[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Q_mat
    Classic
    • 2011
    • 30

Zadzwoniłem dzisiaj do Plichty w Gdyni tour zamawiany 19 marca 1.6 z gazem. Nie mają jeszcze terminu produkcji dla mojego autka ale Pani stwierdziła, że widząc terminy jakie otrzymują wcześniejsze zamówienia spodziewa się odbioru autka pod koniec czerwca.

Czy ktoś jest wstanie stwierdzić na pewno czy a jeśli tak to na kiedy skoda planuje zatrzymać linie produkcyjną. Pani w skodzie sugerowała, że skoda nie będzie w tym roku zatrzymywać produkcji bo mają ogrom zamówień i muszą je kiedyś zrobić. Czy to możliwe że nie robia przerwy technologicznej?

Komentarz

• czay
      Drive
      • 2011
      • 42
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Borsuk2
      Jako, że nie chciałem LPG, a w zamian nic nie dają, to kompletną instalację wraz z fakturą zapakują mi do bagażnika i trzeba będzie ją chyba komuś sprzedać. No bo przecież szkoda byłoby im ją zostawić. :spin:
      myślę, że około 1500 powinieneś dostać, może 2000? Zależy z jakim reduktorem ASO montuje instalację (LI02 czy IG1)

Komentarz

• xdriver
        Classic
        • 2011
        • 8

octavia 2 fl 1.6 lpg zamówiona 28.03 w polbis auto Olsztyn, info z dziś termin produkcji 17 tydzień odbiór 20 tydzień .

Komentarz

• x_cite
          L&K
          • 2011
          • 1478
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Otrzymałem dzisiaj zapewnienie od dilera, że mój Tour 1,6 zamówiony 28.02.11. termin produkcji ma bankowo na 15 tydzień, a odbiór koniec kwietnia. Jestem dobrej myśli i chyba w maju będę pomykał nową Skodziną. :szeroki_usmiech Jako, że nie chciałem LPG, a w zamian nic nie dają, to kompletną instalację wraz z fakturą zapakują mi do bagażnika i trzeba będzie ją chyba komuś sprzedać. No bo przecież szkoda byłoby im ją zostawić. :spin:
          dziwię Ci się bardzo, że nie chcesz gazu....ale Twój wybór. Przy szalejących cenach benzyny i ciągle rosnącej wartości tego produktu auto na gaz w chwili obecnie jest kapitalnym rozwiązaniem. Widać kolega ma dużoooo kasy na benzynkę

Komentarz

• marektbg
            Elegance
            • 2010
            • 861

Zamieszczone przez x_cite
            dziwię Ci się bardzo, że nie chcesz gazu....ale Twój wybór.
            Co kto lubi :P
            Ja po dwóch autach na LPG też już nie chcę nigdy więcej :diabelski_usmiech

Komentarz

• kleszek3
              Ambiente
              • 2011
              • 130
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez marektbg
              dziwię Ci się bardzo, że nie chcesz gazu....ale Twój wybór.
              Co kto lubi :P
              Ja po dwóch autach na LPG też już nie chcę nigdy więcej :diabelski_usmiech

możesz troche szerzej co do LPG ?
              Pozdrawiam.
              Zainteresowany !

Komentarz

• Borsuk2
                L&K
                • 2010
                • 1203

Charnay ja zamówiłem w Giżycku. Przy zamawianiu uprzedzano mnie, że odbiór może być nawet na koniec czerwca, ale to miał być najczarniejszy scenariusz i skoro będzie szybciej, to tylko się cieszę.

x_cite gdybym miał dużo kasy na benzynę, to pewnie kupiłbym sobie jakąś brykę z 5 litrowym silnikiem :wink: ale przekalkulowałem sobie na spokojnie i przy moich przebiegach max 5kkm na rok, to wydolę. Osobiście uważam, że gaz ma więcej minusów w moim przypadku i wbrew pozorom eksploatacja aż tak dużo taniej nie wychodzi.
                Fajna stronka

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

max 5kkm na rok
                  to w ogóle nie opłaca się własnego samochodu kupować i utrzymywać
                  tyle to się robi w półtora miesiąca :szeroki_usmiech
                  ja bym to jeszcze parę razy przekalkulował...
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• marektbg
                    Elegance
                    • 2010
                    • 861

Zamieszczone przez kleszek3
                    W moim przypadku przebiegi do 10kkm, jazda 90% miasto lub podjazdy do 10km. Jak się policzy realne koszty eksploatacji, a nie tylko to że gaz kosztuje 2,5zł to wychodzi, że nie zawsze złoto co się świeci - a jak się mieszka w mieście gazowników partaczy to LPG zamiast dawać oszczędności daje koszty i zabiera czas :roll:

Komentarz

• kleszek3
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 130
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

W moim przypadku przebiegi do 10kkm, jazda 90% miasto lub podjazdy do 10km. Jak się policzy realne koszty eksploatacji, a nie tylko to że gaz kosztuje 2,5zł to wychodzi, że nie zawsze złoto co się świeci - a jak się mieszka w mieście gazowników partaczy to LPG zamiast dawać oszczędności daje koszty i zabiera czas :roll:
                      Szanuję Twoje zdanie ,ale duża większość 'gazowników' tego forum po wielu przeliczeniach , jest raczej za LPG.
                      Pozdrawiam.
                      Zainteresowany !

Komentarz

• pandzik
                        RS
                        • 2011
                        • 2254
                        • Seat

Zamieszczone przez szkoda
                        5 tys km to faktycznie malutko...

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Szanuję Twoje zdanie ,ale duża większość 'gazowników' tego forum po wielu przeliczeniach , jest raczej za LPG.
                          jak dają za darmo to nie ma opcji, że się nie oplaca, ale fakt, że przy przebiegu 5kkm rocznie to praktycznie nic się nie opłaca a już najmniej posiadanie samochodu
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Borsuk2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1203

a tam nie opłaca, ale autko fajna rzecz i dobrze się czasami polansować na dzielni :szeroki_usmiech
                            no może trochę przesadziłem.
                            Swoją Favoritkę kupiłem w sierpniu 1991 r. obecnie mam na liczniku dokładnie 104362 km, to wychodzi średniorocznie 5218,1 km, czyli 434,84 km średniomiesięcznie, czyli 1 tankowanie do pełna w miesiącu.
                            I pozostaje przy swoim, przy jednym baku w miesiącu, to i bez gazu się obejdę (marektbg masz rację) i bez kosztów i problemów z nim związanych.
                            Diler też mi mówił, że jeszcze się nie spotkali, by ktoś chciał instalację do bagażnika, a nie pod maskę, a co oryginalny będę. greenf
                            Fajna stronka

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

a tam nie opłaca, ale autko fajna rzecz i dobrze się czasami polansować na dzielni :szeroki_usmiech
                              no może trochę przesadziłem.
                              Swoją Favoritkę kupiłem w sierpniu 1991 r. obecnie mam na liczniku dokładnie 104362 km, to wychodzi średniorocznie 5218,1 km, czyli 434,84 km średniomiesięcznie, czyli 1 tankowanie do pełna w miesiącu.
                              I pozostaje przy swoim, przy jednym baku w miesiącu, to i bez gazu się obejdę (marektbg masz rację) i bez kosztów i problemów z nim związanych.
                              Diler też mi mówił, że jeszcze się nie spotkali, by ktoś chciał instalację do bagażnika, a nie pod maskę, a co oryginalny będę. greenf
                              czyli samochodziarzem raczej nie jesteś, wszystko przed Tobą :szeroki_usmiech
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Borsuk2
                                L&K
                                • 2010
                                • 1203

czyli samochodziarzem raczej nie jesteś
                                tylko nie wiem, co oznacza bycie samochodziarzem. Lubię jeździć samochodem (szczególnie w wakacje), choć faktycznie przebiegu nie mam dużo. Tour, na którego czekam będzie moim 3 samochodem. Jeżdżę od 22 lat (w tym 17 z prawem jazdy) ale żebym miał pier ... lca na punkcie bryk, osiągów, tuningu itd. to faktycznie - nie. No ale odbiegliśmy od głównego tematu wątku ... ops:
                                Fajna stronka

Komentarz

• iceman77
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 7

ja zamówiłem Octavie Tour 2 combi dnia 28 lutego...otrzymałem w piątek informację, że planowany odbiór to 20 czerwca..bo w produkcji będzie w 21 tygodniu..

Komentarz

• Q_mat
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 30

Zamieszczone przez iceman77
                                    ja zamówiłem Octavie Tour 2 combi dnia 28 lutego...otrzymałem w piątek
                                    informację, że planowany odbiór to 20 czerwca..bo w produkcji będzie w 21 tygodniu..
                                    kurcze ja zamawiałem Octavie tour 2 1.6 19 marca i też mam mieć teoretycznie odbiór na 20 czerwca ale potwierdzenia nie mam.

Komentarz

• x_cite
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1478
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Borsuk to Ty masz od nowości swoją faworitkę??? z takim przebiegiem???!!! wow to jakbyś sprzedawał to daj znać bo warto kupić taki egzemplarz!

Komentarz

• lukeee
                                        Drive
                                        • 2011
                                        • 47

To tylko ja mam jakiegoś pecha. Dziś dzwoniłem jeszcze raz do dilera. Rozmawiałem zupełnie z kim innym i powiedzieli mi dokładnie to samo co ostatnio - 35 tydzień produkcja (przy zamówieniu 16 luty). Jakiś pechowy chyba jestem. Powiedzieli, że mogliby mi podać wcześniejszy tydzień ale sami nie wiedzą co i jak faktycznie będzie, a ten "niby 35 tydzień" to max i najprawdopodobniej sie skróci. Jedno co się nowego dowiedziałem to to, że 8 kwietnia SAP będzie prowadziło rozmowy z Skoda Czechy celem renegocjacji limitów, terminów itp. Ehhhs....

Komentarz

• pandzik
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2254
                                          • Seat

Gdybym usłyszał, że auto dostane we wrześniu, to kulturalnie bym im powiedział żeby spadali z tym autem na drzewo.

Komentarz

• Borsuk2
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1203

to jakbyś sprzedawał to daj znać bo warto kupić taki egzemplarz!
                                            na pewno się odezwę
                                            Fajna stronka

Komentarz

• kleszek3
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 130
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez iceman77
                                              ja zamówiłem Octavie Tour 2 combi dnia 28 lutego...otrzymałem w piątek informację, że planowany odbiór to 20 czerwca..bo w produkcji będzie w 21 tygodniu..

pochwal się gdzie było zamówienie ?
                                              Pozdrawiam.
                                              Zainteresowany !

Komentarz

• Dig Dug
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 1306
                                                • Seat

Jak miałbym odbierac auto we wrzesniu, czyli po wakacjach to wolę poczekac jeszcze 3 miesiące i kupić odrazu początkiem stycznia z wyprzedarzy, póki jest wybór w kolorach.
                                                Była O1 jest F2.

Komentarz

• blackrs
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4826
                                                  • Superb II combi (3T5)
                                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Dig Dug
                                                  Jak miałbym odbierac auto we wrzesniu, czyli po wakacjach to wolę poczekac jeszcze 3 miesiące i kupić odrazu początkiem stycznia z wyprzedarzy, póki jest wybór w kolorach.
                                                  wątpie żeby były jakieś wyprzedaże skoro jest taki okres oczekawania na auto to raczej nie naprodukują ich tyle w tym roku żeby coś zostało na nastepny
                                                  BYŁA o1 rs
                                                  BYŁA o2 1.6
                                                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• hizoku
                                                    Ambiente
                                                    • 2011
                                                    • 186

Mogę wkońcu się pochwalić datą produkcji swojej O2 Tour HB 1.6 LPG. Zamówienie złożone 28.02 - dzisiaj się dowiedziałem, że na taśmę wskoczy w 23 tygodniu
                                                    Octavia2 Tour

Komentarz

Pracuję...