[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jamatusz
    Drive
    • 2007
    • 63

Sluszny sprzeciw. Wielokrotnie mozna bylo czytac na tym forum zale nabywcow czekajacych na indywidualnie skofigurowanego Szkodnika. Ale podobno powoli produkcja zaczyna nadazac za zamowieniami. Czyli zamowienia skladalismy w zlym momencie.
    Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• kecaj
      RS
      • 2009
      • 1511
      • Superb II (3T4)

Chciałbym poinformować, że ilość zamówień na Tour-a jest tak duża, że samochody wpadają na 46 tydzień!!!

Jest ponad 1400 zamówień na nasz rynek. A Polska ma zarezerwowane 50-60 samochodów na tydzień!!! z tego wychodzi, że czas oczekiwania to 23-25 tygodni...
      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

To chyba tak jak ze skrzyniami DSG. Ile razy sie orientowalem, to czas oczekiwania przez ten bajer wydluzal sie drastycznie.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Wojtas_Poznań
          RS
          • 2010
          • 2822

Zamieszczone przez kecaj
          Chciałbym poinformować, że ilość zamówień na Tour-a jest tak duża, że samochody wpadają na 46 tydzień!!!

Jest ponad 1400 zamówień na nasz rynek. A Polska ma zarezerwowane 50-60 samochodów na tydzień!!! z tego wychodzi, że czas oczekiwania to 23-25 tygodni...
          o fak ! :shock: gruboooo ! jak się komuś jeszcze coś przesunie, to nawet prezentu pod choinkę mieć nie będzie :evil:
          SPOT Poznań:
          .....
          ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Mihau
            RS
            • 2009
            • 7460
            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Maicroft, tak samo z szyberdachem
            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• pandzik
              RS
              • 2011
              • 2254
              • Seat

Jakby to kogoś interesowało to tak wygląda moja. Na żywo jeszcze jej nie widziałem.

Komentarz

• loyd
                RS
                • 2010
                • 2342

pandzik, wystaw ją na otomoto z ceną salonową + marża 15 %.

Ciekawe czy się sprzeda ... :wink:

Komentarz

• pandzik
                  RS
                  • 2011
                  • 2254
                  • Seat

hm

Komentarz

• marektbg
                    Elegance
                    • 2010
                    • 861

Zamieszczone przez pandzik
                    Jakby to kogoś interesowało to tak wygląda moja. Na żywo jeszcze jej nie widziałem.
                    Fajna białaczka :wink:
                    A relingi będziesz miał?

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

nie

na razie tylko radio, potem kiera, drążek...

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Listwy na bialo, dolozyc boczne tez biale, ladna felga i bedzie bajka :diabelski_usmiech
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Borsuk2
                          L&K
                          • 2010
                          • 1203

pandzik, tylko patrzeć jak zacznie się modzenie.
                          Fajna stronka

Komentarz

• tce
                            Classic
                            • 2011
                            • 33

Świetna biała Octi

Obrazek
                            Świetnie wygląda no i biały kolor rox!
                            Już czekam na pierwsze wrażenia z użytkowania trochę większego Toura niż moje wyczekiwane "vozidlo". Jeśli przygotowujesz już listę modów dla Twojej Octavki to fajnie prezentowały by się białe lusterka w niej.

A tak btw. koledzy, to warto dopłacić do fabrycznego Jumbo-box'a (chyba 800zł)? Jeśli warto, to wie ktoś może jak ma się sprawa z wyjściem AUX jeśli nie zamawiałem fabrycznego radia? Niezbędny kabelek będzie pociągnięty gdzie trzeba, tak że potem można będzie dołożyć np. Bolero czy jakiegoś chińczyka i będzie cacy?

Pozdrawiam!
                            Moja biała Octavka II Tour 1.4 oraz jej mini recenzja

Komentarz

• shok
                              RS
                              • 2009
                              • 2070
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez ary
                              Nie do końca się z tym zgodzę. Mój skonfigurowany scout nie został jeszcze wyprodukowany choć zaraz minie 6 miesięcy od zamówienia i znam jeszcze jeden podobny przypadek z Yeti.
                              Ja bym sobie odpuścił te auto jakbym miał czekać tyle czasu... gdyby konkurencja wypuściła coś ciekawego to na 100% czas by się skrócił. A tak mają to w nosie.

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

6 miesiecy na Yeti to problem ?? Na Tiguana, jeszcze nie tak dawno czekalo sie 9 miesiecy :twisted:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Eidos71
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2050
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ary
                                  Nie do końca się z tym zgodzę. Mój skonfigurowany scout nie został jeszcze wyprodukowany choć zaraz minie 6 miesięcy od zamówienia i znam jeszcze jeden podobny przypadek z Yeti.
                                  Dlatego napisałem (a właściwie szef salonu powiedział), że producent zaczyna, a nie - że od zawsze tak robił :-)
                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Borsuk2
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1203

Zamieszczone przez tce
                                    A tak btw. koledzy, to warto dopłacić do fabrycznego Jumbo-box'a (chyba 800zł)? Jeśli warto, to wie ktoś może jak ma się sprawa z wyjściem AUX jeśli nie zamawiałem fabrycznego radia? Niezbędny kabelek będzie pociągnięty gdzie trzeba, tak że potem można będzie dołożyć np. Bolero czy jakiegoś chińczyka i będzie cacy?
                                    Podłokietnik jest wart tej ceny. Ja żałuję, że go nie wziąłem.
                                    Twoje pytanie w tym przepastnym wątku zginie pewnie.
                                    To i ja dołożę pytanie. Do których pinów radia Blues dołącza się Aux-a z Jumbo ?
                                    Przydałby się nowy temat w dziale Sound & Multimedia
                                    Fajna stronka

Komentarz

• pandzik
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2254
                                      • Seat

Zamieszczone przez Maicroft
                                      Listwy na bialo, dolozyc boczne tez biale, ladna felga i bedzie bajka :diabelski_usmiech
                                      Ja już się nawet kontaktowałem z kolegą, który robił listwy w kolor koledze Andrev3. Wszystko w kolor pociąga za sobą niestety ładny wydatek. Jednak do tematu wrócę ale nie w tej chwili. To samo z felgami. najwcześniej za rok niestety.

[ Dodano: Wto 17 Maj, 11 20:08 ]
                                      Zamieszczone przez Borsuk2
                                      pandzik, tylko patrzeć jak zacznie się modzenie.
                                      Taa, tylko ta kasa. Na początek bedzie to radio, folia na progi, wykładzina bagażnika,. Potem kiera, drążek, hamulec, ledy na drzwi (białe i czerwone), uff 8

[ Dodano: Wto 17 Maj, 11 20:10 ]
                                      Podłokietnik jest wart tej ceny. Ja żałuję, że go nie wziąłem.
                                      Cały czas się zastanawiam czy w mojej jest aby na pewno...

Komentarz

• kloszyk
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 29

Już tuż tuż :-) Właśnie danielcio wysłał do mnie dokumenty i jutro mają u mnie być. Tak więc już prawie czuję swoją czarnulkę
                                        Od 24 maja 2011 szczęśliwy posiadacz Octavia II Tour 1.6 LPG

Komentarz

• Walt
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1065
                                          • Seat

Co można wyciągnąć od dilera za miesięczny poślizg? Ktoś już przerabiał temat?
                                          SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• jamatusz
                                            Drive
                                            • 2007
                                            • 63

Sliczne te niebieskie paseczki na zderzaku.
                                            Dodaja urody.
                                            Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• ary
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 634

Zamieszczone przez Walt
                                              Co można wyciągnąć od dilera za miesięczny poślizg? Ktoś już przerabiał temat?
                                              Mnie podobno mają zaproponować wydłużoną gwarancje o dodatkowe 2 lata bez limitu kilometrów, chociaż to nie diler ma dać a SAP. Pożyjemy zobaczymy. Moja druga opcja to komplet kółek zimowych w alu. Przewidywany poślizg w moim przypadku to ok. 1,5 miesiąca

Zamieszczone przez shok
                                              odpuścił te auto jakbym miał czekać tyle czasu... gdyby konkurencja wypuściła coś ciekawego to na 100% czas by się skrócił. A tak mają to w nosie.
                                              Myślałem w między czasie o Subaru Forester ale nie te osiągi no i to bardziej SUV niż kombi, a Outback to już większy budżet potrzebny.

Zamieszczone przez Maicroft
                                              To chyba tak jak ze skrzyniami DSG. Ile razy sie orientowalem, to czas oczekiwania przez ten bajer wydluzal sie drastycznie.
                                              Mój diler twierdzi, że ze 2 miesiące temu zrealizował O2 1.4 TSI + DSG w około miesiąc od zamówienia. Sami byli zdziwieni, że tak szybko. Być może akurat ktoś zrezygnował w między czasie ze swojego zamówienia, a w to miejsce wskoczył ten szczęściarz

Zamieszczone przez Mihau
                                              tak samo z szyberdachem
                                              No właśnie to zamówiłem chociaż diler mnie ostrzegał, że przez to czas się może wydłużyć.
                                              O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Borsuk2
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1203

Na początek bedzie to radio, folia na progi,
                                                też myślałem o folii, bo pod listwami zbiera się syf. Pandzik masz jakiś namiar na dobrą folię ?
                                                Fajna stronka

Komentarz

• krzysn
                                                  Rider
                                                  • 2007
                                                  • 515

Zamieszczone przez ary
                                                  Mój diler twierdzi, że ze 2 miesiące temu zrealizował O2 1.4 TSI + DSG w około miesiąc od zamówienia. Sami byli zdziwieni, że tak szybko. Być może akurat ktoś zrezygnował w między czasie ze swojego zamówienia, a w to miejsce wskoczył ten szczęściarz
                                                  Jeśli to Kuba, to pewnie o mnie chodziło :-) Choć zamawiałem jeszcze kilka innych dodatków.
                                                  Generalnie chyba nie wiadomo o co chodzi z tym czasem oczekiwania na auto.

[ Dodano: Sro 18 Maj, 11 16:20 ]
                                                  masz jakiś namiar na dobrą folię ?
                                                  Ja przymierzam się do takich:

skodaczesci

mają na stronie fotorelację z montażu.

Komentarz

• trener
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 26

Hej!
                                                    Wreszcie znalazłem chwilę czasu. Zamówienie złożone w ostatnim tygodniu lutego - na koniec 19 tygodnia wyjechałem z salonu OTII!.
                                                    Zakup realizowałem w salonie w Zgorzelcu (Ultima-Auto) - szczerze polecam, w szczególności kierownika działu sprzedaży.
                                                    Co prawda konfiguracja auta minimalna do bólu (lakier metalik, pakiet optimum i koło zapasowe) to tuż przed zakupem zamówiłem u dilera alufelgi Sirius, kupiłem do nich gumy oraz radio bolero.
                                                    Póki co cieszę się jazdą, więcej napiszę i wrzucę zdjęcia w innym wątku.

Komentarz

Pracuję...