mi lpg zamontowali w ciagu 2 dni z wymiana calego sterownika lpg<calej tej skrzyneczki czy co tam jest, cos zepsuta była niby> ja przycisalem dilera stwierdzeniem ze jak nie odbiore w sobote to przez najblizsze 1,5 tygodnia nie będę mógł do nich dotrzeć i zapłacić im pieniędzy i to podziałało
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
To muszę się pochwalic swoimi zdolnościami negocjacyjnymiZamieszczone przez marek kgja panowie miałem produkcje w 41 tyg. a odbiór 4 listopada
a co do gratisow to ten pakiet 60kkm /4 lata nie obejmuje auta z lpg wiec mi nie zaproponowali . na odwal dali chlapacze<przod> i listwy boczne
Udało mi się wydębic opony zimowe - najpierw była propozycja na przedłużoną gwarancję, odmówiłem. Po zaproponowaniu chlapaczy oraz listwew oraz dywaników, wyśmiałem pomysł. Odbiór generalnie nerwowy, ale koniec konców auto stoi juz pod domem a ja oblewam
Komentarz
-
-
Jest, jest, jest, stoi na placu!!! :P
:yay: :yay: :yay:
Jutro jadę obejrzeć :bigyellow
:hura
Teraz jest wersja, że Pan Henio z ASO zachorował, a tylko on potrafił zainstalować LPG :shock:, w związku z tym najlepiej jakbym odebrał bez instalacji, a instalacja to kiedyś jak przejadę 2K km, normalnie jaja :niewiem
Sam nie wiem, bo jak w zastępstwie przyjdzie pan Zdzisio, co pierwszy raz w życiu LPG będzie zakładał, to może już lepiej zaczekać, choć nóż się w kieszeni otwiera :zastrzelic
Ale w sumie i tak jest ok, skoro już stoi :yay: :yay: :yay:Sprzedam czołg stan idealny - Łada 21072 :-)
http://otomoto.pl/oferta/lada-2107-b...tml#73bf5f01c7
Komentarz
-
-
Gmorpi, Auto -Wimar ??Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Tak, Auto-Wimar. Sytuacja jest podobno taka, że mechanik wraca po zwolnieniu lekarskim dopiero w przyszłym tygodniu i na LPG jeszcze czekają ludzie, którzy miesiąc temu odebrali auto :shock: Ja mam już niebawem dostać dokumenty do rejestracji i fakturę. Tylko nie bardzo mi się uśmiecha płacić za samochód, a potem bujać się, kiedy może ASO założy instalację. Mając za sobą dotychczasowe doświadczenia z przekładaniem terminów i różnymi zadziwiającymi niespodziankami, mogę z dużą dozą prawdopodobieństwa założyć, że z tą instalacją będą schody. Tym bardziej, że przecież z punktu widzenia sprzedawcy, nie będzie miał żadnego interesu w tym aby cokolwiek kiwnąć palcem. Przecież to było w koszcie 0zł i w dodatku wszystko już zapłacone i na fakturze
Mogę oczywiście poczekać z odbiorem auta na instalację LPG, ale miesiąc???
Sprzedam czołg stan idealny - Łada 21072 :-)
Komentarz
-
-
Nie stracisz na tym. Przejedź ok. 2kkm na benzynie, potem na spokojnie zainstalujesz LPG. Niektórzy gazownicy, z którymi rozmawiałem, zalecali instalację na dotartym silniku. W/g instrukcji silnik jest dotarty po ok. 1500km (przynajmniej jest to ten pierwszy, najważniejszy okres - szkoły sa różne odnośnie docierania, ale eksploatacja przy założeniu, że silnik nie jest dotarty na pewno mu nie zaszkodzi). To wcale nie jest takie głupie - przy okazji ochłoniesz, przywykniesz do auta, zobaczysz jak jeździ bez gazu - wówczas od razu wychwycisz ew. anomalie w pracy na LPG. Przy dobrze wyregulowanej instalacji nie ma praktycznie żadnej różnicy - przełączanie LPG/noPB i odwrotnie powinno być niezauważalne, obroty na jałowym biegu takie same (zwłaszcza po przełączeniu), automatyczne przełączenie na LPG w trakcie jazdy bez szarpnięć, żadnego gaśnięcia przy redukcji biegów, spalanie LPG ok. 20% więcej niż na benzynie (warto więc najpierw zebrać statystykę z benzyny). Mam tylko wrażenie, że na LPG trochę wolniej się zbiera, ale może to być tylko samosugestia. Jeśli coś niepokojącego zauważysz, to nie daj sobie wmówić, że to wina Twojego stylu jazdy, gazu złej jakości itd. Będziesz mógł też dokładnie i na spokojnie przyjrzeć się samej instalacji. W ASO nie ma wielu specjalistów od gazu, więc jeśli wiesz, że właściwego mechanika nie ma, to lepiej na niego poczekaj. Ja bym tak właśnie zrobił, ale mówię to z perspektywy, po kilku miesiącach od odbioru.Zamieszczone przez GmorpiTak, Auto-Wimar. Sytuacja jest podobno taka, że mechanik wraca po zwolnieniu lekarskim dopiero w przyszłym tygodniu i na LPG jeszcze czekają ludzie, którzy miesiąc temu odebrali auto :shock: Ja mam już niebawem dostać dokumenty do rejestracji i fakturę. Tylko nie bardzo mi się uśmiecha płacić za samochód, a potem bujać się, kiedy może ASO założy instalację. Mając za sobą dotychczasowe doświadczenia z przekładaniem terminów i różnymi zadziwiającymi niespodziankami, mogę z dużą dozą prawdopodobieństwa założyć, że z tą instalacją będą schody. Tym bardziej, że przecież z punktu widzenia sprzedawcy, nie będzie miał żadnego interesu w tym aby cokolwiek kiwnąć palcem. Przecież to było w koszcie 0zł i w dodatku wszystko już zapłacone i na fakturze
Mogę oczywiście poczekać z odbiorem auta na instalację LPG, ale miesiąc???
Komentarz
-
-
Ja był cisnął dealera, że skoro ich JEDYNY pracownik od GAZU jest na chorobowym, to niech zlecą montaż na zewnątrz. Mało to firm montujących gaz w Stolicy?
Przypomina mi się z sytuacja sprzed kilku lat - globalna awaria Neostrady - problemy z połączeniem (autoryzacja - komunikat o błędnym haśle) okazało się że jedyna osoba mogąca zająć się Radiusem (serwerem autorycacji) była aktualnie na urlopie.
Komentarz
-
-
Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Odnośnie podzlecenia instalacji LPG - już proponowałem, ale zdaje się obligują ich jakieś umowy, że muszą instalować na miejscu, albo to tylko ściema i po prostu chodzi o koszty...
nobody, ja pewnie i tak bym na początku jeździł przeważnie na benzynie i obserwował, ale dzięki wielkie za uwagi, będę wiedział na co zwracać uwagę
Obawiam się jednak czego innego - problemów z wyegzekwowaniem zainstalowania LPG w ogóle, problemów z przesuwającymi się w nieskończoność terminami itp. Pomijając fakt odraczania czegoś, za co de facto już płacę. Myślę jeszcze, żeby jakoś uzyskać ten termin instalacji na piśmie, tylko co jest warte pismo, skoro w zamówieniu auta mam odbiór na początek października, a już mamy dzięki Bogu koniec listopada :evil:
Przecież oni muszą mieć do cholery jakiś grafik pracy. W sumie, to jeśli miałbym wpisane w książce serwisowej, czy gdziekolwiek, że tego i tego dnia, o tej i o tej godzinie, będzie założona instalacja, to nie widzę problemu. Żeby to tylko było wiążące w jakiś sposób, bo do tej pory te wszystkie ustalenia wyglądają, delikatnie mówiąc, niepoważnie :?
I jeszcze taka mała dygresja. Zamówiłem montaż radia niefabrycznego, bo jak zobaczyłem katalogowe ceny odbiorników i jakie to radia, to postukałem się w głowę. Właściwie to był błąd, bo Swing przynajmniej wygląda bardzo porządnie, a koszta można jakoś rozwiązać. Ale nie o tym chciałem... Pewnego dnia zapytałem dilera - jak to jest z montażem niefabrycznego radia 2DIN. Odpowiedział, że bardzo odradza, bo takie straszne szpary są przy ramkach i w ogóle problemy, po prostu masakra. Ok, kupiłem sobie fajne radyjko 1DIN, wyszukałem w necie parametry, wyposażenie itp. Dziś diler mówi - ale z tym radyjkiem, to niech Pan weźmie pod uwagę, że będzie taka szpara 2-3 mm. Ja mówię - jak to, przecież to z 2DIN miały być problemy? A on - wie Pan, z 2DIN to już całkiem jest koszmar, 2-3mm to nie tak źle... No i co? Nie można cholery dostać? "Zestaw montażowy radia niefabryczne - 400PLN"
[ Dodano: Nie 27 Lis, 11 12:27 ]
W sumie, to żeby nie było, że tak całkiem wieszam psy na Auto-Wimar, to nie mogę powiedzieć, auto w końcu przyjechało, stoi na placu i na oko wszystko wygląda ok. Nie widać uszkodzeń w transporcie, konfiguracja odczytana z numerów zgadza się z zamówieniem. Pracownicy w salonie są kulturalni i uprzejmi.. ale niektóre sprawy powalają...Sprzedam czołg stan idealny - Łada 21072 :-)
Komentarz
-
-
Jak czytam wasze perypetie odbioru samochodu, to sie zastanawiam w jakim my kraju żyjemy?
Sam mam obawy, co to będzie jak mój przyjedzie w grudniu...??!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
...o ile bedzie on w ogóle na Gwiazdkę...?Zamieszczone przez pandzikZalejesz pałę i przegapisz Gwiazdkę...
Ma byc produkowany w tym tyg. + 2 tyg. transport + coś tam instalacja "gratów", to może, ale wątpię. Czytam żale innych forumowiczów, to mam wątpliwości, czy on wogóle będzie w tym roku do odbioru...!
Normalnie qrwa PRL...!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Z kolei jak ja czytam wasze perypetie związane z zamawianiem/odbieraniem Tourów, to nie mogę wyjść z podziwu jaki przewrotny jest los. Szukałem z rodzicami auta dla siebie od listopada '10. Oczywiście jak to z używanymi autami bywa - w ogłoszeniu igła nówka sztuka, a w rzeczywistości albo sprzedawca nie stawiał się w umówionym terminie albo auto to strucel nieprzeciętny. Między świętami a nowym rokiem padł pomysł, żeby zamówić Toura w salonie, co mnie strasznie speszyło i nie chciałem takiego rozwiązania. Na szczęście nie zamówiliśmy, ja zmądrzałem, a w połowie stycznia okazało się, że jest auto do kupienia od zaraz w Częstochowie. W związku z tym od podjęcia decyzji o zakupie do odbioru minął około tydzień
O2 Tour Kombi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47273
Komentarz
-
-
Za jakieś 8lat to będzie bez znaczenia!Zamieszczone przez pandzikWpiszesz sobie przy sprzedaży - 1 rejestracja 2012.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-

i też wtedy czekałem ponad 4 miesiące
Komentarz