[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek kg
    Drive
    • 2011
    • 64

mi lpg zamontowali w ciagu 2 dni z wymiana calego sterownika lpg<calej tej skrzyneczki czy co tam jest, cos zepsuta była niby> ja przycisalem dilera stwierdzeniem ze jak nie odbiore w sobote to przez najblizsze 1,5 tygodnia nie będę mógł do nich dotrzeć i zapłacić im pieniędzy i to podziałało
    octavia 2 tour 1,6+lpg

Komentarz

• siryanek
      Classic
      • 2011
      • 20

Zamieszczone przez marek kg
      ja panowie miałem produkcje w 41 tyg. a odbiór 4 listopada
      a co do gratisow to ten pakiet 60kkm /4 lata nie obejmuje auta z lpg wiec mi nie zaproponowali . na odwal dali chlapacze<przod> i listwy boczne
      To muszę się pochwalic swoimi zdolnościami negocjacyjnymi Udało mi się wydębic opony zimowe - najpierw była propozycja na przedłużoną gwarancję, odmówiłem. Po zaproponowaniu chlapaczy oraz listwew oraz dywaników, wyśmiałem pomysł. Odbiór generalnie nerwowy, ale koniec konców auto stoi juz pod domem a ja oblewam

Komentarz

• rodaczek
        RS
        • 2011
        • 1602
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Oblewaj oblewaj. A jak już wyschnie to się pochwal opisem za zdjęciami.
        Bezawaryjności :szeroki_usmiech .

Moja Octavia:
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
        Rafał

Komentarz

• Gmorpi
          Drive
          • 2011
          • 85

Jest, jest, jest, stoi na placu!!! :P
          :yay: :yay: :yay:
          Jutro jadę obejrzeć :bigyellow
          :hura

Teraz jest wersja, że Pan Henio z ASO zachorował, a tylko on potrafił zainstalować LPG :shock:, w związku z tym najlepiej jakbym odebrał bez instalacji, a instalacja to kiedyś jak przejadę 2K km, normalnie jaja :niewiem
          Sam nie wiem, bo jak w zastępstwie przyjdzie pan Zdzisio, co pierwszy raz w życiu LPG będzie zakładał, to może już lepiej zaczekać, choć nóż się w kieszeni otwiera :zastrzelic

Ale w sumie i tak jest ok, skoro już stoi :yay: :yay: :yay:
          Sprzedam czołg stan idealny - Łada 21072 :-)
          http://otomoto.pl/oferta/lada-2107-b...tml#73bf5f01c7

Komentarz

• zwolin
            Rider
            • 2010
            • 656

Gmorpi, Auto -Wimar ??
            Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
            O II Tour Combi 1.6
            Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Gmorpi
              Drive
              • 2011
              • 85

Tak, Auto-Wimar. Sytuacja jest podobno taka, że mechanik wraca po zwolnieniu lekarskim dopiero w przyszłym tygodniu i na LPG jeszcze czekają ludzie, którzy miesiąc temu odebrali auto :shock: Ja mam już niebawem dostać dokumenty do rejestracji i fakturę. Tylko nie bardzo mi się uśmiecha płacić za samochód, a potem bujać się, kiedy może ASO założy instalację. Mając za sobą dotychczasowe doświadczenia z przekładaniem terminów i różnymi zadziwiającymi niespodziankami, mogę z dużą dozą prawdopodobieństwa założyć, że z tą instalacją będą schody. Tym bardziej, że przecież z punktu widzenia sprzedawcy, nie będzie miał żadnego interesu w tym aby cokolwiek kiwnąć palcem. Przecież to było w koszcie 0zł i w dodatku wszystko już zapłacone i na fakturze Mogę oczywiście poczekać z odbiorem auta na instalację LPG, ale miesiąc???

Komentarz

• Borsuk2
                L&K
                • 2010
                • 1203

Zamieszczone przez Gmorpi
                Mając za sobą dotychczasowe doświadczenia z przekładaniem terminów i różnymi zadziwiającymi niespodziankami, mogę z dużą dozą prawdopodobieństwa założyć, że z tą instalacją będą schody.
                Dlatego olałem ich darmową instalację LPG :lol: .
                Fajna stronka

Komentarz

• kapi
                  L&K
                  • 2009
                  • 1174
                  • Fabia combi

a co do gratisow to ten pakiet 60kkm /4 lata nie obejmuje auta z lpg
                  dlaczego ? - ja dostałem
                  OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• marek kg
                    Drive
                    • 2011
                    • 64

pod ta tabelka jest napisane
                    Program ©KODA Life Plus nie obejmuje samochodów z instalacją LPG.
                    wiec moze jakis wyjatek zrobili dla ciebie
                    octavia 2 tour 1,6+lpg

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

Program ©KODA Life Plus nie obejmuje samochodów z instalacją LPG.
                      A przecież użytkowanie gazu nie ma żadnego wpływu na autko...

Komentarz

• marek kg
                        Drive
                        • 2011
                        • 64

a mi to tłumacz ja o tym wiem ale widocznie oni nie wiedza. ja tylko zalinkowałem skąd czerpie swoja wiedzę
                        octavia 2 tour 1,6+lpg

Komentarz

• nobody
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 119

Zamieszczone przez Gmorpi
                          Tak, Auto-Wimar. Sytuacja jest podobno taka, że mechanik wraca po zwolnieniu lekarskim dopiero w przyszłym tygodniu i na LPG jeszcze czekają ludzie, którzy miesiąc temu odebrali auto :shock: Ja mam już niebawem dostać dokumenty do rejestracji i fakturę. Tylko nie bardzo mi się uśmiecha płacić za samochód, a potem bujać się, kiedy może ASO założy instalację. Mając za sobą dotychczasowe doświadczenia z przekładaniem terminów i różnymi zadziwiającymi niespodziankami, mogę z dużą dozą prawdopodobieństwa założyć, że z tą instalacją będą schody. Tym bardziej, że przecież z punktu widzenia sprzedawcy, nie będzie miał żadnego interesu w tym aby cokolwiek kiwnąć palcem. Przecież to było w koszcie 0zł i w dodatku wszystko już zapłacone i na fakturze Mogę oczywiście poczekać z odbiorem auta na instalację LPG, ale miesiąc???
                          Nie stracisz na tym. Przejedź ok. 2kkm na benzynie, potem na spokojnie zainstalujesz LPG. Niektórzy gazownicy, z którymi rozmawiałem, zalecali instalację na dotartym silniku. W/g instrukcji silnik jest dotarty po ok. 1500km (przynajmniej jest to ten pierwszy, najważniejszy okres - szkoły sa różne odnośnie docierania, ale eksploatacja przy założeniu, że silnik nie jest dotarty na pewno mu nie zaszkodzi). To wcale nie jest takie głupie - przy okazji ochłoniesz, przywykniesz do auta, zobaczysz jak jeździ bez gazu - wówczas od razu wychwycisz ew. anomalie w pracy na LPG. Przy dobrze wyregulowanej instalacji nie ma praktycznie żadnej różnicy - przełączanie LPG/noPB i odwrotnie powinno być niezauważalne, obroty na jałowym biegu takie same (zwłaszcza po przełączeniu), automatyczne przełączenie na LPG w trakcie jazdy bez szarpnięć, żadnego gaśnięcia przy redukcji biegów, spalanie LPG ok. 20% więcej niż na benzynie (warto więc najpierw zebrać statystykę z benzyny). Mam tylko wrażenie, że na LPG trochę wolniej się zbiera, ale może to być tylko samosugestia. Jeśli coś niepokojącego zauważysz, to nie daj sobie wmówić, że to wina Twojego stylu jazdy, gazu złej jakości itd. Będziesz mógł też dokładnie i na spokojnie przyjrzeć się samej instalacji. W ASO nie ma wielu specjalistów od gazu, więc jeśli wiesz, że właściwego mechanika nie ma, to lepiej na niego poczekaj. Ja bym tak właśnie zrobił, ale mówię to z perspektywy, po kilku miesiącach od odbioru.

Komentarz

• pandzik
                            RS
                            • 2011
                            • 2254
                            • Seat

marek kg, To był sarkazm...

Komentarz

• b8tz
                              Rider
                              • 2011
                              • 368

Ja był cisnął dealera, że skoro ich JEDYNY pracownik od GAZU jest na chorobowym, to niech zlecą montaż na zewnątrz. Mało to firm montujących gaz w Stolicy?

Przypomina mi się z sytuacja sprzed kilku lat - globalna awaria Neostrady - problemy z połączeniem (autoryzacja - komunikat o błędnym haśle) okazało się że jedyna osoba mogąca zająć się Radiusem (serwerem autorycacji) była aktualnie na urlopie.

Komentarz

• Gmorpi
                                Drive
                                • 2011
                                • 85

Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Odnośnie podzlecenia instalacji LPG - już proponowałem, ale zdaje się obligują ich jakieś umowy, że muszą instalować na miejscu, albo to tylko ściema i po prostu chodzi o koszty...

nobody, ja pewnie i tak bym na początku jeździł przeważnie na benzynie i obserwował, ale dzięki wielkie za uwagi, będę wiedział na co zwracać uwagę Obawiam się jednak czego innego - problemów z wyegzekwowaniem zainstalowania LPG w ogóle, problemów z przesuwającymi się w nieskończoność terminami itp. Pomijając fakt odraczania czegoś, za co de facto już płacę. Myślę jeszcze, żeby jakoś uzyskać ten termin instalacji na piśmie, tylko co jest warte pismo, skoro w zamówieniu auta mam odbiór na początek października, a już mamy dzięki Bogu koniec listopada :evil:

Przecież oni muszą mieć do cholery jakiś grafik pracy. W sumie, to jeśli miałbym wpisane w książce serwisowej, czy gdziekolwiek, że tego i tego dnia, o tej i o tej godzinie, będzie założona instalacja, to nie widzę problemu. Żeby to tylko było wiążące w jakiś sposób, bo do tej pory te wszystkie ustalenia wyglądają, delikatnie mówiąc, niepoważnie :?

I jeszcze taka mała dygresja. Zamówiłem montaż radia niefabrycznego, bo jak zobaczyłem katalogowe ceny odbiorników i jakie to radia, to postukałem się w głowę. Właściwie to był błąd, bo Swing przynajmniej wygląda bardzo porządnie, a koszta można jakoś rozwiązać. Ale nie o tym chciałem... Pewnego dnia zapytałem dilera - jak to jest z montażem niefabrycznego radia 2DIN. Odpowiedział, że bardzo odradza, bo takie straszne szpary są przy ramkach i w ogóle problemy, po prostu masakra. Ok, kupiłem sobie fajne radyjko 1DIN, wyszukałem w necie parametry, wyposażenie itp. Dziś diler mówi - ale z tym radyjkiem, to niech Pan weźmie pod uwagę, że będzie taka szpara 2-3 mm. Ja mówię - jak to, przecież to z 2DIN miały być problemy? A on - wie Pan, z 2DIN to już całkiem jest koszmar, 2-3mm to nie tak źle... No i co? Nie można cholery dostać? "Zestaw montażowy radia niefabryczne - 400PLN"

[ Dodano: Nie 27 Lis, 11 12:27 ]
                                W sumie, to żeby nie było, że tak całkiem wieszam psy na Auto-Wimar, to nie mogę powiedzieć, auto w końcu przyjechało, stoi na placu i na oko wszystko wygląda ok. Nie widać uszkodzeń w transporcie, konfiguracja odczytana z numerów zgadza się z zamówieniem. Pracownicy w salonie są kulturalni i uprzejmi.. ale niektóre sprawy powalają...

Komentarz

• skoh
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 176

Ramkę możesz kupić na allegro za 50zł z kostkami i separatorem. Żeby ładnie pasowała dałem pod każde miejsce na śrubkę jedną podkładkę i wtedy pasuje się równo.

Komentarz

• siryanek
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 20

Zamieszczone przez skoh
                                    Ramkę możesz kupić na allegro za 50zł z kostkami i separatorem. Żeby ładnie pasowała dałem pod każde miejsce na śrubkę jedną podkładkę i wtedy pasuje się równo.
                                    Dokładnie też mnie chcieli naciąć na zestaw montażowy, a nieskodowskie radio nie wygląda żle

Komentarz

• Rosomak
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1365
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jak czytam wasze perypetie odbioru samochodu, to sie zastanawiam w jakim my kraju żyjemy?

Sam mam obawy, co to będzie jak mój przyjedzie w grudniu...??!
                                      Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                                      http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                                      Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• pandzik
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2254
                                        • Seat

Zamieszczone przez mkania777
                                        Sam mam obawy, co to będzie jak mój przyjedzie w grudniu...??!
                                        Zalejesz pałę i przegapisz Gwiazdkę...

Komentarz

• Rosomak
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1365
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez pandzik
                                          Zalejesz pałę i przegapisz Gwiazdkę...
                                          ...o ile bedzie on w ogóle na Gwiazdkę...?

Ma byc produkowany w tym tyg. + 2 tyg. transport + coś tam instalacja "gratów", to może, ale wątpię. Czytam żale innych forumowiczów, to mam wątpliwości, czy on wogóle będzie w tym roku do odbioru...!

Normalnie qrwa PRL...!
                                          Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• pandzik
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2254
                                            • Seat

mkania777, Szukaj dobrych stron. Wpiszesz sobie przy sprzedaży - 1 rejestracja 2012.

Komentarz

• mjolsz
                                              Drive
                                              • 2011
                                              • 54

Z kolei jak ja czytam wasze perypetie związane z zamawianiem/odbieraniem Tourów, to nie mogę wyjść z podziwu jaki przewrotny jest los. Szukałem z rodzicami auta dla siebie od listopada '10. Oczywiście jak to z używanymi autami bywa - w ogłoszeniu igła nówka sztuka, a w rzeczywistości albo sprzedawca nie stawiał się w umówionym terminie albo auto to strucel nieprzeciętny. Między świętami a nowym rokiem padł pomysł, żeby zamówić Toura w salonie, co mnie strasznie speszyło i nie chciałem takiego rozwiązania. Na szczęście nie zamówiliśmy, ja zmądrzałem, a w połowie stycznia okazało się, że jest auto do kupienia od zaraz w Częstochowie. W związku z tym od podjęcia decyzji o zakupie do odbioru minął około tydzień
                                              O2 Tour Kombi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47273

Komentarz

• mrqtm
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 253

Witam.
                                                Zamówienie podpisane 24.10.2011.na Octavie sedan Tour 1,6 + LPG .
                                                Tydzień temu dowiedziałem się,że planowany termin produkcji 5-6 tydzień 2012.
                                                No to jeszcze trochę trzeba czekać.
                                                Była Octavia Tour +
                                                jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

• Rosomak
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1365
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez pandzik
                                                  Wpiszesz sobie przy sprzedaży - 1 rejestracja 2012.
                                                  Za jakieś 8lat to będzie bez znaczenia!

Komentarz

• mrqtm
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 253

heh no swoją poprzednią własnie sprzedałem po 6 latach i też wtedy czekałem ponad 4 miesiące
                                                    Była Octavia Tour +
                                                    jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

Pracuję...