Za bardzo się wszyscy nakręcacie. Trzeba cierpliwie czekać, albo wyskrobać parę złotych więcej i brać O2FL.
U mnie w mieście jest mocny wysyp Tourów - razem z moim kręci się koło 8 sztuk - pokapować się łatwo - po lusterkach, a i nowy świeży lakier rzuca się w oczy.
Dziś w sklepie spotkałem kumpla od słowa do słowa i mówi, że kupił samochód - Toura - wychodzimy patrzę grafitowy 1.6 w kombi - pokazałem mu co trzeba zmodzić i powiedziałem, żeby się pojawił na forum - ale raczej się nie zarejestruje bo mu szkoda życia na fora. Zamawiał w styczniu - odebrał tydzień temu. Drugi grafit ma babka u mnie na osiedlu. Jest niebieski metalik - bardzo ładny, srebrny i bodajże beż.
Dwa też jeżdżą Rosso Brunello - kombiak i lift - jakbym wcześniej widział ten kolorek to bym się mocno zastanowił czy go nie łyknąć - zajebiaszczy - tylko trzeba by lusterka trysnąć w kolorek :szeroki_usmiech
Dobrze, że niedługo wejdzie ta Felicja czy jakoś tak i zastąpi O2 Tour, bo jakby tak dalej poszło to chyba co 100 metrów stałby Tour - tak jak teraz jest u mnie z Golfami IV :diabelski_usmiech
No to mnie przyjdzie cierpliwie poczekać od 1 dekady marca do listopada chyba, termin produkcji wstępnie październik (na zamówieniu był standard - 30.06). Łza się w oku kręci, bo przypomina mi się jak dzieckiem w kolebce całą rodziną czekaliśmy na malucha i jakie to było przeżycie wielkie - odbiór w Polmozbycie. Na początek kupie se chyba książkę z cyklu sam naprawiam i będę czytał do poduszki - przez pół roku to się na pamięć jej nauczę - a potem będę panów w ASO egzaminował.
No więc zasięgnąłem trochę języka - termin jest pewny tylko wtedy kiedy jest max 2 tygodnie do produkcji. Więc wróżymy z fusów. Ponoć jest bardzo źle z turami i raczej trzeba się na jesień nastawiać. SAP na razie nie zaleca aby informować klientów o przesunięciach, bo może wskoczą z powrotem.
U mnie 23 tydzień spadł na 33 tydzień. Rezygnuje z zamówienia, zamówiłem dziś u danielcia 1.4 TSI Combi Ambiente - z placu - raz się żyje.
No i warto było - piękna furka sam widziałem. Czekam na profil i fotki szybek
Za bardzo się wszyscy nakręcacie. Trzeba cierpliwie czekać, albo wyskrobać parę złotych więcej i brać O2FL.
Ajtam Marek marudzisz. Po prostu zamówiłeś w lepszym czasie. Też się niecierpliwiłeś, a teraz gdybyś miał czekać, to byś się niecierpliwił jeszcze bardziej. A z wyskrobaniem większej kasy często ma się problem, bo też tak miałeś (sam o tym pisałeś w swoich postach). :P
Wesołych Świąt.
seba210, We Fiacie taki bufor jest na 48h. Fabryka nie magazynuje czesci. System zamawia np. siedzenia, sa one produkowane i przyjezdzaja na okreslony dzien z fabryki obok Tak to dziala w Tychach
seba210, We Fiacie taki bufor jest na 48h. Fabryka nie magazynuje czesci. System zamawia np. siedzenia, sa one produkowane i przyjezdzaja na okreslony dzien z fabryki obok Tak to dziala w Tychach
Witam jestem tu nowy .
Wszystko wskazuje na to, że zostanę posiadaczem O2 Tour z wbijającym w fotel silnikiem 1.4MPI. Zamówiłem mojego cukierkowo-białego liftbacka u Śliwki w Katowicach dnia 18.03.2011, na umowie mam datę odbioru 01.08.2011 ale sprzedawca zapewniał mnie, że odbiór będzie sporo wcześniej (a to żartowniś jeden), wspomniał też że prawdopodobnie będzie to już nowy rocznik modelowy.
Wziąłem prawie gołą wersję - pakiet optimum + pełnowymiarowe koło zapasowe gratis (za co zawołali sobie 41 900zł więc chyba nie przepłaciłem za bardzo).
Do dnia dzisiejszego nie dostałem żadnych informacji n/t tygodnia w którym autko ma być wyprodukowane, jednakże rozglądam się nieco za alternatywą w podobnej (może nieco wyższej) cenie w razie gdyby termin realizacji mojego zamówienia opóźnił się jakoś znacznie (choć wolałbym dostać moją octavkę jak najszybciej i cieszyć się tą olbrzymią przestrzenią w środku ). W grę wchodzą tylko autka nowe i fajne (cokolwiek miałoby to znaczyć) + najlepiej nie-hatchbacki.
Właściwie to po głowie chodzi mi głównie Chevrolet Cruze (wersja base/LS + klima) - świetnie sieprezentuje w białym kolorze, tylko wnętrze jest jakieś takie plastikowe (na zdjęciach wygląda lepiej niż w realu - odwrotnie niż Octavka ), ma większy silnik (co wbrew pozorom nie jest dla mnie plusem - spędzam w samochodzie codziennie ponad 2 godziny, więc 124 konny Eco-tec 1.6 może w tym czasie wypić więcej niż 1.4MPI, szybciej i tak się nie da jechać bo po drogach którymi jeżdżę podróżują też niedoszli paparazzi, którzy porzucili swój zawód i przyjęli się w Policji), no i kosztuje jakieś 12-15k więcej niż ta O2T, którą zamówiłem... no i kardynalna sprawa - terminy oczekiwania na nowego cruza są prawie takie jak na Octavkę Tour .
Czy ktoś z kolegów może podrzucić jakąś inna propozycję alternatywy dla O2 tour w podobnej cenie, najlepiej coś co nie jest hatchbackiem i nie skrzypi plastikami w czasie jazdy.
Czy ktoś z kolegów może podrzucić jakąś inna propozycję alternatywy dla O2 tour w podobnej cenie, najlepiej coś co nie jest hatchbackiem.
za tą cenę, tej wielkości (głównie bagażnik) i o podobnych kosztach eksploatacji trudno jest o konkurencję dla O2. Chyba, ze nie boisz się Dacii, Łady lub Fiata. :lol:
Ale czy potrzebny jest wam aż tak duży samochód-pokroju Octavi Często widzę duże vany ,combi itd z tylko kierowcą. Mój sąsiad kupił combi a jeździ zawsze sam. Jak się go spytałem po co mu combi a on na to -no bo ...w cenie małego auta to lepiej mieć duże drożej wygląda 8) :lol:
Fajnie mieć duże auto by jeździć tylko po mieście i mieć problem z znalezieniem miejsca do parkowania :roll:
Fajnie mieć duże auto by jeździć tylko po mieście i mieć problem z znalezieniem miejsca do parkowania
myślałem podobnie... obecnie mam kombi (fabia) i chciałem coś mniejszego - celowałem w Smarta..
obecnie czekam na OIIT
praktyczność samochodu wzięła górę nad "znalezieniem miejsca" - w końcu moge postawić wóz pare metrów dalej ... 8)
Czy ktoś z kolegów może podrzucić jakąś inna propozycję alternatywy dla O2 tour w podobnej cenie, najlepiej coś co nie jest hatchbackiem.
za tą cenę, tej wielkości (głównie bagażnik) i o podobnych kosztach eksploatacji trudno jest o konkurencję dla O2. Chyba, ze nie boisz się Dacii, Łady lub Fiata. :lol:
Przepraszam, nie sprecyzowałem moich obaw/wymagań - nie boję się żadnej marki - obecnie jeżdżę któryś już rok daewoo bez większych problemów, więc nic mi nie straszne - co Dacii (miałem okazję przejechać się Sandero Black Line, jest bardzo fajna i trochę lepiej wykonana niż zwykłe sandero - tylko sam design tego auta mi się nie podoba, no jest czarna, a to u mnie nie przejdzie - IMHO czarne auta wyglądają świetnie ale tylko na zdjęciu, lub kilka minut po ich umyciu ) czy Fiata (Grande Punto Evo ma genialne wnętrze, Bravo jest też fajne, tylko moim skromnym zdaniem Octavia jest bardziej praktyczna czy też przemyślana, co mogło by się przydać gdybym nagle wpadł na pomysł, żeby założyć rodzinę).
Zapomniałem też wspomnieć, że samochodem (o ile można tak nazwać mój obecny wehikuł) jeżdżę przez 95% czasu sam. Gdy wsiadłem do O2 tour po raz pierwszy to miałem mały atak agrofobii ale szybko przeszło i bardzo spodobała mi się ta cała przestrzeń
Octavia jest bardziej praktyczna czy też przemyślana, co mogło by się przydać gdybym nagle wpadł na pomysł, żeby założyć rodzinę).
:shock:
To tak jakby iść na plaże w gumowcach bo jakby zaczęło padać to gumowce już na nogach.Wiem wiem pisze bzdury..., ale auta nie kupuje się na zaś tylko na daną chwile.Bo trzeba by np. kupić vana bo jest najbardziej uniwersalny
Witam jestem tu nowy .
(...). Zamówiłem mojego cukierkowo-białego liftbacka u Śliwki (...)
Wziąłem prawie gołą wersję - pakiet optimum + pełnowymiarowe koło zapasowe gratis (za co zawołali sobie 41 900zł więc chyba nie przepłaciłem za bardzo).(...)Ahoj!
No i fajnie. Śląska grupa posiadaczy Tourów rośnie z dnia na dzień.
Co do koloru, nigdy nie myślałem, żę zamówiony przeze mnie biały jest cukierkowy... :shock:
Wersja jaką zamówiłeś jest najlepsza. Tanio a "wszystko ma". Ja dorzuciłem "tylko" kombi :szeroki_usmiech i jumbo boxa...
Jak jeździsz sam, to nie zapomnij przy odbiorze poprosić ładnie o włączenie możliwości otwierania tylko drzwi kierowcy centralnym. Po co męczyć zamki.
[ Dodano: Pon 25 Kwi, 11 21:44 ]
Zamieszczone przez jazzhond
Ale są chyba dość szybkie ruchy klientów - zginęły napisy przy ogłoszeniach OD RĘKI, bądź też ruchy sprzedawców celem ściągnięcia kupujących.
To ogłoszenie wisi od lutego... ESP, komb inne duperele w takiej cenie i od ręki... Jedna ściema.
sprzedawca zapewniał mnie, że odbiór będzie sporo wcześniej (a to żartowniś jeden), wspomniał też że prawdopodobnie będzie to już nowy rocznik modelowy.
Nie założę się o większą sumę, ale to musiał być Pan Marcin K. Urodzony optymista. Mi też piękne wizje roztaczał :wink:
Gdy wsiadłem do O2 tour po raz pierwszy to miałem mały atak agrofobii...
Sprecyzuj - wystraszyłeś się rolników, czy pracy na roli? :zlosnik1:
W rzeczy samej przestraszyłem się rolników a dokładnie kombajnu zborzowego przemykającego obok z zawrotną prędkością (swoją drogą rzadki widok w marcu, a może tylko mi się zdawało?) (wiki)
Edit(-a):
Zamieszczone przez Walt
tce, Co to jest agorafobia wiem doskonale, ale Ty o agrofobii wspominałeś
Co do koloru, nigdy nie myślałem, żę zamówiony przeze mnie biały jest cukierkowy...
U mnie na zamówieniu widnieje kolor "Candy White"
Zamieszczone przez shok
To tak jakby iść na plaże w gumowcach bo jakby zaczęło padać to gumowce już na nogach.Wiem wiem pisze bzdury..., ale auta nie kupuje się na zaś tylko na daną chwile.Bo trzeba by np. kupić vana bo jest najbardziej uniwersalny
W sumie racja, zacznę się rozglądać za jakimś coupe jeszcze
Komentarz