Zamieszczone przez marlonsm
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marektbgEch sam miałem sraczkę jak czekałem na auto - ale sami jesteście sobie winni zamawiając auto, które rynek chłonie jak odkurzacz. Wyluzujcie się bo spinanie i kolejne 50 stron w tym wątku nie wiele da :wink:
Właśnie po to jest ten wątek.
Sam miałeś"sraczkę " więc pozwól ja też mieć innym . :lol:
[ Dodano: Wto 12 Kwi, 11 17:17 ]
Zamieszczone przez marlonsmNiestety cena już wyższa o 1000 PLN a o nowym logu poinformował mnie dealer.
zamawiałeś wg starego czy nowego cennika ?
[ Dodano: Wto 12 Kwi, 11 17:21 ]
Zamieszczone przez gregorsZamieszczone przez grzegorz3737Ja zamawiałem 4-go grudnia, odbiór miał być 15 marca. Auto stoi od 28 marca w Poznaniu. odebrać mam w przyszłym tygodniu.
szczęściarz :szeroki_usmiechPozdrawiam.
Zainteresowany !
Komentarz
-
-
Auto zamówiłem 11 marca 2011 a dziś (miesiąc po zamówieniu) otrzymałem informację od Dilera, że termin produkcji to wstępnie 26 tydzień. Ponieważ od 22 tygodnia zaczynają produkować MY2012 z nowym logo to nie będę miał zamówionych czujników parkowania. Mam nadzieję, że nie będzie więcej niemiłych niespodzianek. Może polecicie jakiej firmy czujniki nieoryginalne warto zakupić ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bruceAuto zamówiłem 11 marca 2011 a dziś (miesiąc po zamówieniu) otrzymałem informację od Dilera, że termin produkcji to wstępnie 26 tydzień. Ponieważ od 22 tygodnia zaczynają produkować MY2012 z nowym logo to nie będę miał zamówionych czujników parkowania. Mam nadzieję, że nie będzie więcej niemiłych niespodzianek. Może polecicie jakiej firmy czujniki nieoryginalne warto zakupić ?
Co ma nowe logo do czujników parkowania ?!
Jeśli tak jest że dealerzy zmieniają sobie zawartość zamówienia ,to po co w takim razie je
składamy ?
Nie może byc tak ,że salony zmieniaja sobie ceny , szcególy zamówień itd.
Zamówienie jest forma umowy ,a z umowy trzeba się wywiązać.
Jeśli któryś z Panów dealerów tak robi , to to jest to miejsce ,żeby ich "obsmarować",
z pożytkiem dla przyszłych kupujących.Pozdrawiam.
Zainteresowany !
Komentarz
-
-
Moje O2FL Ambiente zamawiane 5 marca ma się produkować w 15., czyli bieżącym tygodniu. Odbiór początek maja. Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło. Zmonituje w przyszłym tygodniu.
Widać, że jeśli chodzi o terminy to trzyma się to kupy jesli weźmienmy pod uwagę zamówienie tenadiana.moskwicz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kleszek3Zamieszczone przez bruceAuto zamówiłem 11 marca 2011 a dziś (miesiąc po zamówieniu) otrzymałem informację od Dilera, że termin produkcji to wstępnie 26 tydzień. Ponieważ od 22 tygodnia zaczynają produkować MY2012 z nowym logo to nie będę miał zamówionych czujników parkowania. Mam nadzieję, że nie będzie więcej niemiłych niespodzianek. Może polecicie jakiej firmy czujniki nieoryginalne warto zakupić ?
Jeśli tak jest że dealerzy zmieniają sobie zawartość zamówienia ,to po co w takim razie je składamy ?
Jeśli któryś z Panów dealerów tak robi , to to jest to miejsce ,żeby ich "obsmarować",
z pożytkiem dla przyszłych kupujących.
Nie wiem jaką dokładnie umowę (a właściwie zamówienie) podpisałeś, ale wydaje mi się, że wszystkie są podobnie sformułowane, i są bardzo luźne. Właściwie nikogo do niczego nie zobowiązuje. Nie mam tego teraz przed oczami ale wydaje mi się, że ostateczna cena i konfiguracja jest znana w momencie odbioru.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez seba210Zamieszczone przez kleszek3Zamieszczone przez bruceAuto zamówiłem 11 marca 2011 a dziś (miesiąc po zamówieniu) otrzymałem informację od Dilera, że termin produkcji to wstępnie 26 tydzień. Ponieważ od 22 tygodnia zaczynają produkować MY2012 z nowym logo to nie będę miał zamówionych czujników parkowania. Mam nadzieję, że nie będzie więcej niemiłych niespodzianek. Może polecicie jakiej firmy czujniki nieoryginalne warto zakupić ?
Jeśli tak jest że dealerzy zmieniają sobie zawartość zamówienia ,to po co w takim razie je składamy ?
z pożytkiem dla przyszłych kupujących.
Nie wiem jaką dokładnie umowę (a właściwie zamówienie) podpisałeś, ale wydaje mi się, że wszystkie są podobnie sformułowane, i są bardzo luźne. Właściwie nikogo do niczego nie zobowiązuje. Nie mam tego teraz przed oczami ale wydaje mi się, że ostateczna cena i konfiguracja jest znana w momencie odbioru.
Jeśli tak jest jak mówisz ,to po co w takim razie składamy zamówienia ?!
Wygląda na to wg.Ciebie że dealerzy mogą z nami robić co tylko chcą.
Po co są konfiguracje,negocjacje itd ,skoro to wszystko jest "luźne' ?!Pozdrawiam.
Zainteresowany !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kleszek3Jeśli tak jest jak mówisz ,to po co w takim razie składamy zamówienia ?!
Po co są konfiguracje,negocjacje itd ,skoro to wszystko jest "luźne' ?!
Chyba normalnym jest, że jeśli zamawiałeś w kolorze czarnym w konkretnej wersji wyposażenia za konkretną cenę - i jeśli któryś z w/w elementów nie zostanie dotrzymany w sposób przez Ciebie nie akceptowany - to nie zapłacisz za to auto.
Zamieszczone przez kleszek3Wygląda na to wg.Ciebie że dealerzy mogą z nami robić co tylko chcą.
Sprzedający i tak musi Ci oddać całą wpłaconą kasę i zostaje z autem które może być bardzo specyficznie skonfigurowane (dealer będzie miał problem ze sprzedażą). Na pieniąze będziesz czekał max 6 miesięcy od daty widniejącej na umowie.
Tak jak już kiedyś pisałem - jak dla mnie to te umowy są właśnie zbyt luźne ...
PS. Tak przynajmniej wygląda to w mojej umowie.
Komentarz
-
-
Dzisiaj potwierdziłem, że mam 17 tydzień produkcji i 19 odbioru. Będzie ze starym logo i cena pomimo podwyżki przez Skodę od 7 kwietnia pozostanie nie zmieniona. Dodatkowa informacja jaką zasłyszałem, to dodatkowa gwarancja (2 lata czyli w sumie 4 lata gwarancji) dotyczy klientów którzy nie maja gwarancji produkcji czyli nie wiadomo kiedy w ogóle będzie dla nich samochód a i tak zamówią i chcą czekać nie wiadomo ile.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kloszykDodatkowa informacja jaką zasłyszałem, to dodatkowa gwarancja (2 lata czyli w sumie 4 lata gwarancji) dotyczy klientów którzy nie maja gwarancji produkcji czyli nie wiadomo kiedy w ogóle będzie dla nich samochód a i tak zamówią i chcą czekać nie wiadomo ile.
Czy raczej odwrotnie - jak ktoś ma bardzo długi/nieznany termin to na pocieszenie dostanie tę dodatkową gwarancję?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TwoBToura 1,6 LPG zamówiłem 7 kwietnia, a termin odbioru uwaga... 1 września!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez seba210Zamieszczone przez kloszykDodatkowa informacja jaką zasłyszałem, to dodatkowa gwarancja (2 lata czyli w sumie 4 lata gwarancji) dotyczy klientów którzy nie maja gwarancji produkcji czyli nie wiadomo kiedy w ogóle będzie dla nich samochód a i tak zamówią i chcą czekać nie wiadomo ile.
Czy raczej odwrotnie - jak ktoś ma bardzo długi/nieznany termin to na pocieszenie dostanie tę dodatkową gwarancję?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2_rZamieszczone przez TwoBToura 1,6 LPG zamówiłem 7 kwietnia, a termin odbioru uwaga... 1 września!
Komentarz
-
-
No i kolejne przesunięcie - miał być początek maja, potem początek czerwca a zrobił się 25 tydzień produkcji - odbiór początek lipca - po co komu mydlić oczy i mówić, że termin realizacji 8 tyg. Cóż uzbrajam się w cierpliwość.
Co do czujników cofania dostałem informację, że nie będą fabryczne tylko montowane w ASO - ale będą.
Komentarz
-
-
Czy ktoś zamawiał O2 FL na przełomie marca/kwietnia (lub później) i ma potwierdzony tydzień produkcji?
Ja zamawiałem ~4 kwietnia (Emida kraków) i wciąż nie mam terminu produkcji.
Pisząc o terminach starajcie się prosze podawać dealera u którego auto zostało zamówione i wersje samochodu tour/FL.
Komentarz
-
Komentarz