Octavia Tour 1.6 zamówiona 26.02 odbiór miał być w ciągu najbliższych 2 tyg, ale dziś przedstawiciel dealera poinformował mnie uprzejmie, że przez ich błąd - spowodowany niby manipulacja konfiguracją zamówienia aby przyśpieszyć ustalenie terminu produkcji - zamówiona przeze mnie octavia wyprodukowana została w "trochę" innej konfiguracji - m.in. inny kolor, brak esp, brak dzielonej kanapy, brak reg. lędźwi - ale za to jest koło zapasowe którego nie zamawiałem. Po tak długim czekaniu można się ....... Propozycja naprawy tego błędu to niby rewelacyjna cena o2fl w wersji ambient z tym samym silnikiem 1.6 + gaz(za który teraz już sobie doliczyli 4.900) za 66.000 albo czekanie nie wiadomo jak długo na prawidłowo wykonanego toura.... Także niech pocieszą się Ci którzy "tylko" muszą czekać na Toura pół roku, bo jak widać może być jeszcze ciekawiej....
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mundito79Jeśli jest to radio fabryczne nie wymaga kodu. Nawet w chwili kiedy rozłączysz akumulator nie powinno się rozkodować. A o kod możesz spytać przy pierwszej regulacji gazu. Miłej jazdy
[ Dodano: Sob 02 Lip, 11 09:42 ]
Zamieszczone przez WaltFamily Plus jest świetnie doposażony, gratulacje, i czekamy na temacik
Komentarz
-
-
Wczoraj rozmawiałem z moim sprzedawcą i prawdopodobnie w połowie przyszłego tygodnia moja Octa będzie u nich na placu.Na zamówieniu natomiast mam termin na koniec lipca.
Orientujecie się koledzy ile następnie czeka się na odbiór jeśli na miejscu nie muszą już nic dodatkowego robić (tzn nie zakładają gazu, czujników parkowania, itp. o ile montują takowe na miejscu a nie w Poznaniu)?
Pozdrawiam i udanego weekendu życzę!
Komentarz
-
-
Jezeli jest juz auto osobiscie na placu u sprzedawcy, a nie w Poznaniu, to powinny juz tez byc u niego w komplecie papiery. Jezeli nie ma zadnych dodatkowych instalacji na miejscu, to jeden dzien wystarczy na przeglad, a wmiedzyczasie mozna rejestracji dokonac.Chetnie pozbede sie letnich kol - 17
Komentarz
-
-
Niestety - przy kredycie wszystko wydłużone jest o czynności banku, oraz o okres od przelewu przez bank pieniędzy na konto salonu, do zaksięgowania tego przelewu (często to nawet 2-3 dni). No i jeszcze zdarzają się problemy z dokumentacją - auto już stoi w salonie, a brakuje części dokumentów niezbędnych do jego zarejestrowania (np. w Olsztynie nie zarejestruje się auta bez dokumentu akcyzy, a ten dochodzi do salonu kilka dni po przyjściu auta).Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Witam wszystkich
Wypadało by się przedstawić z uwagi,że to mój pierwszy post.
Mam na imę Tomek jestem w trakcie sprzedarzy Fabii I kombi 1,4 +lpg z 2003 i czekam cierpliwie na zamówioną w maju O2Tour Kombi 1,6+lpg oczywiscie z pakietem za 2tys z kolorem rzadko zamawianym zielonym arktycznym.Odbiór mam obiecany na poczatek września i ponoć nic się ma nie opóźnić.Salon to Danelczyk w Lublinie.
edit Fabia właśnie sprzedana czekam na Toura teraz jeżdżę CCzento 8)
Komentarz
-
-
Mój tour z dokumentami (poza akcyzą :/, choć do rejestracji podobno wystarcza jakieś oświadczenie wydane przez salon) dotarł wczoraj na plac dilera.
Dzisiaj mam poznać szczegóły n/t odbioru etc. Mam nadzieję, że uda się załatwić wszystko, łącznie z rejestracją do piątku.
Przed oględzinami i odbiorem dokumentów powinienem o coś popytać sprzedawcę, poprosić o włączenie/wyłączenie czegoś, etc? (Pytam bo to moje pierwsze nowe auto i salon w którym kupuję moją Octę mam trochę daleko od domu).
Edit:
W piątek mam ją dostać w swoje łapska
Pozdrawiam!
Komentarz
-
-
tce, masz np tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=36323 , cała lista rzeczy zebrana na 3 stronie
Komentarz
-
-
Albo kupił sobie naklejkę w salonie (14 PLN,-), albo widziałeś O2, a nie Toura.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
jakbyś ktoś chciał Toura sedana 1,6 w beż kapuczino+ pakiet optimum, to właśnie takiego zwolniłem w krakowskiej emidzie.
Odbiór ma być ok. 30 lipca. Nie zamawiałem specjalnie auta, salon sam zamówił kole lutego/marca do produkcji najbardziej popularne kolory.
Kurczę, muszę zmodyfikować podpisRoomster 1.2 TSI
Golf VI 1.6 TDI
Impreza GT
Komentarz
-
-
@ hizoku Dzięki wielkie. Przydało się. Na szczęście wszystko wyglądało ok.
Przybyłem, zobaczyłem, zapłaciłem. Jutro rejestracja i późnym popołudniem jakże długo oczekiwany (niecałe cztery miesiące) odbiór autka
Teraz można rozglądać się dalej za radiem. Myślałem nad nowym swingiem (~900zł) ale dyskwalifikuje go brak USB, więc pewnie padnie na jakieś nieskodowe radio + niestandardowa ramka. Ale to już temat do innego działu.
Pozdrawiam!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsa ja dziś widziałe tura o2 z naklejką pod napisem octavia " mint " i ciekaw jestem skad ta nalepka sam nakleił w salonie czy jak bo przecież tura w takiej wersji nie ma
Komentarz
-
Komentarz