marlej108, ja mam Continental Ecocontact 3, mój tata brał Toura pół roku wcześniej i też dostał na Conti., ale z tego co wiem, Toury wyjeżdzają też na Bridgestone Turanza oraz Goodyear Excellence. Wszystkie dobre
fura do odbioru na dniach, blaszki czekają :hura danielcio nawet SAP/ASO stawia do pionu - decyzja i naprawa w ciągu 2 tygodni koniec marudzenia żony i będę mieć nową zabaweczkę :szeroki_usmiech
[ Dodano: Czw 29 Wrz, 11 20:16 ] Maicroft, Z tego, co napisał irekk to samochód ma zarejestrowany, ale jeszcze go nie odebrał. W takim przypadku samochód jest nieubezpieczony, a to się wiąże z karą od UFG w wysokości 1980zł
Kary dla posiadaczy pojazdów mechanicznych są zależne także od okresu pozostawania bez ubezpieczenia:
do 3 dni: 20% opłaty określonej powyżej
do 14 dni: 50% opłaty określonej powyżej
powyżej 14dni: 100% opłaty określonej powyżej
Zamieszczone przez gambit
Ciekawe co znaczy zawczasu.
Na pewno najpóźniej do momentu sporządzenia dokumentacji typu książka pojazdu.
Walt, Ale przeciez polise diler wypisuje jak zna numery auta i tyle. Jaki to problem. Ja tylko podalem numery auta, dokumenty zostaly przygotowane i trzeba bylo je jedynie podpisac i zaplacic :twisted:
Tak, polisa została machnięta "od ręki" - tyle co musiałem posłać maila więc może z 20min po ich odebraniu Swoją drogą nie dostałem takiej informacji w UM. Jutro podpytam.
Tym samym, dziękuję za informację.
[ Dodano: Sob 01 Paź, 11 02:07 ]
Dziś, po niespełna 3 miesiącach zasiadłem za sterami swojej gabloty :P
Zaczyna mnie wkurzać ten dealer z Wieliczki :evil: . 2 tygodnie temu w poniedziałek mówił, że skoda wyprodukowana a do dzisiaj ani słowa, że skoda w Poznaniu albo u niego.
Ile można czekać na transport do Polski :?: Co to przez Rumunię jedzie ? I jak tu nie bluźnić w tych czasach :?
Zaczyna mnie wkurzać ten dealer z Wieliczki :evil: . 2 tygodnie temu w poniedziałek mówił, że skoda wyprodukowana a do dzisiaj ani słowa, że skoda w Poznaniu albo u niego.
Ile można czekać na transport do Polski :?: Co to przez Rumunię jedzie ? I jak tu nie bluźnić w tych czasach :?
Moje auto wyprodukowane w tym samym czasie.. W piątek dealer mówił, że dokumenty przygotowane do rejestracji, a samochód do oglądnięcia w poniedziałek :wink:
Zadzwoń z ryjem. Ja też jak bym nie przypilnował to by się nie odezwali. Jak zadzwoniłem to auto już było na montażu alarmu itp. Odebrałem niecałe 2 tyg od produkcji.
It's nice to be important but it's more important to be nice.
Przestańcie pisać że odbieracie bo się poryczę. ILE JESZCZE MAM CZEKAĆ????
Bartolo, podziwiam Twoja cierpliwosc. Ja mam w ofercie oraz zamowieniu napisane, ze auto do odbioru w uzgodnionym terminie, ale nie pozniej niz w 14 tygodni od złożenia zamowienia. Jezeli diler nie wywiaze sie z umowy, pojde kupic Golfa albo cos jeszcze innego. Bez sentymentow...
Zadzwoń z ryjem. Ja też jak bym nie przypilnował to by się nie odezwali. Jak zadzwoniłem to auto już było na montażu alarmu itp. Odebrałem niecałe 2 tyg od produkcji.
Tak trzeba będzie pewnie zrobić :evil: . Myślę, że to trochę gra na przewagi kto pierwszy zadzwoni. Komu bardziej zależy. Czy mnie odebrać czy jemu sprzedać samochód w bogatej konfiguracji.
Ponieważ obiecał mi coś w gratisie, a teraz kombinuje żeby tego nie dać próbuje mnie przetrzymać. I weź tu bracie się umawiaj z dealerem (bez urazy do forumowych).
Pojechać do niego z kumplem i zapytać : czy jest tu jakiś cwaniak :?: :lol:
Panowie, dzwońcie. Nie każdy ma czas i/lub ochotę siedzieć przed kompem i odpisywać na każdego mail'a. A tych maili mogą mieć naprawdę wiele. W dodatku mail może pójść w spam bo nasze serwisy z mailami są przykre. Każdego klienta trzeba obsłużyć i z telefonu raczej się nie wyłgają Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej usłyszeć cokolwiek niż nie usłyszeć nic
Przestańcie pisać że odbieracie bo się poryczę. ILE JESZCZE MAM CZEKAĆ????
Bartolo, podziwiam Twoja cierpliwosc. Ja mam w ofercie oraz zamowieniu napisane, ze auto do odbioru w uzgodnionym terminie, ale nie pozniej niz w 14 tygodni od złożenia zamowienia. Jezeli diler nie wywiaze sie z umowy, pojde kupic Golfa albo cos jeszcze innego. Bez sentymentow...
Tu nie tylko bartolo jest cierpliwy, ja zamawiałem 30 marca. Co prawda na dniach mam odbierać ale to i tak już 6 miesięcy zleciało :roll:
Tez dlugi czekalem. Zamowilem w polowie lutego, a dfostalem tez w miesiacu na "l" - w pocz. lipca. Tez mnie nosilo, wsvciekalem sie itd,. ale wytrzymalem, i ... nie zaluje.
Ale irrrytacja jest zrozumiala.
aaaa. dostalem w rekompensacie 4 lata gwarancji.
Komentarz