[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Bo nie ma na niego miejsca. Jak masz zestaw naprawczy to nie masz podnosnika, ani klucza do kol :twisted: A tak jest pelne kolo i wymienione bajery
    Spritmonitor.de

Komentarz

• OCPtaxi
      Rider
      • 2011
      • 383

Albo auto demonstracyjne, salonowe, nieprzeznaczone na sprzedaż póki co. W końcu większość z nas chce chociaż usiąść do auta zanim je zamówi.
      Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• dziadekk
        Rider
        • 2011
        • 355
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez kapi
        pytanie:
        czy w przypadku zamówienia z "kołem zapasowym" zestaw naprawczy jest na wyposażeniu?
        uważam że powinien być, gdyż koło zapasowe jest dodatkowo zamawiane ... dodatkowo płatne.
        jak to było u Was - co już odebraliście swoje wózki ?
        To prawda za koło dopłacasz 250, a koło kosztuje więcej, jest to różnica między ceną koła a zestawu naprawczego.
        Jam też zamowił koło, ale po miesiącu wywaliłem koło na strych i dokupiłem zestaw naprawczy za 50 zł i mam pełnowymiarowy kufer. Szczęścia" do łapania kpcia w ostatnich kilkunastu latach nie miałem

Komentarz

• OCPtaxi
          Rider
          • 2011
          • 383

180zł
          Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• BULI
            Classic
            • 2011
            • 15

Rozglądaliście się może za dojazdówką ja wziąłem opcje z kołem i gaz toteż teraz widzę ile tę zapas zajmuje miejsca w bagażniku umocowanie w pionie odpada za wysokie
            BULI

Komentarz

• wielb
              Ambiente
              • 2011
              • 188
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

No i stalo się. Dziś zamówiłem O2 FL . W poniedziałek mam poznać termin produkcji :confused
              O2 FL COMBI 1.6 TDI CR CAYC[/url]

Komentarz

• pandzik
                RS
                • 2011
                • 2254
                • Seat

Rozglądaliście się może za dojazdówką ja wziąłem opcje z kołem i gaz toteż teraz widzę ile tę zapas zajmuje miejsca w bagażniku umocowanie w pionie odpada za wysokie
                Kumpel miał wycięty kawałek tylnej półki... Wygląd raczej paskudny.

[ Dodano: Sob 25 Cze, 11 20:08 ]
                Zamieszczone przez kapi
                pytanie:
                czy w przypadku zamówienia z "kołem zapasowym" zestaw naprawczy jest na wyposażeniu?
                uważam że powinien być, gdyż koło zapasowe jest dodatkowo zamawiane ... dodatkowo płatne.
                Koło jest dodatkowo płatne ale cena za nie niska. 180zł kosztuje opona, a gdzie felga? Stąd m.in brak zestawu napr.

Komentarz

• Eidos71
                  RS
                  • 2011
                  • 2050
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Gdy zamawiałem Skodę, spytałem Pana Sprzedawcę, ile kosztuje stalowa felga 16" do Octavii. Odpowiedział, że 200 PLN,-. Wtedy stwierdziłem, że skoro pełnowymiarowe koło zapasowe (czyli felga stalowa + nówka opona) kosztuje 180 PLN,-, to chciałbym zamówić Octavię z 5 sztukami kół zapasowych (jedno zostawię na zapasie, a z czterech pozostałych zostawię sobie felgi, aby mieć je jako koła zimowe (opony zimowe mam), zaś nowe opony z zapasówek "pogonię" na Alledrogo w takiej cenie, aby zwrócił mi się koszt zakupu tych dodatkowych czterech kół zapasowych. Niestety - Pan Sprzedawca stwierdził, że musiałbym zamówić i kupić pięć Octavii... Swoją drogą przyznał, że bezsensownym jest wycenianie samej gołej felgi na 200 PLN,-, skoro taka felga z oponą jako pełnowymiarowy zapas kosztuje 180 PLN,-...
                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• seba210
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 233

Zamieszczone przez Eidos71
                    Gdy zamawiałem Skodę, spytałem Pana Sprzedawcę, ile kosztuje stalowa felga 16" do Octavii. Odpowiedział, że 200 PLN,-. Wtedy stwierdziłem, że skoro pełnowymiarowe koło zapasowe (czyli felga stalowa + nówka opona) kosztuje 180 PLN,-, to chciałbym zamówić Octavię z 5 sztukami kół zapasowych (jedno zostawię na zapasie, a z czterech pozostałych zostawię sobie felgi, aby mieć je jako koła zimowe (opony zimowe mam), zaś nowe opony z zapasówek "pogonię" na Alledrogo w takiej cenie, aby zwrócił mi się koszt zakupu tych dodatkowych czterech kół zapasowych. Niestety - Pan Sprzedawca stwierdził, że musiałbym zamówić i kupić pięć Octavii... Swoją drogą przyznał, że bezsensownym jest wycenianie samej gołej felgi na 200 PLN,-, skoro taka felga z oponą jako pełnowymiarowy zapas kosztuje 180 PLN,-...
                    Tak jak ktoś napisał powyżej - 180 zł to jest różnica którą dopłacasz rezygnując z zestawu naprawczego i bierzesz koło zapasowe + lewarek + klucz.
                    Poza tym, cena większości elementów wyposażenia nie koniecznie odpowiada "rzeczywistemu" kosztowi, bo np o ile dobrze pamiętam - doświetlanie zakrętów to dopłata ~400 zł w cenniku, choć to naprawdę nie kosztuje nic poza ustawieniem odpowiedniego bajtu w sterowniku.
                    A co do "pełnowymiarowości" tego koła to jest to 16" a jak bierzesz autko na 17" to w myśl przepisów jest to koło dojazdowe, z naklejkami max "80km/h" itd :wink:
                    Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• jamatusz
                      Drive
                      • 2007
                      • 63

Czy dobrze rozumiem: do auta na 17'' dostaje kolo zapasowe 16''?
                      Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• seba210
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 233

Zamieszczone przez jamatusz
                        Czy dobrze rozumiem: do auta na 17'' dostaje kolo zapasowe 16''?
                        Dokładnie tak.
                        Mam wersję elegance w której standardowo są 16" felgii aluminiowe. Ja dopłacałem do 17" felg aluminiowych i koła zapasowego. I efekt jest taki jak powyżej. Właściwie jak dla mnie nie jest to problemem.
                        Ciekawe jak jest gdy ktoś bierze auto na standardowych 15" stalowych...
                        Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• Philu
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 172
                          • Toyota

Na standardowych 15" stalowych na zapas jest stalowa 15"
                          Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

• kapi
                            L&K
                            • 2009
                            • 1174
                            • Fabia combi

Zamieszczone przez Philu
                            Na standardowych 15" stalowych na zapas jest stalowa 15"
                            to rozumiem,
                            dzieki za odpowiedzi
                            OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• misiul
                              Rider
                              • 2011
                              • 521

Polecam dokupić sobie zestaw naprawczy ORI w Emida, Koszt 150 zł. Dostajemy rewelacyjnej jakości kompresor + płyn który daje nam komfort kolejnego zapasu. Tylko podczas pierwszej gumy jest dylemat z czego skorzystać

Za tą cenę nie kupi się tak profesjonalnego kompresora o tak kompaktowych wymiarach.

Komentarz

• lukeee
                                Drive
                                • 2011
                                • 47

A mój termin znów się przesunął z 29 na 32 tydzień. A najlepsze jest to, że dzwoniąc do Skoda Polska miły pan poinformował mnie, że limit tourów dla Polski już jest wyczerpany i na ten rok nie ma gwarancji na termin produkcji. Jesteśmy skazani na dobrą wolę producenta. Więc jest szansa, że mogę/możemy wszyscy czekać do przyszłego roku bo nikt w SAP nie ma na to wpływu. Ludzie, z którymi rozmawiałem w salonie wogóle o tym nie mieli pojęcia i zrobili wielkie oczy. Po prostu super :twisted: :evil: Jak widać bycie LIDEREM RYNKU zobowiązuje.... tylko do czego? ehhhs

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8162
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Podziwiam Was za wytrwale oczekiwanie......
                                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Borsuk2
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1203

Na dobry wóz warto poczekać. :lol:
                                    Fajna stronka

Komentarz

• nobody
                                      Ambiente
                                      • 2011
                                      • 119

Zamieszczone przez lukeee
                                      A najlepsze jest to, że dzwoniąc do Skoda Polska miły pan poinformował mnie, że limit tourów dla Polski już jest wyczerpany i na ten rok nie ma gwarancji na termin produkcji.
                                      Po prostu ręce opadają. Pytanie retoryczne: po co dealerzy w takim razie podpisują umowy i biorą zaliczki? Rozumiem, fajny samochód, chłonny rynek, ale to już jest przesada.

Komentarz

• pandzik
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2254
                                        • Seat

Zamieszczone przez misiul
                                        Polecam dokupić sobie zestaw naprawczy ORI w Emida, Koszt 150 zł. Dostajemy rewelacyjnej jakości kompresor + płyn który daje nam komfort kolejnego zapasu. Tylko podczas pierwszej gumy jest dylemat z czego skorzystać
                                        Za tą cenę nie kupi się tak profesjonalnego kompresora o tak kompaktowych wymiarach.
                                        Bohaterka Chmielewskiej woziła tzw. "szósty zapas"... Taki mały OT.

Komentarz

• simka29@o2.pl
                                          Drive
                                          • 2011
                                          • 43

Witam!

Obiecałam, że napisze jak potoczyły się losy mojego zamówienia.

21 lutego zmówiłam toura w salonie pod Warszawą, odbiór miał być 1 czerwca.
                                          Pod koniec kwietnia dostałam tel, że nie ma terminu produkcji i nic nie wiadomo kiedy auto będzie... prawdopodobnie po wakacjach... a własnie na wakacje było mi potrzebne.
                                          Z opresji uratował mnie forumowy dealer DANIELCIO. 29 kwietnia zamówiłam u niego Octavię Family Combi, odbiór miał być pod koniec czerwca. Daniel wywiązał sie z zadania w 100%. Wszystko załatwiliśmy na odległość. W sobotę odebrałam "czarną mambę". Krótko mówiąc zakup samochodu u Danielcia to czysta przyjemność- pełen profesjonalizm, naprawdę polecam, warto się pofatygować te klikaset km.
                                          Daniel jeszcze raz DZIĘKI! Dzięki Tobie wakacje dojdą do skutku

Komentarz

• Borsuk2
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1203

[email protected], więcej "wazeliny" można Tutaj :wink:
                                            Fajna stronka

Komentarz

• simka29@o2.pl
                                              Drive
                                              • 2011
                                              • 43

Chyba więcej już nie można

Komentarz

• jamatusz
                                                Drive
                                                • 2007
                                                • 63

Podobno w Lodzi jest jeszcze kilka Tourow z terminem na wrzesien. Kto zainteresowany - moze sprawdzic

Komentarz

• mundito79
                                                  Classic
                                                  • 2008
                                                  • 29

Jest kilka sztuk na wrzesień. Potwierdzam ;-)

Komentarz

• jamatusz
                                                    Drive
                                                    • 2007
                                                    • 63

To jest oferta przedluzenia gwarancji dla samochodow grupy VW realizowana przez serwis SEAT'a. Czy ktos sie z tym zetknal na tyle blisko, by mogl zachecic, badz zniechecic do tej oferty posiadacza Skody?

Komentarz

Pracuję...