[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Octavianos
    L&K
    • 2010
    • 1130

Zamieszczone przez marlonsm
    No witam. Dzisiaj zamówiłem toura combi i niestety ale tą informacją zabił mnie dealer, przewidywany termin produkcji połowa września ale już będę miał z nowym logiem skody he he
    a skąd wiesz, że będziesz miał już nowe logo?? z tego co wiem, ma zadebiutować na nowym modelu typu Joyster, Felicia czy Octavia III
    SIMPLY CLEVER
    Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• x_cite
      L&K
      • 2011
      • 1478
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

nowe logo jest do bani

Komentarz

• marlonsm
        Classic
        • 2011
        • 9

Niestety cena już wyższa o 1000 PLN a o nowym logu poinformował mnie dealer.
        Już mam Octavia Tour Combi 1.6 + LPG

Komentarz

• kleszek3
          Ambiente
          • 2011
          • 130
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez marektbg
          Ech sam miałem sraczkę jak czekałem na auto - ale sami jesteście sobie winni zamawiając auto, które rynek chłonie jak odkurzacz. Wyluzujcie się bo spinanie i kolejne 50 stron w tym wątku nie wiele da :wink:

Właśnie po to jest ten wątek.
          Sam miałeś"sraczkę " więc pozwól ja też mieć innym . :lol:

[ Dodano: Wto 12 Kwi, 11 17:17 ]
          Zamieszczone przez marlonsm
          Niestety cena już wyższa o 1000 PLN a o nowym logu poinformował mnie dealer.

zamawiałeś wg starego czy nowego cennika ?

[ Dodano: Wto 12 Kwi, 11 17:21 ]
          Zamieszczone przez gregors
          Zamieszczone przez grzegorz3737
          Ja zamawiałem 4-go grudnia, odbiór miał być 15 marca. Auto stoi od 28 marca w Poznaniu. odebrać mam w przyszłym tygodniu.
          Ja zamówiłem 28 stycznia, obrałem 17.03 - aż żal wysiadać z autka jak czytam wasze posty :wink:

szczęściarz :szeroki_usmiech
          Pozdrawiam.
          Zainteresowany !

Komentarz

• bruce
            Classic
            • 2010
            • 33

Auto zamówiłem 11 marca 2011 a dziś (miesiąc po zamówieniu) otrzymałem informację od Dilera, że termin produkcji to wstępnie 26 tydzień. Ponieważ od 22 tygodnia zaczynają produkować MY2012 z nowym logo to nie będę miał zamówionych czujników parkowania. Mam nadzieję, że nie będzie więcej niemiłych niespodzianek. Może polecicie jakiej firmy czujniki nieoryginalne warto zakupić ?

Komentarz

• kleszek3
              Ambiente
              • 2011
              • 130
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez bruce
              Auto zamówiłem 11 marca 2011 a dziś (miesiąc po zamówieniu) otrzymałem informację od Dilera, że termin produkcji to wstępnie 26 tydzień. Ponieważ od 22 tygodnia zaczynają produkować MY2012 z nowym logo to nie będę miał zamówionych czujników parkowania. Mam nadzieję, że nie będzie więcej niemiłych niespodzianek. Może polecicie jakiej firmy czujniki nieoryginalne warto zakupić ?

Co ma nowe logo do czujników parkowania ?!

Jeśli tak jest że dealerzy zmieniają sobie zawartość zamówienia ,to po co w takim razie je

składamy ?

Nie może byc tak ,że salony zmieniaja sobie ceny , szcególy zamówień itd.

Zamówienie jest forma umowy ,a z umowy trzeba się wywiązać.

Jeśli któryś z Panów dealerów tak robi , to to jest to miejsce ,żeby ich "obsmarować",

z pożytkiem dla przyszłych kupujących.
              Pozdrawiam.
              Zainteresowany !

Komentarz

• tenadian
                Classic
                • 2010
                • 13

Info z dziś:
                O2FL Ambiente zamawianą 14 marca mam wyznaczoną na 17 tydzień produkcji.
                Jestem pozytywnie zaskoczony, tylko mój portfel zaczyna już szlochać

Komentarz

• moskwicz
                  Drive
                  • 2011
                  • 42

Moje O2FL Ambiente zamawiane 5 marca ma się produkować w 15., czyli bieżącym tygodniu. Odbiór początek maja. Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło. Zmonituje w przyszłym tygodniu.
                  Widać, że jeśli chodzi o terminy to trzyma się to kupy jesli weźmienmy pod uwagę zamówienie tenadiana.
                  moskwicz

Komentarz

• seba210
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 233

Zamieszczone przez kleszek3
                    Zamieszczone przez bruce
                    Jeśli tak jest że dealerzy zmieniają sobie zawartość zamówienia ,to po co w takim razie je składamy ?
                    Jeśli któryś z Panów dealerów tak robi , to to jest to miejsce ,żeby ich "obsmarować",
                    Z tymi czujnikami to jest specficzna sprawa. Skoda wycofuje się z nich w niektórych modelach. Więcej tutaj Być może w jakiś sposób wiąże sie to z nowym logo i modelem "2012"

Nie wiem jaką dokładnie umowę (a właściwie zamówienie) podpisałeś, ale wydaje mi się, że wszystkie są podobnie sformułowane, i są bardzo luźne. Właściwie nikogo do niczego nie zobowiązuje. Nie mam tego teraz przed oczami ale wydaje mi się, że ostateczna cena i konfiguracja jest znana w momencie odbioru.
                    Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• kleszek3
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 130
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez seba210
                      Zamieszczone przez bruce
                      Jeśli tak jest że dealerzy zmieniają sobie zawartość zamówienia ,to po co w takim razie je składamy ?
                      Z tymi czujnikami to jest specficzna sprawa. Skoda wycofuje się z nich w niektórych modelach. Więcej tutaj Być może w jakiś sposób wiąże sie to z nowym logo i modelem "2012"

Nie wiem jaką dokładnie umowę (a właściwie zamówienie) podpisałeś, ale wydaje mi się, że wszystkie są podobnie sformułowane, i są bardzo luźne. Właściwie nikogo do niczego nie zobowiązuje. Nie mam tego teraz przed oczami ale wydaje mi się, że ostateczna cena i konfiguracja jest znana w momencie odbioru.

Jeśli tak jest jak mówisz ,to po co w takim razie składamy zamówienia ?!

Wygląda na to wg.Ciebie że dealerzy mogą z nami robić co tylko chcą.

Po co są konfiguracje,negocjacje itd ,skoro to wszystko jest "luźne' ?!
                      Pozdrawiam.
                      Zainteresowany !

Komentarz

• seba210
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 233

Jeśli tak jest jak mówisz ,to po co w takim razie składamy zamówienia ?!
                        Po co są konfiguracje,negocjacje itd ,skoro to wszystko jest "luźne' ?!
                        Jest to jakaś forma spisanych uzgodnień do których będą dążyć obie strony.
                        Chyba normalnym jest, że jeśli zamawiałeś w kolorze czarnym w konkretnej wersji wyposażenia za konkretną cenę - i jeśli któryś z w/w elementów nie zostanie dotrzymany w sposób przez Ciebie nie akceptowany - to nie zapłacisz za to auto.

Wygląda na to wg.Ciebie że dealerzy mogą z nami robić co tylko chcą.
                        Właściwie to my też możemy robić co chcemy. Możesz zamówić sobie samochód w dowolnej konfiguracji, poczekać aż skoda dostarczy Ci go pod salon a następnie powiedzieć, że Ci się nie podoba i go nie kupujesz.
                        Sprzedający i tak musi Ci oddać całą wpłaconą kasę i zostaje z autem które może być bardzo specyficznie skonfigurowane (dealer będzie miał problem ze sprzedażą). Na pieniąze będziesz czekał max 6 miesięcy od daty widniejącej na umowie.

Tak jak już kiedyś pisałem - jak dla mnie to te umowy są właśnie zbyt luźne ...

PS. Tak przynajmniej wygląda to w mojej umowie.
                        Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• pandzik
                          RS
                          • 2011
                          • 2254
                          • Seat

A ile sie czeka na zwrot kasy bez daty na umowie zlecenia...

jakoś przeoczyłem ten fakt.

Komentarz

• Borsuk2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1203

pandzik w umowie masz napisane (pkt. 9), że zwrot maksymalnie 6 m-cy od daty sporządzenia zamówienia. Przynajmniej u mnie tak jest. Czyli czas oczekiwania na odbiór też się wlicza. Ja też nie mam określonego terminu realizacji, ale datę sporządzenia zamówienia musisz mieć.
                            Fajna stronka

Komentarz

• kloszyk
                              Classic
                              • 2010
                              • 29

Dzisiaj potwierdziłem, że mam 17 tydzień produkcji i 19 odbioru. Będzie ze starym logo i cena pomimo podwyżki przez Skodę od 7 kwietnia pozostanie nie zmieniona. Dodatkowa informacja jaką zasłyszałem, to dodatkowa gwarancja (2 lata czyli w sumie 4 lata gwarancji) dotyczy klientów którzy nie maja gwarancji produkcji czyli nie wiadomo kiedy w ogóle będzie dla nich samochód a i tak zamówią i chcą czekać nie wiadomo ile.
                              Od 24 maja 2011 szczęśliwy posiadacz Octavia II Tour 1.6 LPG

Komentarz

• eroberto1
                                Rider
                                • 2010
                                • 350

To was ta gwarancja uszczesliwia :twisted:
                                2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• seba210
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 233

Zamieszczone przez kloszyk
                                  Dodatkowa informacja jaką zasłyszałem, to dodatkowa gwarancja (2 lata czyli w sumie 4 lata gwarancji) dotyczy klientów którzy nie maja gwarancji produkcji czyli nie wiadomo kiedy w ogóle będzie dla nich samochód a i tak zamówią i chcą czekać nie wiadomo ile.
                                  Nie bardzo rozumiem. Czyli jak ktoś zamawiał do +2 lata gwarancji to teraz ma problemy z terminem?
                                  Czy raczej odwrotnie - jak ktoś ma bardzo długi/nieznany termin to na pocieszenie dostanie tę dodatkową gwarancję?
                                  Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• zizizi
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 15

Tour.
                                    Umowa w połowie stycznia odbiór przesunięty o 1,5 miesiąca na koniec czerwca.
                                    22 tydzień kończy się 5 czerwca. To chyba się jeszcze załapię na czujniki cofania?

Komentarz

• TwoB
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1086
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Toura 1,6 LPG zamówiłem 7 kwietnia, a termin odbioru uwaga... 1 września!
                                      5 miechów muszę czekać, żeby dać im zarobić... bez komentarza...
                                      Auto będzie niestety o tysiaka droższe i bez czujników, ale mam dostać jakąś dłuższą gwarancję - pożyjemy, zobaczymy.
                                      SATYNOWA O2 Tour
                                      Z pozdrowieniami
                                      Bartek

Komentarz

• Walt
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1065
                                        • Seat

Chyba założę fabrykę samochodów :haha:
                                        SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• misiul
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 521

Problemy to się dopiero zaczną za kilka m-cy jak się zapasy skończą. Kolor czerwony i czarny może nie być dostępny w autach, bo pigment ten jest tylko w Japonii produkowany.

Wyczytałem, ze branża moto bardzo odczuje katastrofę w japonii, z powodu globalizacji rynku

Komentarz

• r2_r
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 44

Zamieszczone przez TwoB
                                            Ja zamawiałem początkiem marca, miało być w czerwcu, a dziś się dowiedziałem, że jest już na ... koniec września, a może jeszcze później. Na razie brak info, nikt nic nie wie i jest siwy dym, może w przyszłym miesiącu się sytuacja wyklaruje - zaczynam rozważać rezygnację.

Komentarz

• kloszyk
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 29

Zamieszczone przez seba210
                                              Zamieszczone przez kloszyk
                                              Dodatkowa informacja jaką zasłyszałem, to dodatkowa gwarancja (2 lata czyli w sumie 4 lata gwarancji) dotyczy klientów którzy nie maja gwarancji produkcji czyli nie wiadomo kiedy w ogóle będzie dla nich samochód a i tak zamówią i chcą czekać nie wiadomo ile.
                                              Nie bardzo rozumiem. Czyli jak ktoś zamawiał do +2 lata gwarancji to teraz ma problemy z terminem?
                                              Czy raczej odwrotnie - jak ktoś ma bardzo długi/nieznany termin to na pocieszenie dostanie tę dodatkową gwarancję?
                                              Dokładnie druga opcja "jak ktoś ma bardzo długi/nieznany termin to na pocieszenie dostanie tę dodatkową gwarancję". Informacja od dwóch dealerów.
                                              Od 24 maja 2011 szczęśliwy posiadacz Octavia II Tour 1.6 LPG

Komentarz

• misiul
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 521

Zamieszczone przez r2_r
                                                Zamieszczone przez TwoB
                                                Ja zamawiałem początkiem marca, miało być w czerwcu, a dziś się dowiedziałem, że jest już na ... koniec września, a może jeszcze później. Na razie brak info, nikt nic nie wie i jest siwy dym, może w przyszłym miesiącu się sytuacja wyklaruje - zaczynam rozważać rezygnację.
                                                Dostałeś datę produkcji? Kiedy dokładnie zamawiałeś?

Komentarz

• swisti
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 10

No i kolejne przesunięcie - miał być początek maja, potem początek czerwca a zrobił się 25 tydzień produkcji - odbiór początek lipca - po co komu mydlić oczy i mówić, że termin realizacji 8 tyg. Cóż uzbrajam się w cierpliwość.
                                                  Co do czujników cofania dostałem informację, że nie będą fabryczne tylko montowane w ASO - ale będą.

Komentarz

• seba210
                                                    Ambiente
                                                    • 2011
                                                    • 233

Czy ktoś zamawiał O2 FL na przełomie marca/kwietnia (lub później) i ma potwierdzony tydzień produkcji?
                                                    Ja zamawiałem ~4 kwietnia (Emida kraków) i wciąż nie mam terminu produkcji.

Pisząc o terminach starajcie się prosze podawać dealera u którego auto zostało zamówione i wersje samochodu tour/FL.
                                                    Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

Pracuję...