A jaką wersję zamówiłeś i kolor? Może tu jest pies pogrzebany, bo sprzedawca proponował zmienić kolor na bardziej popularny i twierdził że powinno to przyspieszyć datę produkcji
Zamówiłem combi 1.6 z lpg. 31 marca zmieniłem kolor z antracyt metalik na czerń magic perłowy. Zmiana koloru nastąpiła po porównaniu tych dwóch kolorów na autach w realu na drodze. Wygrał czarny.
Wczoraj byłem to podpisac na zamówieniu, bo zrobiłem jeszcze pare zmian w wyposarzeniu. W marcu mówili, że w kwietniu okeslona będzie data produkcji i tak tez sie stało. Ale kiedy wyprodukuja i kiedy odbiór to dalej zgadka. Mam jednak nadzieje że będzie to zgodnie z ustaleniami, w okolicach 30 czerwca. A co będzie, zobaczymy.
Jak ci nie załeży na kolorze to dzwoń i pytaj czy zmiana koloru przyśpieszy dostawe. Ja bym tak zrobił.
pandzik, pokaż mi które auto chociaż zbliża się funkcjonalnością do O2 combi w cenie 65-70 kpln.
Hm, W cenie 55 tys. zł. mogę Ci wskazać np. Scenica (funkcjonalność), czy Fluence (na szybko - nie jest to kombi, ale ostatnio miałem okazję powozić... - komfort).
Za 65 tys zł np .... Superb.
Zamieszczone przez Maicroft
Czarne ida jak cieple buleczki A biale ?? To przeciez jeden z popularniejszych kolorow :diabelski_usmiech
Moja jest ("jest" bo powinna już stać "pod" fabryką ) biała.
Skoro sam nie kupiłes superb za 65pln czy scenika za 55pln, to nie doradzaj innym co można kupić w tej klasie. Bo takie posty to śmietnik w temacie.
Wyładowuj swoje frustracje gdzie indziej i nie dyktuj mi co mam pisać. Temat luźny to i posty takie są, nie tylko moje.
Zresztą kwestia szła o to czy w cenie 70 tyś jest alternatywa dla O2, a nie o doradzenie czegokolwiek...
[ Dodano: Pią 22 Kwi, 11 00:57 ]
Powiedz kolego jak to zrobiłeś zamawiając początkiem marca otrzymałeś 16 tydz. produkcji, ja zaś zamawiając ok 20.02 otrzymałem 22 tydz...
To chyba kwestia konkretnego salonu. Ponoć zamawiają wcześniej pewną partię samochodów, stąd wcześniejsze terminy.
Dopisuje się do tej niechlubnej listy z przesunietym terminem o 3 miesiące - masakra. Zmieniłem też kolor z rosso brunello na czarny, ponieważ są jakieś problemy z dostawami tych samochodów i po zmiane być może termin się skruci.
Jestem chyba rekordzistą. Zamówiłem 27.11.2010 O2 FL Scout 1.8 TSI . Uprzedzano mnie o długim terminie realizacji. Wstępnie miał być to kwiecień (auto miało wejść do produkcji w 13 tygodniu). W 14 tygodniu dostałem informację o przesunięciu na 27 tydzień. Totalna porażka. Podobno z Japonii brakuje elektroniki do climatronica. Rozważam rezygnację, chociaż ostatecznej decyzji jeszcze nie podjąłem. Dealer obiecuje jakiś gratis ale jaki jeszcze nie sprecyzował.
Jestem chyba rekordzistą. Zamówiłem 27.11.2010 O2 FL Scout 1.8 TSI . Uprzedzano mnie o długim terminie realizacji. Wstępnie miał być to kwiecień (auto miało wejść do produkcji w 13 tygodniu). W 14 tygodniu dostałem informację o przesunięciu na 27 tydzień. Totalna porażka. Podobno z Japonii brakuje elektroniki do climatronica.
Ech te tłumaczenia Japonią... trzęsienie w Japonii było 11 marca (~11 tydzień) więc myślę, że w 13 tygodniu nie powinno być wielkich problemów z czymkolwiek co z Japonii
Wygląda na to jakbyś wpadł do kolejki i został wrzucony razem z "nowymi" zamówieniami (np moim)
Tak jak wspominałem ja również zamówiłem 1.8TSI (z climatronikiem) i o ile wiem to akurat z 1.8 TSi są raczej niewielkie problemy.
A Scout ma cos ekstra, typu szyber dach albo jakis dziwny kolor ??
Kolor Beż Safari, szyber ma i parę innych mniej kosztownych elementów: Bolero, siatka oddzielająca przestrzeń bagażową, wielofunkcyjna kiera, GSM II, przyciemniane szyby. Właśnie z powodu szybra miało być pięć miesięcy
[ Dodano: Pią 22 Kwi, 11 15:32 ]
Zamieszczone przez seba210
Zamieszczone przez ary
Jestem chyba rekordzistą. Zamówiłem 27.11.2010 O2 FL Scout 1.8 TSI . Uprzedzano mnie o długim terminie realizacji. Wstępnie miał być to kwiecień (auto miało wejść do produkcji w 13 tygodniu). W 14 tygodniu dostałem informację o przesunięciu na 27 tydzień. Totalna porażka. Podobno z Japonii brakuje elektroniki do climatronica.
Ech te tłumaczenia Japonią... trzęsienie w Japonii było 11 marca (~11 tydzień) więc myślę, że w 13 tygodniu nie powinno być wielkich problemów z czymkolwiek co z Japonii
Wygląda na to jakbyś wpadł do kolejki i został wrzucony razem z "nowymi" zamówieniami (np moim)
Tak jak wspominałem ja również zamówiłem 1.8TSI (z climatronikiem) i o ile wiem to akurat z 1.8 TSi są raczej niewielkie problemy.
Jak mnie poinformowano o przesunięciu to pomyślałem, że moją sprzedano jakiemuś Niemcowi, ale znalazłem w sieci coś takiego http://www.automotivesuppliers.pl/in...mid=54&lang=pl
co ciekawe pisane właśnie w 13 tygodniu
coś mi się wydaje, że ta Japonia, to takie wytłumaczenie na wszystkie opóźnienia. Nagle wszystko okazało się być produkowane w Japonii, pół skody jest na podzespołach japońskich. Wg mnie jeżeli już coś sprowadzają z tamtego regionu to z chin.
Zamieszczone przez ary
Właśnie z powodu szybra miało być pięć miesięcy
Co prawda w zeszłym roku swoją kupowałem, ale z powodu szyberdachu jak i żadnej innej opcji nie miałem dłuższego terminu. Z dostępnością dachu, to był w superbie i dotyczył tylko panoramicznego w kombi.
Ale co, w tydzień mają przywrócić stan sprzed trzęsienia i tsunami?
Wiem, że Japończycy są szybcy ale bez jaj.
Utrudnienia związane z wznowieniem produkcji w japońskich fabrykach jeszcze potrwają kilka tygodni. Tu chodzi m.in. o zniszczoną infrastrukturę (tory, drogi), oraz ograniczenia w dopływie prądu.
Pytałem dzisiaj swojego dilera (Olsztyn). Zamówienie końcówka marca, termin produkcji - 35 tydzień! Niech ich....! Cały urlop w plecy. Przy takim terminie produkcji to odbiór będzie pod koniec września. 6 miesięcy czekania. Po prostu paranoja. Czy ja kupuję maybacha?!
Ale co, w tydzień mają przywrócić stan sprzed trzęsienia i tsunami?
Wiem, że Japończycy są szybcy ale bez jaj.
Myślałem raczej o tym że każdy producent ma u siebie pewien zapas/bufor podzespołów. Więc zamówienia tydzień czy dwa po katastrofie powinny jeszcze normalnie schodzić. Dopiero w kolejnych tygodniach mogło to mieć realne znaczenie.
Komentarz