[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

Czy ktoś zna może obecne terminy oczekiwania na Toura 1.6i z LPG?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• marek kg
      Drive
      • 2011
      • 64

ostatnio jak sie dowiadywałem tj, polowa września ,mówili o lutym lub marcu, ale można znaleźć szybciej trzeba dzwonić lub szukać na alledrogo
      octavia 2 tour 1,6+lpg

Komentarz

• waldw
        Classic
        • 2011
        • 2

Witam Forumowiczów,

Jestem nowy, odebrałem pod koniec września Toura LPG Combi (zamawianego na początku czerwca), z samochodu jestem bardzo zadowolony.
        Mam pytanie jak jest z regulacją LPG po 1000 km. Samochód odbierałem 200 km od miejsca zamieszkania, diler stwierdził, że u niego ta regulacja jest darmowa, ale jak będę regulował w innym ASO to zapłacę 100 zł +wat. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją.
        Pozdrawam

Komentarz

• leonn
          RS
          • 2011
          • 2729
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

W końcu i Ja się doczekałem.

Tak po krótce, Zamiana Toura na Family +;

Tour zamówiony 20.03 planowany nie potwierdzony, 24 tydz. produkcji, planowany odbiór do 30.06, w dniu zamówienia.

Na trzy tygodnie przed tygodniem produkcji to jest koniec maja, gdzie produkcja miała być potwierdzona, Tour nie dość, że nie miał planowanego tygodnia produkcji to tydzień produkcji był nieznany.

No myślałem że mnie szlak trafi, bo na wakacje chciałem już pojechać nowym wozem.

Szukałem czegoś używanego, ale jak to na rynku wtórnym, aut co nie miara ale dwu trzy letniego auta uczciwie kupić w Polsce nie można, więc znowu powrót do salonu Skody

I tu dostałem propozycje Odbioru z placu FLki Family plus,

No i tak się bardziej zastanowiłem że może to i lepiej, bo Toura też doposażyłem konkretnie, ale nie mieli Flki w czarnym kolorze.

To od razu udeżyłem do Danielcia, jaka by u niego była cena i czy ma czarną, ale też czarnej nie miał.

A cenę dali mi taką że sam Danielcio mówił żebym się nie zastanawiał tylko brał u nich

Gdybym się nie uparł na czarną (a inny przyzwoity kolor to tylko Rosso , którego też nie było na placu) to od lipca bym już jeździł nową srebrną,amtracyt lub capuczino Fl Family +,

Zmiana zamówienia 17.07 planowany termin produkcji 36tyd. planowany odbiór do 30.09

I odebrałem w sobote 01.10.11 moją czarną Family + i jeszcze troche moich wymysłów (Nie Żałuję!!!)

No rewelacja,

Żaluje że nie domówiłem pakietu dynamic.

Oczekującym i Tym którzy odebrali, Życzę bezawaryjnego użytkowania!!!

Komentarz

• jamatusz
            Drive
            • 2007
            • 63

Dzieki i wzajemnie.
            Czekalem 5 i pol miesiaca.
            Ale juz od 3 mies. uzywam. Miodzio!
            Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• bartolo74
              Drive
              • 2011
              • 41

lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2 lacze2
              Ale Wam zazdroszczę.
              Była O2 Elegance 1.9TDI BXE
              zamówiona Citigo Elegance 60KM

Komentarz

• kapi
                L&K
                • 2009
                • 1174
                • Fabia combi

Zamieszczone przez waldw
                w innym ASO to zapłacę 100 zł +wat. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją.
                to jest wpisane w książce z gazu... i tak jest.
                OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• Borsuk2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1203

Zamieszczone przez bartolo74
                  Ale Wam zazdroszczę.
                  Spoko. Jeszcze trochę cierpliwości i Ty będziesz też się cieszył. :wink:
                  Fajna stronka

Komentarz

• Cube
                    Drive
                    • 2007
                    • 61

Ale Wam zazdroszczę.
                    Bartolo, co na to wszystko Twoj diler?! Sytuacja wydaje mi sie kuriozalna... czemu nie poszedłeś w cholerę?

Komentarz

• gambit
                      Drive
                      • 2011
                      • 54
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zawsze można ponegocjować

Zamieszczone przez kapi
                      Zamieszczone przez waldw
                      w innym ASO to zapłacę 100 zł +wat. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją.
                      to jest wpisane w książce z gazu... i tak jest.
                      Ja powiedziałem, że chyba będę serwisował auto na stałe w tym ASO do którego pojechałem, to bez problemu miły Pan zaproponował 100 zł brutto

Komentarz

• Adrbar
                        Classic
                        • 2011
                        • 27

W końcu jest! Nowy członek rodziny :wink: skoczyło lekko ciśnienie

Komentarz

• marlej108
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 4976
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Drodzy Koledzy, w dniu 3 pazdziernika odebralem w Krakowie od Kolegi Danielcio nowego Toura 1.4 :-))))))))))))) Chcialem w tym miejscu zarowno podziekowac Danielowi za profesjonalna jak zawsze sprzedaz oraz polecic Go kazdemu kto szuka auta - naprawde warto!!! :-)
                          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• bartolo74
                            Drive
                            • 2011
                            • 41

Zamieszczone przez Cube
                            Ale Wam zazdroszczę.
                            Bartolo, co na to wszystko Twoj diler?! Sytuacja wydaje mi sie kuriozalna... czemu nie poszedłeś w cholerę?
                            Dzięki forum wiem że to nie wyjątek tylko reguła a obecna Octavia II którą jeszcze jeżdżę sprawia że nie zamierzam zmieniać marki bo to doskonały model.
                            Była O2 Elegance 1.9TDI BXE
                            zamówiona Citigo Elegance 60KM

Komentarz

• Legion
                              Drive
                              • 2011
                              • 56

Adrbar,
                              To gratuluję i szerokości życzę.
                              Mój jeszcze w transporcie. Nie załapał się na lawetę razem z Twoim :cry: .
                              Szkoda, że mój dealer nie ma takiej siły przebicia jak Twój. Kuriozalne jest to, że czekasz pół roku na produkcję a potem czekasz na transport bo zanim wyruszy laweta muszą ją zapełnić na maxa :evil: .
                              Zobaczymy co z obiecanym dodatkowym upustem.
                              O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• irekk
                                L&K
                                • 2011
                                • 1093
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Hmm.., ale nasze Skodzinki jadą do Poznania pociągiem Chyba że mówisz o Poznaniu, wówczas obwiniałbym Urząd Celny bo się pewnie o coś doczepił :roll:

Komentarz

• Walt
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1065
                                  • Seat

Zamieszczone przez irekk
                                  Hmm.., ale nasze Skodzinki jadą do Poznania pociągiem
                                  Pewien jesteś? Z tego co wiem, SAP zrezygnował z transportu kolejowego z uwagi na mnogość uszkodzeń samochodów w trakcie transportu.
                                  SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• unsecik
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 18

Zamieszczone przez irekk
                                    Hmm.., ale nasze Skodzinki jadą do Poznania pociągiem Chyba że mówisz o Poznaniu, wówczas obwiniałbym Urząd Celny bo się pewnie o coś doczepił :roll:
                                    Wątpię, żeby był to Urząd Celny. Wtedy cała partia raczej by utknęła. Z tego co mi mój dealer powiedział lub ściemnił cały problem z dostawami samochodów z SAP do ASO jest związany z produkcją dokumentów. Ponoć cała ścieżka wygląda następująco:

Po produkcji samochód jest dostarczany przez importera na plac w Poznaniu gdzie oczekuje do momentu wytworzenia wszystkich dokumentów (dla mnie dziwne, że zajmuje to aż do 21 dni bo nie oszukujmy się co to są za dokumenty) i dopiero jak już do danego auta istnieje komplet tych papierów jest on wysyłany do dealera - bardzo możliwe, że czekają aż się laweta zapełni do danego miasta. Chociaż jak dla mnie dziwne, auto zamawiałem w Warszawie więc czemu nie są w stanie dostarczyć auta w 14 dni ? Bo nie uwierzę żeby czekali aż się laweta zapełni bo to chyba nie powinno stanowić problemu...

Z mojej oceny natomiast mogę powiedzieć, że wiele zależy do sprzedawcy jak mu zależy to auto dojedzie szybko jak nie to może to trwać i 21 dni (ocena po wczorajszym telefonie do dealera - gdzie na pytanie o konkretny termin dostawy auta do ASO powiedział "Wie Pan może będzie to 12.10 a może 13.10 ale na 100% dostarczony zostanie do 14.10 nie wykluczając opcji, że pojawi się na placu 10.10 lub 11.10" termin produkcji 38 tydzień, importer w maks 21 dni dostarcza auto po produkcji do dealera i tak w moim przypadku wychodzi heh nie ma to jak konkretna odpowiedź).

Komentarz

• makeiteasy
                                      Classic
                                      • 2011
                                      • 3

Tour do wzięcia

Przedwczoraj zwolniłem Toura u Śliwki w Zabrzu. Liftback, antracyt. Ja co prawda domawiałem parę rzeczy (m.in. listwy boczne, lpg), ale właściwie to nie wiem czy już są zamontowane.
                                      Z tego co pamiętam nie ma niestety kanapy dzielonej i podłokietnika.

Komentarz

• pandzik
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2254
                                        • Seat

makeiteasy, Salon będzie parę tyś. do przodu...

Komentarz

• Legion
                                          Drive
                                          • 2011
                                          • 56

irekk,
                                          Oczywiście, że o Poznaniu. 38 tydzień produkcji. Niektórzy już jeżdżą a ja na razie mam tylko zimówki już zakupione :evil: .
                                          O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

• makeiteasy
                                            Classic
                                            • 2011
                                            • 3

Zamieszczone przez pandzik
                                            makeiteasy, Salon będzie parę tyś. do przodu...
                                            no pewnie tak. ale za to może szybko znajdzie nowego nabywcę

Komentarz

• Rosomak
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1365
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Koledzy z jakim przebiegiem była wasza Octavia jak odbieraliście nówkę w salonie?
                                              A z jakim przebiegiem mieli Ci co odbierali auto z fabrycznym LPG (chodzi mi o wykonaną jazdę testową)?
                                              Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                                              http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                                              Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• Adrbar
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 27

Legion, no to bardzo ciekawe to co piszesz.. Ja bym się już chyba zgrzał, gdyby jeszcze takie jaja robili. Ja na dealera nie mogę narzekać, bo czas oczekiwania to już nie jego wina, a z ceny i dodatków jestem bardzo zadowolony :wink: W piątek były dokumenty do rejestracji, w poniedziałek auto w salonie, a na drugi dzień odbiór.
                                                Na liczniku 7km

Komentarz

• macluke
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 875

Zamieszczone przez mkania777
                                                  Koledzy z jakim przebiegiem była wasza Octavia jak odbieraliście nówkę w salonie?
                                                  moja miała 8 km

Komentarz

• Legion
                                                    Drive
                                                    • 2011
                                                    • 56

Adrbar,
                                                    No jestem wkurzony bo kto by nie był. Ale to tak chyba jest jak nie mieszkasz koło dealera to zawsze stoisz ostatni w kolejce. Gdyby nie wynegocjowana cena i obiecany rabat za niedotrzymanie terminu to już bym był klientem Danielcia. Ale znowu bym musiał czekać nie wiadomo ile :roll: . A na to już by mi siły zabrakło. Przy dobrych wiatrach odbiorę pod koniec przyszłego tygodnia. Bo jeszcze muszę czekać aż przyślą mi dokumenty do rejestracji.
                                                    O2 FL 1,8 TSI DSG

Komentarz

Pracuję...