiemy o tym ze jest i nie już tylko jakiś czas i bylo juz o tym pare razy poczytaj troche... :]
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Po raz kolejny przesunięto termin auta. Zamówione 30 września 2010 - aktualny termin produkcji pierwszy tydzień marca 2011. Do odbioru może pod koniec marca. 6 miesięcy. Przestałem już ufać dilerom... Zamówiona była czarna combi 1.8 Tsi DSG Laurin Klement + dodatki.
Mam pytanie - zastanawiam sie nad silnikami najnowszej skody pod LPG - duza bedzie roznica w spalaniu miedzy 1,6 mti lpg octavii tour a 1.8 nowszej octavii?
Chcialem wziac kombiaka - czy faktycznie potrzebuje czujnikow cofania (nigdy nie uzywalem:>).
Mysle o komplecie dosc mocno wyposazonym w tour i jego cena tak normalnie promocyjna wyjdzie z 55k, moze 58. Czy nie lepiej wziac nowa octavie? Dodam, ze jedna i druga bede mial i tak w nizszej (proporcjonalnie cenie).
Jakie sa wasze opinie?
Jak jest z kupnem tego samochodu z silnikiem w LPG FABRYCZNYM - mozna to gdzies w Polsce dostac, jak odroznic np. VIN itp?
I jescze jedno - poduszki dla pasazerow z tylu sa tylko w najnowszych trojkach (2FL) czy w tourach tez? Z tego co widze na stronie Skody przy konfiguracji jest napisane 2 poduszki i nie widze opcji dokupienia na tyl.
Mam pytanie - zastanawiam sie nad silnikami najnowszej skody pod LPG - duza bedzie roznica w spalaniu miedzy 1,6 mti lpg octavii tour a 1.8 nowszej octavii?
To taj jak się zastanawiać nad maluchem i ferrari z tym że w tym przypadku maluch spali tyle co ferrari
Zamieszczone przez ale_jak_to
Chcialem wziac kombiaka - czy faktycznie potrzebuje czujnikow cofania (nigdy nie uzywalem:>).
O2FL ma czujniki w standarcie więc nie ma się nad czym zastanawiać natomiast do O2 Tour combi wg mnie nie potrzeba, bo koniec auta praktycznie tam gdzie szyba
Mysle o komplecie dosc mocno wyposazonym w tour i jego cena tak normalnie promocyjna wyjdzie z 55k, moze 58. Czy nie lepiej wziac nowa octavie? Dodam, ze jedna i druga bede mial i tak w nizszej (proporcjonalnie cenie).
Jakie sa wasze opinie?
wg mnie ceny tych dwóch wersji (Tour 1.6 i O2FL 1.8 TSI) są przepaścią
I jescze jedno - poduszki dla pasazerow z tylu sa tylko w najnowszych trojkach (2FL) czy w tourach tez? Z tego co widze na stronie Skody przy konfiguracji jest napisane 2 poduszki i nie widze opcji dokupienia na tyl.
do 1.8 tsi nei wstawisz gazu przynajmniej narazie a jak zrobią to cena bedzie pewnie z 6 tys
co do spalania to popatrz sobie w watki spalenie i bedziesz widział ile chłopakom palą
jak jest to zawsze sie przyda aile i tak w lusterka będziesz musial patrzec
Jak jest z kupnem tego samochodu z silnikiem w LPG FABRYCZNYM - mozna to gdzies w Polsce dostac, jak odroznic np. VIN itp?
w kazdym salonie dokladaja lpg
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
ale jest tez fabryczny gaz i takie mialy byc wszystkie w tym roku ale kilka dni temu jeden z aso dostal majla, ze narazie zostaje bez zmian. Ogolie ponoc mniej pala te fabryczne gazy, nie z aso. Dlatego pytam.
Jesli skladam skode na stronie skoda polska i np mam do wyboru czujniki cofania na tyl, gdybym ich nie wzial, to zawsze potem moge ten samochod doposazyc? Czy nie we wszystkie elementy? Jak np bede chcial POZNNIEJ dokupic tempomat (chyba tak to sie zwie;>) to moze byc tak, ze technicznie np mi tego nie zrobia?
czujniki można dołożyć nawet samemu sobie zamontujesz i taniej wyjdzie. tempomat też można potem spokojnie dołożyć. z tym fabrycznym gazem to cięzko cos powiedzieć jak do tej pory chyba tylko jeden forumowicz ma takie auto w którym już na linii został gaz wstawiony. jedyna różnica jaką widac to miejsce zamontowania przycisku przełączenia i korek wlewu jest umiejscowiony przy wlewie paliwa a nie w zderzaku. co do spalania to cięzko powiedzieć czy bedzie mniej. moim zdaniem tak samo a jak mniej to nie znacznie
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
do 1.8 tsi nei wstawisz gazu przynajmniej narazie a jak zrobią to cena bedzie pewnie z 6 tys
ja to bym raczej około 10 obstawiał. Z tego co czytałem (no chyba, że coś nowego się pojawiło) to instalacja do 1.4 TSI to jakaś porażka. To nie są silniki do gazu i tyle.
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
He, he
Niedługo skoda wróci do starego, sprawdzonego systemu asygnat i talonów na nowe auta! :szeroki_usmiech
Nie bardzo rozumiem obecną sytuację. Jak za komuny. Brak samochodów, zmiany terminów odbioru. Może szybciej będzie kupic samą uzbrojoną karoserię i silnik i zrobic sobie składaka jak drzewiej bywało? :diabelski_usmiech
A tak na poważnie to szukałbym innej marki chyba...
Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać... TomTom VIA125 na pokładzie
Po raz kolejny przesunięto termin auta. Zamówione 30 września 2010 - aktualny termin produkcji pierwszy tydzień marca 2011. Do odbioru może pod koniec marca. 6 miesięcy. Przestałem już ufać dilerom... Zamówiona była czarna combi 1.8 Tsi DSG Laurin Klement + dodatki.
A to ciekawe, bo ja tez zamówiłem pod koniec wrzesnia czarną kombi 1,4 tsi ambiente z homologacja na cięzarowe i odebrałem furę 30 grudnia, a to tylko dlatego że przez obfite opady śniegu dwa tygodnie stała w poznaniu. Nie wiem czy to sprawa werssji wyposażenia czy raczej deslera, ja brałem u danielcia, zamówienie zrealizował wzorowo, a w Zielonej górze nawey nie chcieli przyjąc zamówienia, że nie wspomne o cenie jaką mieli.
Dealer próbował tłumaczyć, że opóźnienie jest bo: skrzynia DSG - producent skrzyń ma 8 tygodni opóźnienia i że Laurin&Klement. Ja wybrałem już inną markę - zamówiłem inne auto. Nie jest niemieckie
moja Octavia Tour II 1,4 zamówiona 04.12.2010 w Zabrzu. produkcja na 9 tydzień, odbiór 15 marca
do zamówienia:
kolor - srebrny brilant
pakiet OPTIMUM
podłokietnik przód JUMBO BOX
od dealera:
radioodtwarzać SWING
wycieraczka szyby tylnej
dywaniki gumowe
cena 45250
zarazem mam pytanko odnośnie świateł do jazdy dziennej,
czy może ktoś się orientował jaka jest sytuacja z autami zamówionymi bez nich, a odbiorem auta wyprodukowanego po 7 lutego 2011, kiedy to jest obowiązek produkowania aut z tymi światłami?
[ Dodano: Pią 21 Sty, 11 16:53 ]
acha jeszcze zamiawiałem koło zapasowe
Dealer próbował tłumaczyć, że opóźnienie jest bo: skrzynia DSG - producent skrzyń ma 8 tygodni opóźnienia i że Laurin&Klement. Ja wybrałem już inną markę - zamówiłem inne auto. Nie jest niemieckie
Sytuacja z dostępnością nowych skód jest godna pożałowania, ale niestety (nieważne co wybrałeś) w tej cenie nie można zamówić nic lepszego u kogokolwiek innego. Oferta skody jest na tyle dobra, że wybranie innego auta choć zbliżonego parametrami jest właściwie niemożliwe. Przerabiałem u siebie taki dylemat, byłem bardzo wku.....y na skodę no i co... obrazić się i kupić na kilka lat coś co jest gorsze i jeszcze nierzadko droższe? Nieważne jaki test porównawczy, octavia wygrywa z każdym. Z przykrością przyznam, że pomimo tej chorej sytuacji nie odejdę do innej marki, bo po prostu mi się to nie opłaca. Co innego gdybyśmy zarabiali jak w Europie Zachodniej... poszedłbym do VW albo dorzucił 2-3 pensje i kupił BMW lub Audi. W Polsce Skoda jeszcze długo będzie jechała na tym, że jest wcale nie gorzej wykonanym VW tylko z prestiżem okrojonym przez postsocjalistyczny rodowód.
pitbull, ja na Twoim miejscu bym zrezygnował. Ja mam planowo też odbiór w drugiej połowie marca, ale na razie żadnych sygnałów z salonu nie dostałem o opóźnieniu.
i co? zamówił kiję? na porządne auto jakim jest octavia trzeba poczekać, jak sie zamawia ferrari to też tak jest nawet do 2 lat. :P
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz