mkania777, ja mam na LPG zrobione 7 tys. zastrzeżeń nie mam, jedyna różnica jaką odczuwam to $ zaoszczędzona przy tankowaniu.
Tylko jedna istotna kwestia- nie patrząc na różnice w cenie tankuję tylko na dużych, sprawdzonych stacjach. "Gaz u Henia" i temu podobne stacje omijam, 5 czy 6 zł, które zaoszczędzę na tankowaniu do pełna LPGu nieznanego pochodzenia nie są warte ewentualnych problemów.
Co do spalania: średnio wychodzi około 8,5 l/100km LPG (+ trochę benzyny na rozgrzanie motorowni), a gazu wchodzi u mnie około 40 litrów do pełna, czyli zasięgu na jednym tankowaniu mam plus/minus 470km.
nie Po prostu nie rozumiem co jest skomplikowanego w podjęciu decyzji: tak dostanie pan upust w wysokości X (nie uwierzę że nie mają żadnych kalkulatorów) / przykro mi, ale upustu nie możemy panu zaoferować.
niestety to jest niezależne od strony dealera jak szkoda wyniknie w drodze do dealera procedura jest bardziej skomplikowana(zgłoszenie szkody ze strony przewoźnika), inaczej się dzieje jak szkoda nastąpi w drodze do importera pociągiem to wtedy trwa to ok. 5 dni
DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142 [email protected]
danielcio, ja to rozumiem w 100% i absolutnie nie mam nic do dealer'a. Dziwi mnie jedynie podejście tak dużej firmy jak Skoda Auto, że nie ma wyrobionych norm postępowania. Takie przedłużanie procesu zniechęca zwłaszcza że na sam samochód dość długo każą czekać :2kc A mój problem jest taki że od 3ego października małżonka kończy macierzyński i nie mamy możliwości zostawić z nikim bąbla, moja praca obejmuje weekendy a od trzech miesięcy jestem bez samochodu :szeroki_usmiech
Witam. Naszą Octą zrobiliśmy 9907 km. i żeby nie wiem co na trasie spalanie LPG wynosi 8,4-8,6. Co najlepsze nie zauważyłem różnicy między jazdą samemu na trasie Ino-Bydg a z całą rodzinką na wakacje nad Baltyk. Zawsze oscyluje w granicach 8,5 l/100 km. Miasto nigdy nie przekroczyła 10, aczkolwiek nigdy całej butli po samym mieście nie wyjeździłem. Dokładne dane średniego spalania umieszcze niedługo ponieważ ojciec mój szanowny zapisuje wszystkie tankowania bardzo skrupulatnie Po podliczeniu wyjdzie ładna średnia z 10 tyś km.
Co do przygód z LPG. Raz po powrocie z Darłówka juz w Inowrocławiu zatankowałem na ORLENIE(przy wylocie na Bydgoszcz) do pełna, po zapaleniu silnika nie zgasła kontrolka jakości spalin (trochę mnie to spięło) Po dojechaniu do domu (czyli całe 5 km) nadal się palila, i już miałem jechać na serwis gdy kontrolka na następny dzien po dosłownie 500 metrach zgasła i nigdy już jej w trakcie pracy silnika nie widziałem Na serwis w końcu nie dotarłem. A, co ważne, w trakcie tych 5-ciu km nie zauważylem jakiejkolwiek zmiany mocy silnika czy innego stylu pracy. Być może to był jakiś błąd komputera... Nie wiem, nie znam się. Poza tym zupełnie nic się nie dzieje, tankowałem na różnych stacjach. Od przygody z ORLENEM staram się tylko na BP, no ale czasem zdarzy się jakaś inna firmowa albo nawet nie firmowa.
Jednym słowem. Polecam LPG do tego autka. Choć ostatnio zdrożało o 20 groszy to i tak dojazd do Bydgoszczy kosztuje mnie mniej niz 20 PLN. Czego chcieć wiecej...
a ja sie pochwale ze wlasnie dostalem info od naszego najlepszego forumowego sprzedawcy - kolegi danielcio - ze za tydzien moge odbierac maszyne :-))))))))))))
zastanawiam sie tylko czy warto dokladac te dolna oslone silnika.... czy ona w ogole jest w benzynowkach O2 FL czy tez Tour ma tutaj cos uborzej??? Bo jak w O2 FL i Tour jest tak samo, to chyba sobie do dokladanie bym podarowal, a jak w FL jest oslona dluga dolna to bym pewnie dolozyl.... - ktos mnie oswieci????
ale taka oslone na calej powierzchni od spodu czy do polowy (bo taka skrocona wlasnie jest chyba w Tourze...) ?
Na całej powierzchni. Przy wymianie oleju zdziwiła mnie właśnie jej wielkość. Silnik od wody i błota chroniła świetnie. Po zimie pod maską był kurz i paprochy a nie zapaćkana komora silnika.
To gratulacje .
Ja jeszcze czekam. W tym tygodniu powinna być w Poznaniu, a później transport do Wieliczki. To oczekiwanie na finiszu wcale nie jest łatwiejsze :? . Tylko zewsząd pytanie: odebrałeś ? G..... odebrałem. Czekam :roll: . I tak w kółko.
Mój Szkodnik już wyprodukowany teraz został już tylko transport do kraju. Dealer mówi, że to 14 dni, ma ktoś z was jakieś informację ile taki transport faktycznie może trwać ?
u mnie tez się ruszyło diler poinformował mnie ze moja o2 już ma potwierdzona produkcje na 41 tydz. co znaczy ze już niedługo na ulicach pojawi sie czerwona o2 tour
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
ja zamówiłem 16wrzesnia ,ale jest to przejęte zamówienie tzn. ktoś zamówił ten samochód w kwietniu, ale po jakimś czasie zrezygnował bo już nie chciał czekać, no i wtedy ja zmieniłem tylko kolor i jest taki chciałem ,ale nieczakam 6 mies tylko 1,5 miesiaca
Wiesz, ja sie tym boje jezdzic, bo to hamulcow nie ma :lol: Tzn ma, ale to sa spowalniacze, po tym co mialo BKD, a po tym co mialem w OI to jest dramat jak tam kiedys :roll:
Komentarz