Czy ktoś zna może obecne terminy oczekiwania na Toura 1.6i z LPG?
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Witam Forumowiczów,
Jestem nowy, odebrałem pod koniec września Toura LPG Combi (zamawianego na początku czerwca), z samochodu jestem bardzo zadowolony.
Mam pytanie jak jest z regulacją LPG po 1000 km. Samochód odbierałem 200 km od miejsca zamieszkania, diler stwierdził, że u niego ta regulacja jest darmowa, ale jak będę regulował w innym ASO to zapłacę 100 zł +wat. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją.
Pozdrawam
Komentarz
-
-
W końcu i Ja się doczekałem.
Tak po krótce, Zamiana Toura na Family +;
Tour zamówiony 20.03 planowany nie potwierdzony, 24 tydz. produkcji, planowany odbiór do 30.06, w dniu zamówienia.
Na trzy tygodnie przed tygodniem produkcji to jest koniec maja, gdzie produkcja miała być potwierdzona, Tour nie dość, że nie miał planowanego tygodnia produkcji to tydzień produkcji był nieznany.
No myślałem że mnie szlak trafi, bo na wakacje chciałem już pojechać nowym wozem.
Szukałem czegoś używanego, ale jak to na rynku wtórnym, aut co nie miara ale dwu trzy letniego auta uczciwie kupić w Polsce nie można, więc znowu powrót do salonu Skody
I tu dostałem propozycje Odbioru z placu FLki Family plus,
No i tak się bardziej zastanowiłem że może to i lepiej, bo Toura też doposażyłem konkretnie, ale nie mieli Flki w czarnym kolorze.
To od razu udeżyłem do Danielcia, jaka by u niego była cena i czy ma czarną, ale też czarnej nie miał.
A cenę dali mi taką że sam Danielcio mówił żebym się nie zastanawiał tylko brał u nich
Gdybym się nie uparł na czarną (a inny przyzwoity kolor to tylko Rosso , którego też nie było na placu) to od lipca bym już jeździł nową srebrną,amtracyt lub capuczino Fl Family +,
Zmiana zamówienia 17.07 planowany termin produkcji 36tyd. planowany odbiór do 30.09
I odebrałem w sobote 01.10.11 moją czarną Family + i jeszcze troche moich wymysłów (Nie Żałuję!!!)
No rewelacja,
Żaluje że nie domówiłem pakietu dynamic.
Oczekującym i Tym którzy odebrali, Życzę bezawaryjnego użytkowania!!!
Komentarz
-
-
Zawsze można ponegocjować
Zamieszczone przez kapiZamieszczone przez waldww innym ASO to zapłacę 100 zł +wat. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CubeZamieszczone przez bartolo74Ale Wam zazdroszczę.
Komentarz
-
-
Adrbar,
To gratuluję i szerokości życzę.
Mój jeszcze w transporcie. Nie załapał się na lawetę razem z Twoim :cry: .
Szkoda, że mój dealer nie ma takiej siły przebicia jak Twój. Kuriozalne jest to, że czekasz pół roku na produkcję a potem czekasz na transport bo zanim wyruszy laweta muszą ją zapełnić na maxa :evil: .
Zobaczymy co z obiecanym dodatkowym upustem.O2 FL 1,8 TSI DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkHmm.., ale nasze Skodzinki jadą do Poznania pociągiemChyba że mówisz o Poznaniu, wówczas obwiniałbym Urząd Celny bo się pewnie o coś doczepił :roll:
Po produkcji samochód jest dostarczany przez importera na plac w Poznaniu gdzie oczekuje do momentu wytworzenia wszystkich dokumentów (dla mnie dziwne, że zajmuje to aż do 21 dni bo nie oszukujmy się co to są za dokumenty) i dopiero jak już do danego auta istnieje komplet tych papierów jest on wysyłany do dealera - bardzo możliwe, że czekają aż się laweta zapełni do danego miasta. Chociaż jak dla mnie dziwne, auto zamawiałem w Warszawie więc czemu nie są w stanie dostarczyć auta w 14 dni ? Bo nie uwierzę żeby czekali aż się laweta zapełni bo to chyba nie powinno stanowić problemu...
Z mojej oceny natomiast mogę powiedzieć, że wiele zależy do sprzedawcy jak mu zależy to auto dojedzie szybko jak nie to może to trwać i 21 dni (ocena po wczorajszym telefonie do dealera - gdzie na pytanie o konkretny termin dostawy auta do ASO powiedział "Wie Pan może będzie to 12.10 a może 13.10 ale na 100% dostarczony zostanie do 14.10 nie wykluczając opcji, że pojawi się na placu 10.10 lub 11.10" termin produkcji 38 tydzień, importer w maks 21 dni dostarcza auto po produkcji do dealera i tak w moim przypadku wychodzi heh nie ma to jak konkretna odpowiedź).
Komentarz
-
-
Koledzy z jakim przebiegiem była wasza Octavia jak odbieraliście nówkę w salonie?
A z jakim przebiegiem mieli Ci co odbierali auto z fabrycznym LPG (chodzi mi o wykonaną jazdę testową)?Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Legion, no to bardzo ciekawe to co piszesz.. Ja bym się już chyba zgrzał, gdyby jeszcze takie jaja robili. Ja na dealera nie mogę narzekać, bo czas oczekiwania to już nie jego wina, a z ceny i dodatków jestem bardzo zadowolony :wink: W piątek były dokumenty do rejestracji, w poniedziałek auto w salonie, a na drugi dzień odbiór.
Na liczniku 7km
Komentarz
-
-
Adrbar,
No jestem wkurzony bo kto by nie był. Ale to tak chyba jest jak nie mieszkasz koło dealera to zawsze stoisz ostatni w kolejce. Gdyby nie wynegocjowana cena i obiecany rabat za niedotrzymanie terminu to już bym był klientem Danielcia. Ale znowu bym musiał czekać nie wiadomo ile :roll: . A na to już by mi siły zabrakło. Przy dobrych wiatrach odbiorę pod koniec przyszłego tygodnia. Bo jeszcze muszę czekać aż przyślą mi dokumenty do rejestracji.O2 FL 1,8 TSI DSG
Komentarz
-
Komentarz