Niepokoi mnie to co tu piszecie . Zamówiłem w Olsztynie o2 fl 1.6 classic lpg , 28 marca .
Sprzedawca poinformował mnie o czasie oczekiwania max 8 tygodni , skoda ma służyć do pracy, jako urodzony optymista liczę że nie będzie powodu do niepotrzebnych nerwów :roll:
Mi przy zamówieniu przekazano, że będę czekał 4 miechy, a jak dzwoniłem we wtorek to już tylko 2. Niby na koniec kwietnia ma być. A jak to będzie, to zobaczymy ... :roll:
Na zamówieniu mam termin polowe lipca , ale sprzedawca zarzekał się za będzie dużo szybciej . Czas pokaże , mam nadzieje że skodzina zdąrzy na mój urlop :wink:
Mówić i pisać można dużo , a jak będzie ...zobaczymy.
Najlepiej niech wypowiedzą się ci co już odebrali swoje autko.
I na tej podstawie można utworzyć "ranking prawdomówności" sprzedawców.
[ Dodano: Sob 02 Kwi, 11 16:15 ]
Zamieszczone przez xdriver
Na zamówieniu mam termin polowe lipca , ale sprzedawca zarzekał się za będzie dużo szybciej . Czas pokaże , mam nadzieje że skodzina zdąrzy na mój urlop :wink:
Może to byłby dobry pomysł utworzyć taki "ranking prawdomówności" sprzedawców.
Na pewno byłoby to pomocne dla przyszłych tzw.kupujących.
Co o tym myślicie?
Może to byłby dobry pomysł utworzyć taki "ranking prawdomówności" sprzedawców.
Na pewno byłoby to pomocne dla przyszłych tzw.kupujących.
Co o tym myślicie?
Pomysł dobry ale pewnie nie wszystko zależy od sprzedawców-czesi też mogą "nawalać" z produkcją....
Mój "Młody" zamówił sobie Octavię pod koniec lutego i podobno odbiór na 15 kwiecień-jak tak będzie to chyba szybko...
Pozdrawiam
Maciek
Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce www.anatoliandog.pl
W takim razie zapraszamy tutaj każdą ilość "czekających"
[ Dodano: Sob 02 Kwi, 11 16:38 ]
Oczywiście nie wszystko zależy od sprzedawców.
Ale jak to w życiu bywa ,lepsza jest najgorsza prawda niż najlepsze kłamstwo.
Stąd ten "ranking"
[ Dodano: Sob 02 Kwi, 11 16:44 ]
Dla ułatwienia przyszłym zamawiającym
- zamówienie koniec marca odbiór sierpień Salon Wieliczka
Ja zamówłem pod koniec lutego w EMIDZIE Ruda Śląska do dziś nie mam jeszcze potwierdznia produkcji, choć naciskam dilera co kilka dni i nic. Jak tak dalej będzie to też poszukam coś innego.
Panowie jeszcze trochę poczekacie
Ja zamówiłem swoją skodzinkę 30 grudnia ,diler twierdzi że się robi ,obiecywał
jakieś gratisy bym cierpliwie czekał.
Octavia Tour 1,4 termin odbioru 31 marca (termin na umowie)
Uzgodnij sobie jakie graty i weź to na papierze....
Zamieszczone przez pandzik
Focus jak najbardziej OK, a i wyposażenie ma lepsze
A jak cenowo? Ja mam uraz do tej marki (kilkadziesiąt transitów we flocie)
Mało tego w ub. roku wziąłem nowe mondeo - po 400 km wymiana silnika gwarancyjna, gdy auto ma jechać za granicę to się zastanawiam czy nie wróci na lawecie....
Pierwotnie odbiór w kwietniu.
Kolejna informacja: początek czerwca.
Ostatnia: pierwszy tydzień maja.
Jeśli termin sie wydłuży będę zmuszony kupić inny samochód.
Widzisz zamawialiśmy w tym samym czasie i ja od razu dostałem u "Zimnego" w Łodzi termin 30/6/2011. Wynika z tego, że niektórzy dilerzy albo nie wiedzą, albo celowo wprowadzają w błąd skracając nierealny termin, aby zamówić u nich.
PS. Jeśli diler nie zamówił na zapas, to w mojej opinii nie możliwe jest abyśmy zamawiając auto w jednym czasie (o ile nie mam oczekiwania na jakąś część wyposażenia dodatkowego) nie dostali samochodów w mniej więcej jednym czasie
Pierwotnie odbiór w kwietniu.
Kolejna informacja: początek czerwca.
Ostatnia: pierwszy tydzień maja.
Jeśli termin sie wydłuży będę zmuszony kupić inny samochód.
Widzisz zamawialiśmy w tym samym czasie i ja od razu dostałem u "Zimnego" w Łodzi termin 30/6/2011. Wynika z tego, że niektórzy dilerzy albo nie wiedzą, albo celowo wprowadzają w błąd skracając nierealny termin, aby zamówić u nich.
PS. Jeśli diler nie zamówił na zapas, to w mojej opinii nie możliwe jest abyśmy zamawiając auto w jednym czasie (o ile nie mam oczekiwania na jakąś część wyposażenia dodatkowego) nie dostali samochodów w mniej więcej jednym czasie
Moje wrażenie jest bardzo podobne.
Niestety nie mamy na to wpływu.
Możemy tylko ,właśnie tutaj ,ich (dealerów) "przedstawiać".
Octavia Tour 2 HB zamówiona 16 luty
pierwotny termin odbioru: max 20 czerwiec
po dwóch tygodniach od zamówienia termin odbioru: połowa lipca
info z dzisiaj: 35 tydzień produkcja (koniec sierpnia), a odbiór 37 tydzień
Komentarz