Octavia Tour 2 HB zamówiona 16 luty
pierwotny termin odbioru: max 20 czerwiec
po dwóch tygodniach od zamówienia termin odbioru: połowa lipca
info z dzisiaj: 35 tydzień produkcja (koniec sierpnia), a odbiór 37 tydzień
zamówiony w Emida Kraków
fuc... :evil:
Nie wierzę, że to wina fabryki, może diler czegoś nie dopilnował...
zamówiony w Emida Kraków
fuc... :evil:
Nie wierzę, że to wina fabryki, może diler czegoś nie dopilnował...
Tez tak sądzę i po to właśnie jest ten temat.
Czekamy na więcej opinii e tym temacie.
Widzę, że jest nas więcej Dziś babeczka z salonu przepraszała mnie jak może ale podobno cała Polska ma problem z Octavią Tour 2. Podobno początkiem maja SAP ma coś negocjować z producentem. Dajcie znać jak wygląda to z waszej perspektywy. Co mówią wasi dilerzy? Coś trzeba z tym zrobić. "Kupiłem" Toura, a czekam jak na ręcznie robionego Maybacha. Szkoda, że budżet nie ten bo Maybach pewnie byłby wcześniej
Tu jest link, gdzie ktoś pisze o wyczerpanym limicie .... Ale fakt, ze Skoda nie przewidziała takiego sukcesu Toura, do tego ceny benzyny/oleju na tle gratisowej instalacji gazowej.
A ja dzisiaj dostałem telefon od dealera, że mój tour zamówiony 23.02 w końcu pojawił się w planach produkcji na 19 tydzień, czyli do odbioru ok. 21 tygodnia. Mam nadzieję, że tak właśnie będzie...
Tu jest link, gdzie ktoś pisze o wyczerpanym limicie .... Ale fakt, ze Skoda nie przewidziała takiego sukcesu Toura, do tego ceny benzyny/oleju na tle gratisowej instalacji gazowej.
Error
Zmien w przeglądarce link, zamiast superb wpisz skoda
Niestety dostałem info od sprzedawcy (wyproszone), że termin odbioru z początku maja przesuwa się na początek czerwca (zam. 08.03) - nie uzyskałem terminu produkcji, ponoć są płynne
Nikt tutaj się nie nakręca !!!
Ten wątek służy do wymiany informacji na temat zamówień i ich dalszego ciągu.
Robimy to przede wszystkim z myślą o przyszłych "kupujących".
[ Dodano: Wto 05 Kwi, 11 16:49 ]
Zamieszczone przez seba210
Ja zamówiłem dzisiaj 5 kwiecień Octavia 2 combi TSI 1.8 4x4
Termin na umowie (bardzo wstępny) 15 lipiec.
Ostatecznie wybór padł na Emidę w Krakowie.
seba210 może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Twoja informacja jak najbardziej była rzeczowa i co najważniejsze myślę, że podaje realne terminy. Pojawiło się ostatnio kilka postów o możliwym odbiorze zamówionego samochodu w końcu sierpnia lub września. Te terminy uważam za mocno przesadzone i obym miał rację. Ja też czekam na odbiór i pewnie jak wszyscy tu oczekujący chciałbym to mieć już za sobą. Pozdrawiam. :diabelski_usmiech
Trochę podpytałem sprzedawcę w tym temacie i wygląda na to że problem rzeczywiście istnieje ale dla Octavi Tour (rzeczywiście bywają terminy w sierpniu i wrześniu).
Jeśli chodzi o terminy dla zwykłej Octy to póki co niby nie ma problemów.
Każdy z nas marzy, by wreszcie było coś wiadomo. Moja O II Tour zamówiona pod koniec marca, termin ma na 21 lipca. Dealer powiedział, że do 17 tygodnia to nic nie będzie wiadomo, a potem "się zobaczy" - bo podobno od połowy roku wchodzi do sprzedaży (a od końca maja do produkcji) rok modelowy 2012, zatem ci z nas, którzy mają te późne terminy, teoretycznie odbierają już lekko zmienione auto. Oczywiście, jeśli jakiekolwiek zmiany nastąpią, bo wcale nie muszą.
Ale ta informacja o wrześniowych terminach to mnie jednak trochę załamała... Oby to nie była prawda.
Witam
To mój pierwszy post, pozdrawiam wszystkich.
Niedługo będę właścicielem Skody Octavii Tour 1.4.
Auto zamówiłem w ostatnim tygodniu lutego, termin odbioru 16 tydzień roku (przed świętami) w salonie w Zgorzelcu.
Tak się zastanawiam czy tutaj nie rejestrują się dealerzy i te wszystkie "szybkie odbiory" są po to żeby tylko starać się pokazać że "wszystko OK"
Jutro wybieram się dowiedzieć kiedy będą fabie zamówione jakieś 6 tyg temu. Zamówione w tym samym czasie Fiaty Grande Punto dzisiaj dojechały do dealera.
Tak się zastanawiam czy tutaj nie rejestrują się dealerzy i te wszystkie "szybkie odbiory" są po to żeby tylko starać się pokazać że "wszystko OK"
Jutro wybieram się dowiedzieć kiedy będą fabie zamówione jakieś 6 tyg temu. Zamówione w tym samym czasie Fiaty Grande Punto dzisiaj dojechały do dealera.
Bez przesady, trudno się dziwić, że ktoś szybko dostał O2 Tour z "bardzo często zamawianym" silnikiem 1.4. Raz na jakiś czas puszczą produkcję i mają zamówienia z wielu tygodni zrobione w mig.
Natomiast Octavia 2 Tour z 1.6+gaz+optimum zapewne jest zamawiana w zastraszających ilościach i tu nie ma bata na kolejkę oprócz szczęścia.
Otrzymałem dzisiaj zapewnienie od dilera, że mój Tour 1,6 zamówiony 28.02.11. termin produkcji ma bankowo na 15 tydzień, a odbiór koniec kwietnia. Jestem dobrej myśli i chyba w maju będę pomykał nową Skodziną. :szeroki_usmiech Jako, że nie chciałem LPG, a w zamian nic nie dają, to kompletną instalację wraz z fakturą zapakują mi do bagażnika i trzeba będzie ją chyba komuś sprzedać. No bo przecież szkoda byłoby im ją zostawić. :spin:
Komentarz