[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmm351
    Classic
    • 2010
    • 5

Octavia Tour 1.6 zamówiona 26.02 odbiór miał być w ciągu najbliższych 2 tyg, ale dziś przedstawiciel dealera poinformował mnie uprzejmie, że przez ich błąd - spowodowany niby manipulacja konfiguracją zamówienia aby przyśpieszyć ustalenie terminu produkcji - zamówiona przeze mnie octavia wyprodukowana została w "trochę" innej konfiguracji - m.in. inny kolor, brak esp, brak dzielonej kanapy, brak reg. lędźwi - ale za to jest koło zapasowe którego nie zamawiałem. Po tak długim czekaniu można się ....... Propozycja naprawy tego błędu to niby rewelacyjna cena o2fl w wersji ambient z tym samym silnikiem 1.6 + gaz(za który teraz już sobie doliczyli 4.900) za 66.000 albo czekanie nie wiadomo jak długo na prawidłowo wykonanego toura.... Także niech pocieszą się Ci którzy "tylko" muszą czekać na Toura pół roku, bo jak widać może być jeszcze ciekawiej....

Komentarz

• hizoku
      Ambiente
      • 2011
      • 186

mmm351, :shock: Przy tych umowach jakie się podpisuje zamawiając skody, chyba małe szanse na zmuszenie dilera do większej rekompensaty?:/

Mój Tour dzisiaj dotarł na plac dilera.
      Octavia2 Tour

Komentarz

• Walt
        L&K
        • 2011
        • 1065
        • Seat

Zamieszczone przez mmm351
        inny kolor, brak esp, brak dzielonej kanapy, brak reg. lędźwi
        Dobrze, że chociaż przez przypadek Fabii Ci nie wyprodukowali :lol:
        SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• wielb
          Ambiente
          • 2011
          • 188
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

hizoku
          Mój Tour dzisiaj dotarł na plac dilera.
          Pozostaje tylko pytanie czy w Twojej konfiguracji :diabelski_usmiech .
          O2 FL COMBI 1.6 TDI CR CAYC[/url]

Komentarz

• zubek
            Classic
            • 2011
            • 8

Zamieszczone przez mundito79
            Jeśli jest to radio fabryczne nie wymaga kodu. Nawet w chwili kiedy rozłączysz akumulator nie powinno się rozkodować. A o kod możesz spytać przy pierwszej regulacji gazu. Miłej jazdy
            No tak zaczynam kombinować czy nie zamienić Swinga na Bolero i dlatego kod by mi się przydał przy odsprzedaży Swinga.

[ Dodano: Sob 02 Lip, 11 09:42 ]
            Zamieszczone przez Walt
            Family Plus jest świetnie doposażony, gratulacje, i czekamy na temacik
            Poczekam na lepszą pogodę do zdjęć

Komentarz

• tce
              Classic
              • 2011
              • 33

Wczoraj rozmawiałem z moim sprzedawcą i prawdopodobnie w połowie przyszłego tygodnia moja Octa będzie u nich na placu. Na zamówieniu natomiast mam termin na koniec lipca.
              Orientujecie się koledzy ile następnie czeka się na odbiór jeśli na miejscu nie muszą już nic dodatkowego robić (tzn nie zakładają gazu, czujników parkowania, itp. o ile montują takowe na miejscu a nie w Poznaniu)?

Pozdrawiam i udanego weekendu życzę!
              Moja biała Octavka II Tour 1.4 oraz jej mini recenzja

Komentarz

• jamatusz
                Drive
                • 2007
                • 63

Jezeli jest juz auto osobiscie na placu u sprzedawcy, a nie w Poznaniu, to powinny juz tez byc u niego w komplecie papiery. Jezeli nie ma zadnych dodatkowych instalacji na miejscu, to jeden dzien wystarczy na przeglad, a wmiedzyczasie mozna rejestracji dokonac.
                Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• zubek
                  Classic
                  • 2011
                  • 8

Przy kredycie, czekają jeszcze na przelew z banku. U mnie był to jeden dzień od podpisania umowy kredytowej.

Komentarz

• jamatusz
                    Drive
                    • 2007
                    • 63

No tak. Zaplacic trzeba.
                    Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• Walt
                      L&K
                      • 2011
                      • 1065
                      • Seat

Dziwne - ja podpisałem umowę, wsiadłem do samochodu i pojechałem.Chyba że papiery mieli wcześniej przygotowane, chociaż nie chce mi się wierzyć, bo ostateczną kwotę (niewiele co prawda różniącą się od wcześniejszych ustaleń) podałem pół godziny przed wyjechaniem z salonu.
                      SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Eidos71
                        RS
                        • 2011
                        • 2050
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Niestety - przy kredycie wszystko wydłużone jest o czynności banku, oraz o okres od przelewu przez bank pieniędzy na konto salonu, do zaksięgowania tego przelewu (często to nawet 2-3 dni). No i jeszcze zdarzają się problemy z dokumentacją - auto już stoi w salonie, a brakuje części dokumentów niezbędnych do jego zarejestrowania (np. w Olsztynie nie zarejestruje się auta bez dokumentu akcyzy, a ten dochodzi do salonu kilka dni po przyjściu auta).
                        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• misiul
                          Rider
                          • 2011
                          • 521

U danielcia nie ma problemu, kredyt nic nie wydłuża Tylko wcześniej trzeba wszystko zgrać.

Komentarz

• b8tz
                            Rider
                            • 2011
                            • 368

Zamieszczone przez Eidos71
                            Olsztynie nie zarejestruje się auta bez dokumentu akcyzy
                            O ciekawe..... Ja zawsze odpinam go i zostawiam u siebie, a Wydział Komunikacji rejestruje mi auta bez niego (mowa o Skodzie, bo przy innych nowych samochodach kupujący wogóle takiego nie dostaje)

Komentarz

• MIRENTO
                              Classic
                              • 2011
                              • 18

Witam wszystkich
                              Wypadało by się przedstawić z uwagi,że to mój pierwszy post.
                              Mam na imę Tomek jestem w trakcie sprzedarzy Fabii I kombi 1,4 +lpg z 2003 i czekam cierpliwie na zamówioną w maju O2Tour Kombi 1,6+lpg oczywiscie z pakietem za 2tys z kolorem rzadko zamawianym zielonym arktycznym.Odbiór mam obiecany na poczatek września i ponoć nic się ma nie opóźnić.Salon to Danelczyk w Lublinie.

edit Fabia właśnie sprzedana czekam na Toura teraz jeżdżę CCzento 8)

Komentarz

• mundito79
                                Classic
                                • 2008
                                • 29

Jeśli ktoś chciałby Toura Sedan na wrzesień proszę pisać na priv.

Komentarz

• tce
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 33

Mój tour z dokumentami (poza akcyzą :/, choć do rejestracji podobno wystarcza jakieś oświadczenie wydane przez salon) dotarł wczoraj na plac dilera .
                                  Dzisiaj mam poznać szczegóły n/t odbioru etc. Mam nadzieję, że uda się załatwić wszystko, łącznie z rejestracją do piątku.
                                  Przed oględzinami i odbiorem dokumentów powinienem o coś popytać sprzedawcę, poprosić o włączenie/wyłączenie czegoś, etc? (Pytam bo to moje pierwsze nowe auto i salon w którym kupuję moją Octę mam trochę daleko od domu).

Edit:
                                  W piątek mam ją dostać w swoje łapska

Pozdrawiam!

Komentarz

• hizoku
                                    Ambiente
                                    • 2011
                                    • 186

tce, masz np tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=36323 , cała lista rzeczy zebrana na 3 stronie
                                    Octavia2 Tour

Komentarz

• b8tz
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 368

Odebrałem wczoraj, jeżdżę. dzisiaj wybiło 100km, a auto już brudne.... Pasuje na myjkę jechać........

Komentarz

• blackrs
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 4826
                                        • Superb II combi (3T5)
                                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a ja dziś widziałe tura o2 z naklejką pod napisem octavia " mint " i ciekaw jestem skad ta nalepka sam nakleił w salonie czy jak bo przecież tura w takiej wersji nie ma
                                        BYŁA o1 rs
                                        BYŁA o2 1.6
                                        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Eidos71
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2050
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Albo kupił sobie naklejkę w salonie (14 PLN,-), albo widziałeś O2, a nie Toura.
                                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Mihau
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7460
                                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Raczej to drugie.
                                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Marek_Gie
                                              Classic
                                              • 2011
                                              • 12

jakbyś ktoś chciał Toura sedana 1,6 w beż kapuczino + pakiet optimum, to właśnie takiego zwolniłem w krakowskiej emidzie.
                                              Odbiór ma być ok. 30 lipca. Nie zamawiałem specjalnie auta, salon sam zamówił kole lutego/marca do produkcji najbardziej popularne kolory.
                                              Kurczę, muszę zmodyfikować podpis
                                              Roomster 1.2 TSI
                                              Golf VI 1.6 TDI
                                              Impreza GT

Komentarz

• tce
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 33

@ hizoku Dzięki wielkie. Przydało się. Na szczęście wszystko wyglądało ok.

Przybyłem, zobaczyłem, zapłaciłem. Jutro rejestracja i późnym popołudniem jakże długo oczekiwany (niecałe cztery miesiące) odbiór autka

Teraz można rozglądać się dalej za radiem. Myślałem nad nowym swingiem (~900zł) ale dyskwalifikuje go brak USB, więc pewnie padnie na jakieś nieskodowe radio + niestandardowa ramka. Ale to już temat do innego działu.

Pozdrawiam!

Komentarz

• swisti
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 10

Zamieszczone przez blackrs
                                                  a ja dziś widziałe tura o2 z naklejką pod napisem octavia " mint " i ciekaw jestem skad ta nalepka sam nakleił w salonie czy jak bo przecież tura w takiej wersji nie ma
                                                  U mnie po odbiorze mojego Tour'a naklejkę "mint" znalazłem w schowku koło dźwigni zmiany biegów.

Komentarz

• b8tz
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 368

Zamieszczone przez swisti
                                                    U mnie po odbiorze mojego Tour'a naklejkę "mint" znalazłem w schowku koło dźwigni zmiany biegów.
                                                    Ja również. Czyżby nowy standard?

Komentarz

Pracuję...