Zamawiałem O2FL u Jakuba Jaczewskiego (Mińsk Mazowiecki) 31 stycznia. Termin odbioru na zamówieniu to 30 czerwca, a auto już mam :-) Myślę, że niektórzy dealerzy wymyślają krótkie terminy aby złapać klienta, Kuba postąpił odwrotnie, orientacyjny termin produkcji poznałem już następnego dnia po podpisaniu i odesłaniu zamówienia. Serdecznie wszystkim polecam Kubę i Carsed Siedlce, cenę dostałem bardzo atrakcyjną (dużo niższą od ofert innych dealerów), realizacja szybka. Jedyny problem to czasem utrudniony kontakt z Kubą (ale ja jestem upierdliwy) oraz złe kodowanie świateł do jazdy dziennej - już poprawione przez lokalne ASO skody.
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lukeeeOctavia Tour 2 HB zamówiona 16 luty
pierwotny termin odbioru: max 20 czerwiec
po dwóch tygodniach od zamówienia termin odbioru: połowa lipca
info z dzisiaj: 35 tydzień produkcja (koniec sierpnia), a odbiór 37 tydzień
zamówiony w Emida Kraków
fuc... :evil:
Komentarz
-
-
Zamowielm 14 lutego. 2FL 1.8 DSG. Poczatkowo 20 tydzien produkcja. Potem termin uchylono. Na razie niczego nie wiadomo.
Zastanawialem sie czy nie zrezygnowac. Odwiedzilem m. in. z tej okazji w Manufakturze lodzkiej wystawe rozmaitych dilerow. Mnostwo fajnych autek. Od Rolsa poczynajac. Ale tak naprawde nie bylo wsrod kilkudziesieciu aut roznych firm niczego dostatecznie konkurencyjnego dla szkodnika. Pokornie zatem czekam. Pocieszony informacja o gwarancji +2Chetnie pozbede sie letnich kol - 17
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikZamieszczone przez misiuleśli ktoś nie chce czekać w zamian propozycje zakupu FL-ki
[ Dodano: Czw 14 Kwi, 11 20:02 ]
Jak dla mnie, to celowe działanie, taki dodatkowy koszt - zupełny brak określenia daty odbioru. To też spowoduje, że część ludzi zrezygnuje z toura. Same plusy dla fabryki z takiego stanu rzeczy.
Obiektywnie patrząc akcja z tourem z handlowego punktu widzenia w ogóle nie przemyślana, ceny "źle" skalkulowane (za nisko). I teraz tym chaosem próbują rozładować zainteresowanie. Przecież mógł się sprzedawać za większe pieniądze, wystarczyło nie dawać LPG w cenie. Głowy myślę polecą lub już poleciały za taką wtopę. Proszę zobaczcie jak zła robi się opinia o marce przez tą akcję.. Nikt nie lubi być oszukiwany.
Komentarz
-
-
Ja mam 26 tydzień. Jak Diler zadzwoni i powie, że jednak 36 tydzień lub + 10.000 zł za FL to kupię Megane Grandtour. Zgadzam się, że jest to celowe działanie a nikt nie lubi być robiony w trąbę. Nie rozumiem, chcę wydać ponad 50 kpln a ktoś nie chce mi sprzedać towaru. To się nazywa dobrobyt, Skodzie się w głowie poprzewracało od bycia liderem sprzedaży.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bruceJa mam 26 tydzień. Jak Diler zadzwoni i powie, że jednak 36 tydzień lub + 10.000 zł za FL to kupię Megane Grandtour
Oprócz Meganki można jeszcze wyrwać m.in. Focusa Kombi z dobrym wyp. w cenie < 50tys.zł
Komentarz
-
-
Pomysł na deal:
Kapitał 2000 zł. Lokujemy na 6 m-cy, po czym sprzedajemy za 2000 +1000. Rentowność 100% w ujęciu rocznym.
Ryzyko: brak zainteresowania i ew. zamrożenie kapitału na max, 6 m-cy. Wiecie o czym mówię...? :lol:
Niestety myślę, że to już ma miejsce i dlatego tak duża liczba zamówień z Polski. Jeśli diler ma zamówionych 80 sztuk to coś tu nie gra... Zmienić zapisy w umowie i sztuczny ruch spadnie.
Piękny przykład napędzenia popytu mieliśmy na cukrze...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiulPomysł na deal:
Kapitał 2000 zł. Lokujemy na 6 m-cy, po czym sprzedajemy za 2000 +1000. Rentowność 100% w ujęciu rocznym.
Ryzyko: brak zainteresowania i ew. zamrożenie kapitału na max, 6 m-cy. Wiecie o czym mówię...? :lol:
Niestety myślę, że to już ma miejsce i dlatego tak duża liczba zamówień z Polski. Jeśli diler ma zamówionych 80 sztuk to coś tu nie gra...
Zamieszczone przez misiulZmienić zapisy w umowie i sztuczny ruch spadnie.
Tak czy owak sytuacja z jaką mamy do czynienia może mieć dwie przyczyny:
1. Nie przewidziane problemy techniczne (w skodzie/u poddostawcy) skutecznie ograniczające zdolności produkcyjne
2. Zbyt niska cena które w połączeniu z wadliwymi umowami mogą rzeczywiście otwierać drogę do spekulacji.
Któryś z dealerów przedstawił jakieś oficjalne wytłumaczenie wydłużonego/nieznanego okresu oczekiwania?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez seba210Któryś z dealerów przedstawił jakieś oficjalne wytłumaczenie wydłużonego/nieznanego okresu oczekiwania?
Nie pozbyłem się jeszcze starego auta i cierpliwie czekam. Żadne autko w tej półce cenowej nie tworzy konkurencji do OII Tour (przynajmniej dla mnie) więc nie mam problemów z myślami o zdradzie szkodnika na inną markę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikZamieszczone przez bruceJa mam 26 tydzień. Jak Diler zadzwoni i powie, że jednak 36 tydzień lub + 10.000 zł za FL to kupię Megane Grandtour
Oprócz Meganki można jeszcze wyrwać m.in. Focusa Kombi z dobrym wyp. w cenie < 50tys.złByło: Oct2FL doposażony Mint 1.2TSI
Jest: starszy diesel na B.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikZamieszczone przez blackpwA gdzie takiego Focusa kombi ponizej 50tys mozna kupic?Było: Oct2FL doposażony Mint 1.2TSI
Jest: starszy diesel na B.
Komentarz
-
-
Co do forda o zdecydowanie odradzam, kiła mogiła i wogóle.... Seat jeszcze lepszy - byłem pytać o Exeo to proponowali mi egzemlplarze z 2009 (!!!)roku nówki nie śmigane.
Dzisiaj odebrałem 6 sztuk fabii. Przy okazji dowiedziałem się co z moim Tour'em:
1. Zamówienie 20.02
2. Termin w zamówieniu 31.05
3. Info z dzisiaj - 22 tydzień produkcji
4. Transport - 3 tygodnie
5. Odbiór - 22.06
6. Dodatkowa gwarancja - 4 lata lub 60 tyś - wyśmiałem dealera twierdząc że w półtorej roku zrobię 60 000.
7. Gwarancja 3 lata lub 100 000 jeśli zostanę potraktowany jako klient flotowy (auto biorę w leasing) - nad tym się zastanawiam....
Komentarz
-
-
Nareszcie doczekałem się swojego autka zamówiony w koniec grudnia jutro odbieram
za spóżnienie 2-tygodnie dostałem od dilera parę dodatków warte ok. 900 zł.
Co ciekawe diler zaproponował mi gwarancje +2 lata ale za 1500zł.
po przemyśleniu zrezygnowałem, to wiąże się z serwisowaniem u nich ,oprócz
wymiany żarówek musisz wszystko u nich robić.
Sprzedawca też mi powiedział że ze względu na duży popyt na Tura w fabryce
nie montują już pewnych elementów wyposażenia np. czujników cofania...itp.
wszystko zakładają w salonach , czy to będą oryginalne trudno powiedzieć.
Komentarz
-
-
Rezygnuje z Toura. Biorę FL-kę z placu. Na obecnym terminie produkcji (pewny termin produkcji jest na 2 tygodnie przed produkcją obecnie) mam 2 m-ce przekroczony termin z umowy. Z 4 m-cy zrobiło się 6 m-cy.
W związku z tym mam nadzieję, że nie będę czekał na wpłaconą zaliczkę, to nie ja nie wywiązałem się z umowy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marek68Nareszcie doczekałem się swojego autka zamówiony w koniec grudnia jutro odbieram
za spóżnienie 2-tygodnie dostałem od dilera parę dodatków warte ok. 900 zł.
Co ciekawe diler zaproponował mi gwarancje +2 lata ale za 1500zł.
po przemyśleniu zrezygnowałem, to wiąże się z serwisowaniem u nich ,oprócz
wymiany żarówek musisz wszystko u nich robić.
Sprzedawca też mi powiedział że ze względu na duży popyt na Tura w fabryce
nie montują już pewnych elementów wyposażenia np. czujników cofania...itp.
wszystko zakładają w salonach , czy to będą oryginalne trudno powiedzieć.
o jakich elementach mówisz ?
Strasznie duże zamieszanie jest teraz w sprawie nowych TourówPozdrawiam.
Zainteresowany !
Komentarz
-
Komentarz