Zamieszczone przez Borsuk2
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Borsuk2Zamieszczone przez WaltOczywiście - mogę założyć w serwisie, ale będą czarne i ... droższe :shock:
Jak zażyczysz sobie oryginalne, to muszą być w cenie cennikowej.
Chyba, że chcesz podróby, to może być tylko taniej.
Założę sam pewnie po gwarancji dopiero.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryZamieszczone przez seba210Chyba rzeczywiście coś się ruszyło w dobrą stronę.
Dzisiaj dostałem info o przesunięciu produkcji mojego auta na 21 tydzień (poprzednio był to 28t)
Marek 68 -- 2009-12-20 -- 16
tomski81 -- 2011-01-08 -- 8
Dawidek -- 2011-01-18 -- 10
gregors -- 2011-01-28 -- 8
krzysn -- 2011-01-31 -- 13
kloszyk -- 2011-02-02 -- 17 (Inter Auto)
Juzeksiq -- 2011-02-04 -- 15
infomatik -- 2011-02-19 -- 10
b8tz -- 2011-02-20 -- 22
trener -- 2011-02-21 -- 16 Zgorzelec OTII 1.4 Cappuccino
ready -- 2011-02-23 -- 19
bartolo36 -- 2011-02-27 -- 22
hizoku -- 2011-02-28 -- 25 (Carsed)
iceman77 -- 2011-02-28 -- 25
borsuk2 -- 2011-02-28 -- 15
pandzik -- 2011-03-02 -- 16
Misiul -- 2011-03-04 -- 23
swisti -- 2011-03-08 -- 25
mar900 -- 2011-03-17 -- 38 (TOUR) EMIDA Ruda Śląska
xdriver -- 2011-03-28 -- 17
seba210 -- 2011-04-05 -- 21 (O2 FL 1.8 4x4) EMIDA Krk
Gotek - zamówienie : 21.04 -- termin realizacji zamówienia 31.07.2011 ( TOUR, salon Olsztyn )
No i miła (chyba nawet bardzo miła informacja) ze termin produkcji to 22 tydzień !!!!!!
Oczywiście znalazło się też stwierdzenie "Termin ten może jeszcze ulec zmianie o czym będę informował na bieżąco"
ale w mailu napisane było też iż
"W Pana przypadku jest to niebywale szybki termin realizacji zamówienia"
Sam juz nie wiem co myśleć na temat tego teminu bo przygotowany i pogodzony byłem z faktem iż samochód zobaczę najwcześniej pod koniec września.
MOże ktoś z Was też ma podobne miłe doświadczenia bo o coagłych zmianach terminu w druga stronę to juz się naczytałem na szanownym forum
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez negro77Dziś napisał do mnie diler gdzie zamawiałem 28 kwietnia Toura Kombi.
No i miła (chyba nawet bardzo miła informacja) ze termin produkcji to 22 tydzień
O O2 FL słyszałem już, że w 5-6 tyg. można mieć jak się z konfiguracją dobrze trafi, ale przy tourach 4-5 miesięcy to raczej standart. Dowiedz sięczy to już potwierdzony termin przez fabrykę czy narazie wstępne przymiarki.O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WaltZamieszczone przez hizokuJednak cena ori z montażem w ASO mnie wyleczyła z tego pomysłu
Komentarz
-
-
Jak kupowałem auto też pytałem o Valeo - powiedziano mi, że montaż jakieś 400zł - ale sprzedawca powiedział, że mi zrobi rabat na czujniki i wyjdzie mi taniej niż Valeo i ich robota - fakt wtedy było łatwiej - dziś czujniki to nie wiadomo czemu luksus niedostępny - a liftbackiem bez nich ciężko się parkuje bo widoczność do tyłu słabiutka.
Komentarz
-
-
Terminy produkcji
Witam wszystkich
Od dłuższego czasu śledzę zmiany w terminach produkcji Octavii Tour i nie wiem o co chodzi.
Ktoś napisał, że produkcja nabrała przyspieszenia.
U mnie się to nie potwierdza.
Zamówiłem auto 28.02.2011r.
Najpierw miałem termin produkcji określony na 19 tydzień , potem 21, następnie 26 a dzisiaj dostałem telefon od Dealera, że teraz mam nieokreślony tydzień produkcji.
Moja cierpliwość dobiega końca. Jak znajdę coś sensownego w używkach to chyba chyba zrezygnuję.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Witam;
Swoją Skodę O2 TOUR zamawiałem 26 lutego w Wejherowie - termin produkcji 16 tydzień. I tak też została wyprodukowana.
Jeżeli chodzi o zaliczkę przy składaniu zamówienia - 0zł - sympatyczna Pani Agnieszka powiedziała, że nie ma takiej potrzeby, ponieważ nawet gdybym zrezygnował to i tak sprzedadzą od ręki.
Odbiór miał byc dzisiaj - ale z bliżej nie wiadomych mi przyczyn ( podobno brak jakichś części instalacji LPG) został przełożony na poniedziałek.
Jeżeli chodzi o wyposażenie to zostałem poinformowany, że miałem szczęście ponieważ mam fabryczne czujniki cofania w kolorze nadwozia - teraz podobno mają być tylko montowane u dealera (czarne). Alarm też mam fabryczny - a z tego co się dowiedziałem, też nie jest normą - szczęśliwy ja. :lol:
Reszta wyposażenia to (poza standardowym):
- pakiet optimum
- koło zapasowe
- asymetrycznie dzielona kanapa+ podłokietnik
- reflektory przeciwmgielne
- wycieraczka tylnej szyby
- listwy boczne
- siatki bagażnika
- podłokietnik JUMBO BOX
Kolor Błękit Pacyfik
pozdrawiamI nastał ten dzień Octavian II z dynastii Tourów zasiadł na tronie
Komentarz
-
-
to juz jest smiechy warte...zamawiałem 28 lutego Skode Octavie Tour combi..pierwszy termin to 21 tydzień...następnie uległo zmianie na 25 tydzień...dziś zostałem poinformowany,ze termin produkcji został zmieniony na 41 tydzień.....koniec października 2011..czas pomylseć nad innym samochodem!!!
Komentarz
-
-
iceman77, niezła jazda. Śledzę ten wątek i wydawać by się mogło, że terminy przyspieszają.
Ja znam od kuchni jak to wygląda w SAP. Samochód przyjeżdża do Poznania i jest 2 dni na zapłatę przez dilera.Jak nie zapłaci samochód bierze inny diler, który ma kasę. Wniosek z tego taki, że mała firma (diler) jak ma problem z płynnością to miesza z terminami. Problemu nie było jak samochody się produkowały w kilka tygodni, w zamówieniu termin był kilka razy dłuższy dla klienta, jak diler był chwilowo goły, to mógł odpuścić i znów zamówić. To byłoby wytłumaczenie dlaczego te terminy się zmieniają u niektórych dilerów. To moja teoria
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiulJa znam od kuchni jak to wygląda w SAP. Samochód przyjeżdża do Poznania i jest 2 dni na zapłatę przez dilera.Jak nie zapłaci samochód bierze inny diler, który ma kasęDOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
[email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez danielcioZamieszczone przez misiulJa znam od kuchni jak to wygląda w SAP. Samochód przyjeżdża do Poznania i jest 2 dni na zapłatę przez dilera.Jak nie zapłaci samochód bierze inny diler, który ma kasę
Dobrze by było, aby na forum nie spekulować.
Mogę (po podaniu numeru komisyjnego zamówienia - 6 znaków) dla przykładu sprawdzić jeden z zamówionych samochodów i prześledzić jego historię zamówienia. Popytam kolegów ze Skody w MB co jest przyczyną takich zmian.
Numer komisyjny można zdobyć u Dealera. Najlepiej jakby podał mi go ktoś kto dawno zamawiał samochód i dostał informacje, że jego auto zostało przesunięte na bardzo odległy termin.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
kecaj, to trzeba by ten wątek zamknąć - każdy pisze to co wie słyszał, etc. Na tej podstawie budujesz sobie pewien obraz. Moja wiedza jest od loklanego dilera, sam sobie tego nie wymyśliłem. Jeśli mi nie powiedział prawdy to też źle świadczy. Nie oczekuje aby zdradzał szczególy, to niech w ogóle nie wypowiada się do klienta o "kuchni".
Fajnie, że służysz kolegom pomocą i zweryfikujesz wyrywkowo jakieś zamówienie.
Jedno jest pewne, klient nie jest traktowany poważnie. Klienta nie powinno interesować, co się dzieje w "kuchni". Ma termin i on powinien być dotrzymany, nawet niech będzie długi, wiadomo wtedy w co się wchodzi. Klient polski nie jest traktowany poważnie, tylko przez kogo: dilera, SAP, producenta?
Co do aut na placu, liczący sie diler musi je mieć, aby ktoś kto wchodzi do salonu mógł coś wziąć "z półki". Wiele osób nie chce czekać. Poza tym jak to by wyglądało, diler i bez samochodów, chociaż może to jest przyszłość. Handel przenosi się do internetu, jak widać po danielciu również samochodami. Diler, który handluje tylko internetowo mógłby mieć tańsze samochody, tylko producent i importer musiałby się na to zgodzić i oczywiście klient zaakceptować brak jazdy próbnej, lub jazdę w jakiś specyficznych w-kach (czas, miejsce, etc)
Komentarz
-
-
W czasie rozmowy z szefem salonu Skody w Ol-nie, moja Pani dowiedziała się, że producent zaczyna coraz większy nacisk kłaść na produkcję samochodów konfigurowanych przez klienta, a coraz mniej liczą się samochody "pod sztampę" (mimo, że te "pod sztampę", czyli np. Tour-y najlepiej się sprzedają). Dlatego też podobno czas oczekiwania na O2 FL (najlepiej, gdy w wyższej wersji, lub dodatkowo skonfigurowaną) jest relatywnie krótki w stosunku do czasu oczekiwania na Toura z silnikiem 1,6.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71W czasie rozmowy z szefem salonu Skody w Ol-nie, moja Pani dowiedziała się, że producent zaczyna coraz większy nacisk kłaść na produkcję samochodów konfigurowanych przez klienta, a coraz mniej liczą się samochody "pod sztampę" (mimo, że te "pod sztampę", czyli np. Tour-y najlepiej się sprzedają). Dlatego też podobno czas oczekiwania na O2 FL (najlepiej, gdy w wyższej wersji, lub dodatkowo skonfigurowaną) jest relatywnie krótki w stosunku do czasu oczekiwania na Toura z silnikiem 1,6.O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
Komentarz