mi lpg zamontowali w ciagu 2 dni z wymiana calego sterownika lpg<calej tej skrzyneczki czy co tam jest, cos zepsuta była niby> ja przycisalem dilera stwierdzeniem ze jak nie odbiore w sobote to przez najblizsze 1,5 tygodnia nie będę mógł do nich dotrzeć i zapłacić im pieniędzy i to podziałało
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marek kgja panowie miałem produkcje w 41 tyg. a odbiór 4 listopada
a co do gratisow to ten pakiet 60kkm /4 lata nie obejmuje auta z lpg wiec mi nie zaproponowali . na odwal dali chlapacze<przod> i listwy boczneUdało mi się wydębic opony zimowe - najpierw była propozycja na przedłużoną gwarancję, odmówiłem. Po zaproponowaniu chlapaczy oraz listwew oraz dywaników, wyśmiałem pomysł. Odbiór generalnie nerwowy, ale koniec konców auto stoi juz pod domem a ja oblewam
Komentarz
-
-
Jest, jest, jest, stoi na placu!!! :P
:yay: :yay: :yay:
Jutro jadę obejrzeć :bigyellow
:hura
Teraz jest wersja, że Pan Henio z ASO zachorował, a tylko on potrafił zainstalować LPG :shock:, w związku z tym najlepiej jakbym odebrał bez instalacji, a instalacja to kiedyś jak przejadę 2K km, normalnie jaja :niewiem
Sam nie wiem, bo jak w zastępstwie przyjdzie pan Zdzisio, co pierwszy raz w życiu LPG będzie zakładał, to może już lepiej zaczekać, choć nóż się w kieszeni otwiera :zastrzelic
Ale w sumie i tak jest ok, skoro już stoi :yay: :yay: :yay:Sprzedam czołg stan idealny - Łada 21072 :-)
http://otomoto.pl/oferta/lada-2107-b...tml#73bf5f01c7
Komentarz
-
-
Gmorpi, Auto -Wimar ??Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Tak, Auto-Wimar. Sytuacja jest podobno taka, że mechanik wraca po zwolnieniu lekarskim dopiero w przyszłym tygodniu i na LPG jeszcze czekają ludzie, którzy miesiąc temu odebrali auto :shock: Ja mam już niebawem dostać dokumenty do rejestracji i fakturę. Tylko nie bardzo mi się uśmiecha płacić za samochód, a potem bujać się, kiedy może ASO założy instalację. Mając za sobą dotychczasowe doświadczenia z przekładaniem terminów i różnymi zadziwiającymi niespodziankami, mogę z dużą dozą prawdopodobieństwa założyć, że z tą instalacją będą schody. Tym bardziej, że przecież z punktu widzenia sprzedawcy, nie będzie miał żadnego interesu w tym aby cokolwiek kiwnąć palcem. Przecież to było w koszcie 0zł i w dodatku wszystko już zapłacone i na fakturzeMogę oczywiście poczekać z odbiorem auta na instalację LPG, ale miesiąc???
Sprzedam czołg stan idealny - Łada 21072 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GmorpiTak, Auto-Wimar. Sytuacja jest podobno taka, że mechanik wraca po zwolnieniu lekarskim dopiero w przyszłym tygodniu i na LPG jeszcze czekają ludzie, którzy miesiąc temu odebrali auto :shock: Ja mam już niebawem dostać dokumenty do rejestracji i fakturę. Tylko nie bardzo mi się uśmiecha płacić za samochód, a potem bujać się, kiedy może ASO założy instalację. Mając za sobą dotychczasowe doświadczenia z przekładaniem terminów i różnymi zadziwiającymi niespodziankami, mogę z dużą dozą prawdopodobieństwa założyć, że z tą instalacją będą schody. Tym bardziej, że przecież z punktu widzenia sprzedawcy, nie będzie miał żadnego interesu w tym aby cokolwiek kiwnąć palcem. Przecież to było w koszcie 0zł i w dodatku wszystko już zapłacone i na fakturzeMogę oczywiście poczekać z odbiorem auta na instalację LPG, ale miesiąc???
Komentarz
-
-
Ja był cisnął dealera, że skoro ich JEDYNY pracownik od GAZU jest na chorobowym, to niech zlecą montaż na zewnątrz. Mało to firm montujących gaz w Stolicy?
Przypomina mi się z sytuacja sprzed kilku lat - globalna awaria Neostrady - problemy z połączeniem (autoryzacja - komunikat o błędnym haśle) okazało się że jedyna osoba mogąca zająć się Radiusem (serwerem autorycacji) była aktualnie na urlopie.
Komentarz
-
-
Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Odnośnie podzlecenia instalacji LPG - już proponowałem, ale zdaje się obligują ich jakieś umowy, że muszą instalować na miejscu, albo to tylko ściema i po prostu chodzi o koszty...
nobody, ja pewnie i tak bym na początku jeździł przeważnie na benzynie i obserwował, ale dzięki wielkie za uwagi, będę wiedział na co zwracać uwagęObawiam się jednak czego innego - problemów z wyegzekwowaniem zainstalowania LPG w ogóle, problemów z przesuwającymi się w nieskończoność terminami itp. Pomijając fakt odraczania czegoś, za co de facto już płacę. Myślę jeszcze, żeby jakoś uzyskać ten termin instalacji na piśmie, tylko co jest warte pismo, skoro w zamówieniu auta mam odbiór na początek października, a już mamy dzięki Bogu koniec listopada :evil:
Przecież oni muszą mieć do cholery jakiś grafik pracy. W sumie, to jeśli miałbym wpisane w książce serwisowej, czy gdziekolwiek, że tego i tego dnia, o tej i o tej godzinie, będzie założona instalacja, to nie widzę problemu. Żeby to tylko było wiążące w jakiś sposób, bo do tej pory te wszystkie ustalenia wyglądają, delikatnie mówiąc, niepoważnie :?
I jeszcze taka mała dygresja. Zamówiłem montaż radia niefabrycznego, bo jak zobaczyłem katalogowe ceny odbiorników i jakie to radia, to postukałem się w głowę. Właściwie to był błąd, bo Swing przynajmniej wygląda bardzo porządnie, a koszta można jakoś rozwiązać. Ale nie o tym chciałem... Pewnego dnia zapytałem dilera - jak to jest z montażem niefabrycznego radia 2DIN. Odpowiedział, że bardzo odradza, bo takie straszne szpary są przy ramkach i w ogóle problemy, po prostu masakra. Ok, kupiłem sobie fajne radyjko 1DIN, wyszukałem w necie parametry, wyposażenie itp. Dziś diler mówi - ale z tym radyjkiem, to niech Pan weźmie pod uwagę, że będzie taka szpara 2-3 mm. Ja mówię - jak to, przecież to z 2DIN miały być problemy? A on - wie Pan, z 2DIN to już całkiem jest koszmar, 2-3mm to nie tak źle... No i co? Nie można cholery dostać? "Zestaw montażowy radia niefabryczne - 400PLN"
[ Dodano: Nie 27 Lis, 11 12:27 ]
W sumie, to żeby nie było, że tak całkiem wieszam psy na Auto-Wimar, to nie mogę powiedzieć, auto w końcu przyjechało, stoi na placu i na oko wszystko wygląda ok. Nie widać uszkodzeń w transporcie, konfiguracja odczytana z numerów zgadza się z zamówieniem. Pracownicy w salonie są kulturalni i uprzejmi.. ale niektóre sprawy powalają...Sprzedam czołg stan idealny - Łada 21072 :-)
Komentarz
-
-
Jak czytam wasze perypetie odbioru samochodu, to sie zastanawiam w jakim my kraju żyjemy?
Sam mam obawy, co to będzie jak mój przyjedzie w grudniu...??!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikZalejesz pałę i przegapisz Gwiazdkę...
Ma byc produkowany w tym tyg. + 2 tyg. transport + coś tam instalacja "gratów", to może, ale wątpię. Czytam żale innych forumowiczów, to mam wątpliwości, czy on wogóle będzie w tym roku do odbioru...!
Normalnie qrwa PRL...!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Z kolei jak ja czytam wasze perypetie związane z zamawianiem/odbieraniem Tourów, to nie mogę wyjść z podziwu jaki przewrotny jest los. Szukałem z rodzicami auta dla siebie od listopada '10. Oczywiście jak to z używanymi autami bywa - w ogłoszeniu igła nówka sztuka, a w rzeczywistości albo sprzedawca nie stawiał się w umówionym terminie albo auto to strucel nieprzeciętny. Między świętami a nowym rokiem padł pomysł, żeby zamówić Toura w salonie, co mnie strasznie speszyło i nie chciałem takiego rozwiązania. Na szczęście nie zamówiliśmy, ja zmądrzałem, a w połowie stycznia okazało się, że jest auto do kupienia od zaraz w Częstochowie. W związku z tym od podjęcia decyzji o zakupie do odbioru minął około tydzieńO2 Tour Kombi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47273
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikWpiszesz sobie przy sprzedaży - 1 rejestracja 2012.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
Komentarz